Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης….στην Ιτέα

Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης….στην Ιτέα
Κυριακή 31/3/2013 στις 7.30μμ
(Δημαρχείο Ιτέας)
Πριν καλά-καλά σβήσουν τα φώτα του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μια βδομάδα μόλις μετά τη λήξη του, η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας και η Β΄ τάξη του Λυκείου Ιτέας παρουσιάζουν δύο από τις μουσικές ταινίες που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ:
1)      «Welcome to the showH μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου» των Αλέξη Πόνσε και Κώστα Πλιάκου. Διάρκεια 65΄...

ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, πρώην μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην επικεφαλής του ΚΜΕ
Η Iskra αναδημοσιεύει από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της περασμένης Κυριακής (24/3) και τον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ το εξαιρετικά ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως συμφωνίας ή διαφωνίας, άρθρο του Παναγιώτη Γεωργιάδη, πρώην μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πρώην επικεφαλής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, πρώην μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην επικεφαλής του ΚΜΕ
 Το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008 μάς βρήκε να προετοιμαζόμαστε για το 18ο Συνέδριο, που ονομάστηκε και «συνέδριο της αντεπίθεσης». Μπροστά μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα και σύνθετα καθήκοντα.
Στο διάστημα που ακολουθεί η χώρα μας ασφυκτιά στη μέγκενη της οικονομικής κρίσης. Η ανεργία εκτινάσσεται και τα μικροαστικά στρώματα καταστρέφονται ραγδαία. Το βιοτικό επίπεδο πέφτει απότομα. Εκδηλώνεται παρατεταμένη πολιτική...