Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Επαναλειτουργεί το ΚΤΕΟ στην Φωκίδα από σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου



 Επαναλειτουργεί το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Φωκίδας από την ΤΡΙΤΗ 20 Αυγούστου 2013. Το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Φωκίδας είναι το πρώτο Δημόσιο ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τίθεται σε λειτουργία με τα νέα πρότυπα και το  πέμπτο σε όλη τη Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό από την 4η Ιανουαρίου 2013 είχε γίνει αναστολή λειτουργίας όλων των Δημοσίων ΚΤΕΟ της χώρας. Πιο συγκεκριμένα η αναστολή ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης τους...
και η προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20794/2222/03.05.2012 περί «Καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ» όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα.
Ουσιαστικά η εφαρμογή του προτύπου ΙSO 9001:2008 αποτελεί αλλαγή στις λειτουργικές διαδικασίες αλλά και την εισαγωγή νέων διαδικασιών ελέγχου. Σημαντικό στοιχείο για την ορθή εφαρμογή του ήταν η πρόβλεψη κονδυλίων για την αγορά νέου σύγχρονου εξοπλισμού και αντικατάσταση του παλιού περασμένης τεχνολογίας, η διακρίβωση των  μηχανημάτων, η εφαρμογή μηχανογράφησης στις αυτόματες γραμμές ελέγχου, η κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού και η διαμόρφωση εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καταφέραμε να βρεθούν και να δεσμευτούν  τα αναγκαία ποσά  για την υλοποίηση του έργου.
Οι αυτόματες γραμμές ελέγχου εξοπλίσθηκαν με :
  • Ηχόμετρο
  • Επιβραδυνσιόμετρο
  • Ανιχνευτή διαρροής υγραερίου
  • Συσκευή OBD
Στο διάδρομο βαρέων οχημάτων έχουν γίνει :
  • Αναβάθμιση του φρενομέτρου με την αγορά οργάνου μέτρησης πίεσης των αερόφρενων με τρεις ασύρματους αισθητήρες και ασύρματη μεταφορά των δεδομένων στο κεντρικό υπολογιστή της αυτόματης γραμμής,
  • Εγκαταστάθηκε μηχανισμός μέτρησης βαρέων οχημάτων με σύστημα 4χ4
  • Τοποθετήθηκε επιδαπέδιο σύστημα ζύγισης αξόνων φορτηγών
  • Τοποθετήθηκε εξομοιωτής φορτίου
Πραγματοποιήθηκε συντήρηση των δυο αναλυτών καυσαερίων και αναβάθμιση τους.
Έγινε συντήρηση και αναβάθμιση του πυροσβεστικού εξοπλισμού και βάσει μελέτης πυρασφάλειας εκδόθηκε το αντίστοιχο πιστοποιητικό.
Με παρέμβαση στο ΥΠ.ΜΕ. χορηγήθηκε δωρεάν τζογόμετρο ΕΙΧ με πολλαπλές δυνατότητες ελέγχου των τροχών και των αξόνων το οποίο αντικατέστησε το προγενέστερο παλαιάς τεχνολογίας.
Όλα τα μηχανήματα έχουν διακριβωθεί σύμφωνα με το πρότυπο ΙSΟ 9001:2008.
Με την βοήθεια του  Μηχανογραφικού συστήματος διαχείρισης ΚΤΕΟ  το οποίο αγοράστηκε και είναι σε πλήρη λειτουργία, συνεχώς συνδεδεμένο με την βάση δεδομένων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το ΚΤΕΟ μας θα λειτουργεί πλέον με βάση το Ευρωπαϊκά πρότυπα και κάτω από αυστηρούς ελέγχους πιστοποίησης.
Μετά από έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου χορηγήθηκε ¨Πιστοποιητικό Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008.
Καταφέραμε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο δημόσιο ΚΤΕΟ, λειτουργικό και αξιόπιστο στην υπηρεσία του πολίτη.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατόχους δελτίου ανεργίας ότι θα έχουν μειωμένες τιμές τελών σε ποσοστό αντίστοιχο με το ποσοστό κατοχής ή κυριότητας του οχήματος υπολογιζόμενο επί του 25% που προβλέπεται για την περίπτωση πλήρους κατοχής ή κυριότητας.
Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι με την εγκατάσταση όλου του παραπάνω εξοπλισμού και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών, ο τεχνικός έλεγχος γίνεται ουσιαστικότερος και πιο ακριβής, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθότι είναι γνωστό ότι η κακή συντήρηση και η μη σωστή λειτουργία όλων τον οργάνων του οχήματος θεωρείται μια από  τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τους.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου