Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Φιλοξενία Ρωσικής δημοσιογραφικής αποστολής στο Δήμο Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει διακεκριμένη Ρωσική δημοσιογραφική αποστολή σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές της επίσκεψης, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Είκοσι Ρώσοι αρχισυντάκτες, συνοδευμένοι από τον Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και τον Νικόλαο Κατσικούλη, Ειδικό Σύμβουλο της ΓΓΜΕ, επισκέφτηκαν το διήμερο 18 &19 Μαρτίου το Δήμο μας και ιδιαίτερα τους Δελφούς και το Γαλαξείδι.
Η επίσκεψη ξεκίνησε ανήμερα Καθαράς Δευτέρας από το Γαλαξείδι με ξενάγηση στον ...υποβλητικό ναό του Αγ. Νικολάου και συνεχίστηκε με τη βιωματική εμπειρία της μεγάλης γιορτής της Αποκριάς για το Δήμο και την Ελλάδα, το φημισμένο «Αλευρομουτζούρωμα». Κυρίαρχο ήταν φυσικά το στοιχείο της γαστριμαργικής παράδοσης των ημερών αλλά και τα δύο λοιπά στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της πόλης. Η θάλασσα και το αποκριάτικο ξεφάντωμα που ειδικά στο Γαλαξείδι εορτάζεται ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Τα μέλη της αποστολής παρακολούθησαν το δρώμενο από τη θάλασσα σε ειδικό σκάφος και κατόπιν απόλαυσαν την ατμόσφαιρα και το ιδιαίτερο του δρωμένου από μέσα μαζί με το πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία για όλους σε ένα υπέροχο αλευρομουτζουρωμένο πανηγύρι που έδωσε πραγματικά το στίγμα της γιορτής στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκηνικό του επονομαζόμενου και «Νησιού της Στεριάς», του Γαλαξειδίου.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε προς στους Δελφούς όπου και φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Η ενέργεια και η ομορφιά του ιστορικού τόπου των Δελφών ήταν μία επίσης ιδιαίτερη εμπειρία για τους επισκέπτες δημοσιογράφους από τη Ρωσία. Επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών όπου θαύμασαν τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου στον «Ομφαλό της Γης», στην καρδιά της Ελλάδας. Είχαν επίσης τη χαρά να επισκεφτούν την ιστορική Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσού, να βιώσουν τη μοναστηριακή φιλοξενία, να θαυμάσουν το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και να απολαύσουν την απαράμιλλη ομορφιά του Δελφικού Τοπίου στο οποίο κυριαρχεί ο ελαιώνας της Άμφισσας, ο μεγαλύτερος συνεχόμενος ελαιώνας της Ελλάδας.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες απόλαυσαν το διήμερο αυτό τα τοπικά προϊόντα και την τοπική κουζίνα σε μία επιλογή νηστίσιμων και μη εδεσμάτων. Ελιές Αμφίσσης και γκραβούρες της ομορφιάς του τόπου τους περίμεναν ως δώρα ανάμνησης της επίσκεψης αυτής. Μία επίσκεψη που έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους του ρωσικού τύπου από το μακρινό Χαμπαρόφσκ της Ρωσικής Ανατολής μέχρι την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και την Ολυμπιακή πόλη του Σότσι να γνωρίσουν την ομορφιά ενός ελληνικού τόπου ευλογημένου από τη φύση και την ιστορία που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Ο Δήμος Δελφών με χαρά ανέλαβε μέρος της φιλοξενίας της δημοσιογραφικής αυτής αποστολής που στόχο είχε την προβολή της περιοχής μας στη ρωσική κοινή γνώμη με δεδομένο μάλιστα ότι σήμερα η ρωσική αγορά είναι η πλέον ανερχόμενη στη χώρα μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου