Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σκανδαλώδης προστασία της ΝΙΚΑΣ (και όχι μόνο) από τον ΕΦΕΤ

Οπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ στις 21 Μάρτη, σε προϊόντα «από μοσχάρι» της ΝΙΚΑΣ βρέθηκε αλογίσιο κρέας σε ποσοστό πάνω από 50%. Στα ίδια προϊόντα ανιχνεύτηκε και η επικίνδυνη για τον άνθρωπο (και γι' αυτό καθολικά απαγορευμένη σε ζώα που προορίζονται για τη διατροφική αλυσίδα) φαινυλοβουταζόνη.
 
Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη σκανδαλώδη συμπεριφορά του ΕΦΕΤ και των συνεργών του (Γενικό Χημείο του Κράτους και Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας), που όχι μόνο συγκαλύπτει το σκάνδαλο των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων, αλλά και προστατεύει τις εταιρίες που πρωταγωνίστησαν σ' αυτό το σκάνδαλο, στις οποίες θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει βάλει λουκέτο μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση. Τέτοιες εταιρίες δεν είναι μόνο η ΝΙΚΑΣ, αλλά ...

Συντηρήθηκε και θα ξαναλειτουργήσει μετά απο χρόνια ο βιολογικός της Ερατεινής



 ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι της Ερατεινής , έχουμε το προνόμιο σε σχέση με άλλα χωριά του δήμου μας να διαθέτουμε σύστημα επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός ).
Προς ενημέρωση όλων, λόγω ελλιπούς συντήρησης οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού δεν λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια σχεδόν ...

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ: ΛΥΣΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Η παρούσα απόφαση της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όχι μόνο σημαντική αλλά, ίσως, και ιστορική.

Η απόφαση αυτή της ΚΕ του ΑΚΕΛ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το κόμμα αυτό, μάλλον, έχει αρχίσει να εγκαταλείπει την πολιτική της νεοφιλελεύθερης φιλο-ΕΕ διαχείρισης των προηγούμενων χρόνων και να ακολουθεί μια νέα ριζοσπαστική τροχιά, της οποίας ακόμα είναι άγνωστη η συνέπεια, η σταθερότητα, η έκταση και το βάθος, πράγματα που θα φανούν με την πάροδο του χρόνου.
Το ΑΚΕΛ είναι, ίσως, το πρώτο αριστερό κόμμα σε χώρα-μέλος της ευρωζώνης και το οποίο έχει κυβερνητική προοπτική, που θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση το ευρώ και την παρουσία της χώρας του στην ευρωζώνη.
Το ΑΚΕΛ, επίσης, σε σχέση με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, θέτει σε αμφισβήτηση όχι μόνο το Μνημόνιο αλλά υπογραμμίζει ευθέως και σωστά, ότι η λύση βρίσκεται και «εκτός της δανειακής Σύμβασης με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)», υπονοώντας ευθέως ότι ...