Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Εισήγηση της Παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» του Αποστόλη Καραχάλιου για τον Προϋπολογισμό 2013 του Δήμου Δελφών.
-----------------------

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Μαρτίου 2013 με θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού έτους 2013 του Δήμου Δελφών οι θέσεις της παράταξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ περιέχονται στην παρακάτω εισήγηση που αναπτύχθηκε κατά την συζήτηση του ανωτέρω θέματος:

Ο προϋπολογισμός του έτους 2013 που μας φέρνει σήμερα προς ψήφιση η Δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών παρουσιάζει σαφέστατες αδυναμίες ως προς τον τρόπο εκτέλεσής του και συνεπώς θα οδηγήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα στην μη δυνατότητα υλοποίησής του, με οτι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του Δήμου Δελφών. Είναι στην ουσία ένας κατ’ επίφαση ισοσκελισμένος προϋπολογισμός ο οποίος δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΛ- 1ΟΥ ΣΕΚ- ΙΕΚ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Βίντεο)

Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας το 1ο ΣΕΚ (Σχολικό εργαστηριακό κέντρο) και το ΙΕΚ Άμφισσας κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 κατά το μεγαλύτερο μέρος του και ο όροφος της νότιας πτέρυγας στην δεκαετία του 1980 αποτελεί δε το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Από την κατασκευή του μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια συντήρησής με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση από άποψη λειτουργίας του...

Διάσχιση της Γκιώνας με τον Ορειβατικό Καλαμάτας

ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ, ΒΑΘΙΑ ΛΑΚΑ.ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΑ.ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΗΣ ΡΕΚΑΣ. ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΙΝΙΑΝΗ.

ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΩΡΙΔΑΣ, 2,5 ΤΟΝΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-3-2013
ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ Δ. ΔΕΛΦΩΝ
Το Σάββατο 9-3-2013 οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, βρεθήκαμε στα Καστέλλια στη συγκέντρωση κατοίκων, για να διατρανώσουμε την θέληση και αποφασιστικότητα μας ότι η Αλεφάντω θα μείνει έξω από την καταστροφική εκμετάλλευση της S&B. Εκεί στο Δημοτικό σχολείο, άλλη μια φορά ξετυλίχτηκε το χιλιοπαιγμένο «παιγνίδι» της εταιρείας που έβαλε τους εργαζόμενους ΑΣΠΙΔΑ στα συμφέροντά της, προσπαθώντας να διχάσει τους κατοίκους, την ίδια ώρα που η γνωστή «παράγκα» του νομού, υπάκουοι συνεργάτες, προσπαθούσε να τους αποπροσανατολίσει!!!
Ο Αντιδήμαρχος Γραβιάς κ. Μανανάς έκανε ότι μπορούσε ώστε να τιναχτεί στον αέρα η συνέλευση κατοίκων, προφανώς για να μην παρθεί απόφαση καταδικαστική της καταστροφικής «επένδυσης», της εταιρείας και όλων των εμπλεκομένων δημόσιων υπηρεσιών και λειτουργών που ποδοπατούν αναίσχυντα νόμους και αρχές, προκειμένου να μένουν ορθάνοιχτοι οι δρόμοι στην καταλήστευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής, με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ακόμα και πάνω από τα κεφάλια των Καστελλιωτών. Και βέβαια οι πολίτες να μένουν ηθικά και υλικά εγκλωβισμένοι στην φιλευσπλαχνία της μοναδικής εταιρίας και των επιλογών της!!!
 Η συνέλευση όμως έγινε σε πείσμα όσων μέσα και έξω δεν την ήθελαν.
Οι κάτοικοι ύψωσαν το ανάστημα τους και αποδέχτηκαν μαζικά το ψήφισμα αντίστασης που προτάθηκε από την επιτροπή αγώνα Καστελλιωτών.
Είμαστε σίγουροι ότι η Αλεφάντω θα γίνει η απαρχή μιας νικηφόρας πορείας. Είμαστε σίγουροι ότι οι αγκυλώσεις χρόνων και ο ραγιαδισμός θα παραμεριστούν και οι ΠΟΛΙΤΕΣ θα βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις και στο μέλλον αυτού του τόπου.
Εμείς σαν δημοτική κίνηση θα είμαστε σταθερά αρωγοί σε τέτοιες διαδικασίες.


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       

ΙΤΕΑ: ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της Άμφισσας
η δίκη των δυο συμπολιτών μας που κατηγορήθηκαν για τον αποκλεισμό του δρόμου Ιτέας-Άμφισσας το Μάιο του 2010. ...

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για τη Γέφυρα Μόρνου



Με αφορμή δημοσιεύματα με τίτλο «Παίρνουν πρωτοβουλίες για τη γέφυρα Μόρνου οι Γ. Καπεντζώνης και Ι. Μπουλές», θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας άμεσα ενήργησε για το θέμα της γέφυρας Μόρνου. Με έγγραφό που απέστειλα από τον Νοέμβριο του 2011 (αριθμ. πρωτ. 534/11–11–2011) ενημέρωσα τόσο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Κλέαρχο Περγαντά όσο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κο Απόστολο Κατσιφάρα για τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζει η γέφυρα Μόρνου και η αναγκαιότητα της αντιμετώπισής τους....

Πρόστιμα στον Δήμο Δελφών και ένα ελαιουργείο για την ρύπανση στην Σκίτσα


«Πρόστιμα για ρύπανση στη Σκίτσα»
Ύστερα από τα προβλήματα ρύπανσης που προέκυψαν στο χείμαρρο «Σκίτσα», η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, συγκάλεσε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Π. Ε. Φωκίδας και μετά από την έκθεση αυτοψίας και την εισηγητική του έκθεση, υπογράφηκαν από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Ηλία Σανίδα οι κάτωθι Αποφάσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων:...

Απονομή πρωταθλήματος στον Αστέρα Ιτέας

Το Σάββατο 16/3 και ώρα 15:00 το ΔΣ του Αστέρα Ιτέας και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας σας καλεί να παρευρεθείτε στο Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας όπου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Γλυφάδα. Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει φιέστα και θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Φωκίδας στον Αστέρα Ιτέας. 
Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις αθλητών και ανθρώπων που έχουν συνεισφέρει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ανακλήθηκε η απόφαση

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Επιτροπής που ορίστηκε στην Συνέλευση της 9.3.2013
Την Τετάρτη 20.3.2013 και ώρα 10:30πμ θα παραστούμε στη Δνση Δασών Νομού Φωκίδος στην Άμφισσα, προκειμένου να επιδώσουμε το ψήφισμα της Συνέλευσης της 09-03-2013 και να ζητήσουμε την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 809/110687/17.7.2012 απόφασης, με την οποία δόθηκε η άδεια στην «S &B Βιομηχανικά  Ορυκτά Α.Ε.» να επέμβει στη θέση «Αλεφάντω» της κτηματικής περιφέρειας του χωριού μας.
Καλούμε να συμπαρασταθούν οι απανταχού Καστελλιώτες, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Γιώτα Γαζή, ο ...

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ



Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης (από την Ελευθεροτυπία)
Τρεις, νυν και πρώην, δημάρχους του Νομού Φωκίδας έχει βάλει στο στόχαστρό του για αθέμιτο πλουτισμό το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας μετά από επείγουσα εισαγγελική παραγγελία που έλαβε από τα κεντρικά της υπηρεσίας στην Αθήνα.
Η έρευνα επικεντρώνεται σε μια αμφισβητούμενη ξενοδοχειακή επένδυση που έγινε στην περιοχή \"Αλαφόκαστρο\" και η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου απο το Μαντείο των Δελφών. Η υπόθεση μετρά σε βάθος χρόνων καθώς τα τελευταία 5 χρόνια είχαν έρθει στο φώς οι πρώτες καταγγελίες από τον αντιπρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας αλλά και ...