Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δυτική Ελλάδα: Αρχίζουν τα όργανα...-Απολύονται 50 εργαζόμενοι της Περιφέρειας!

Το πρώτο κύμα απολύσεων στο νομό ξεκινά με την απομάκρυνση 50 υπαλλήλων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Μιλώντας στο patrastimes.gr το μέλος του Δ.Σ. στο Νομαρχιακό τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Κώστας Γιώτης, είπε πως χθες τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
Εκεί ενημερώθηκαν ότι αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων καταργούνται θέσεις που ...

Συνεχίζονται ο κινητοποιήσεις για δεύτερη μέρα για να μην περάσουν τα μέτρα

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα μέτρα που θα εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους και θα καταστρέψουν τον τόπο μας. Συγκεντρώσεις έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 5:00 στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Από την Ιτέα θα ξεκινήσει λεωφορείο στις 12:30 το μεσημέρι από το ΚΤΕΛ για να συμμετέχουν όσοι θέλουν στην κινητοποίηση.
Αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν...

Τριπλό χτύπημα από κυβέρνηση - τρόικα: Προϋπολογισμός 2013 - νέο Μεσοπρόθεσμο - εφαρμοστικός νόμος-«τέρας»



 
Το νέο «πακέτο» μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση και τρόικα δεν είναι απλώς ένα ακόμη «επεισόδιο» στις διαρκείς τα τελευταία 3 χρόνια επιθέσεις ενάντια στις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ούτε απλώς το πιο σκληρό απ’ όλα τα προηγούμενα: είναι «βόμβα διασποράς», που απειλεί να σαρώσει όλα όσα απομένουν όρθια. Γι’ αυτό η στιγμή είναι κρίσιμη: πρέπει να μην επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα! Ο αγώνας δεν είναι για την τιμή των όπλων, αλλά για να νικήσουμε. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο στόχος να μην περάσουν τα μέτρα ισοδυναμεί με τον πολιτικό στόχο να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μνημονίου.

Τα 11,5 δισ. ευρώ έγι­ναν 19, δη­λα­δή… 22!
Μόλις το Φλε­βά­ρη, η κυ­βέρ­νη­ση του αλή­στου μνή­μης Πα­πα­δή­μου αλλά και η τρόι­κα μας δια­βε­βαί­ω­ναν πως με το δεύ­τε­ρο μνη­μό­νιο το ελ­λη­νι­κό «πρό­γραμ­μα προ­σαρ­μο­γής» θα έμπαι­νε στον ίσιο δρόμο, αρκεί τον Ιού­νιο να επι­βαλ­λό­ταν ένα «πα­κέ­το» μέ­τρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Ωστό­σο, ήδη πριν τις εκλο­γές της 17 Ιούνη αρ­μό­δια ...

Εικονογραφημένες οδηγίες για το Πολυνομοσχέδιο!

Η πρώτη σελίδα του Πολυνομοσχεδίου Evro Tsabuck, έχει σχεδιαστεί από εταιρία που εμπορεύεται συναρμολογούμενα έπιπλα και είναι γνωστή για την ευκολία των οδηγιών της (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)Το άρθρο αυτό είναι για την Ασπασία την Μανδρέκα και τι πρέπει να κάνει πριν ψηφίσει το ένα άρθρο μέ τις 753 σελίδες και τις αμέτρητες παραπομπές σε άλλα νομοθετήματα.

Ένα εγχειρίδιο που καθοδηγεί με σκίτσα, τους βουλευτές, για τις αντιδράσεις που πρέπει να έχουν ώστε να φαίνεται ότι έχουν διαβάσει και τις 753 σελίδες, συμπεριλαμβάνεται στο περίφημο «Μνημόνιο 3»

Η πρώτη σελίδα του Πολυνομοσχεδίου Evro Tsabuck, έχει σχεδιαστεί από εταιρία που εμπορεύεται συναρμολογούμενα έπιπλα και είναι γνωστή για την ευκολία των οδηγιών της (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Άμεση και αποτελεσματική λύση για όσους έχουν πρόβλημα να διαβάσουν 753 σελίδες με νομικούς όρους και τροπολογίες, μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, έδωσε το...