Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : Αυτή η σειρά μέτρων να είναι η τελευταία, πάλη για την ανατροπή.




Η ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών από την αφαίμαξη των εργαζόμενων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση.


Η τραυματισμένη και χωρίς λαϊκή υποστήριξη κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει μια ακόμα νέα σειρά μέτρων που της υπαγορεύουν τα μεγάλα συμφέροντα που εκπροσωπεί...



Με τις πλάτες της οι τραπεζίτες μπορούν ανενόχλητοι να αρπάζουν τα χρήματα των καταθετών εις βάρος των τραπεζών που διοικούν, και να τα εξαφανίζουν κάνοντάς τα δανεικά και αγύριστα στις επιχειρήσεις τους, (βλέπε Κατσέλης Δαυίδ και Eurobank) και σαν δώρο να λαμβάνουν ρευστότητα και προαγωγή με την παραχώρηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τις ανακεφαλαιώσεις που πληρώνει και χρεώνεται ο Ελληνικός λαός.


Τα χρήματα που αφαιρούνται από την οικονομία των νοικοκυριών και μεταφέρονται στους τραπεζίτες δημιουργούν αύξηση της ανεργίας και της ανέχειας. ενώ μειώνουν στο ελάχιστο την ανταποδοτικότητα των φόρων που πληρώνουν οι φορολογούμενοι στο ελληνικό κράτος.


Οι επιχειρούμενες 15000 φέτος και συνολικά 150000 μέχρι το 2015 απολύσεις στον δημόσιο τομέα θα αυξήσουν τους ανέργους και θα δημιουργήσουν νέες επιπλέον φουρνιές απολυμένων και από τον ιδιωτικό τομέα.


Κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται και χειρότερα, το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού θα συνεχίζεται αν τους αφήσουμε μέχρι να ματώσει ολόκληρη η κοινωνία.


Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτα ούτε παιδεία ούτε υγεία ούτε οτιδήποτε που να θυμίζει το κοινωνικό κράτος πρόνοιας. Οι διαπλεκόμμενοι μπλε και πράσινοι κυβερνητικοί μιζαδόροι έχουν φτάσει στην τελική φάση εκχώρησης της κρατικής περιουσίας στους φίλους τους


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστός και από τα δωράκια της Siemens έρχεται να φέρει σε πέρας το έργο της διάλυσης του ελληνικού δημοσίου τομέα.


Δεν θα τους το επιτρέψουμε.


Μας είχαν μάθει μέχρι τώρα κάποιοι άλλοι να παίρνουν τις αποφάσεις και αυτοί έπαιρναν αποφάσεις για τα δικά τους μόνο συμφέροντα.


Γνωρίσαμε την δύναμή όταν και άλλες κυβερνήσεις πολύ πιο δυνατές από την σημερινή έφυγαν νύχτα, μπορούμε να το ξανακάνουμε αρκεί να ξεπεράσουμε την αδυναμία μας και τον φόβο μπροστά στην ελευθερία, υπάρχει δρόμος.

Η κοινή δράση των εργαζομένων από τα κάτω με συντονισμό πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων και συλλόγων είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες που συνεχίζονται δημιουργώντας το αντίπαλο δέος στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δεν μπορεί να εκφράσει την διάθεση για σύγκρουση με αυτήν την πολιτική.
Στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπάρχουν οι ίδιες πλειοψηφίες που υπάρχουν και στην κυβέρνηση. Οι ηγεσίες αυτές δεν θέλουν να συγκρουστούν πραγματικά ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται και περιορίζονται σε συμβολικές απεργίες.
Απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν πραγματικούς αγώνες γιατί δεν τους θέλουν ή δεν τους πιστεύουν χρειάζεται να συγκροτηθούν οι δυνάμεις που θα πραγματοποιήσουν την ανατροπή, τώρα είναι η στιγμή.

Iteanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου