Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ για μειώσεις μισθών.



Νέα εργασιακά δεδομένα στην περιοχή μας. Η μείωση του εργατικού κόστους που επέβαλαν οι κυβερνώντες με την τρόικα αλλάζει τον εργασιακό χάρτη του νομού μας. Εκτός από τον πολιτευόμενο εργολάβο της περιοχής Παπαϊωάννου Πανουργιά που αντικαθιστά τους αυτοκινητιστές  , φέρνει  μισθούς πείνας και για τους εργαζόμενους της Αλουμίνιον. Ο τόπος ξεπουλιέται δωρεάν για τους .διαπλεκόμενους και τους εργολάβους και μένει μόνο το κατεστραμμένο περιβάλλον κληρονομιά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Διαβάστε τις μειώσεις μισθών στην Αλουμίνιον...

Ευτύχης Μπιτσάκης: "Για ένα λαϊκό μέτωπο σωτηρίας"


Από Θεού άρξασθε: Κρίση παγκόσμια, δομική. Ελληνική ιδιομορφία: η χώρα εκποιείται από τους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης μας (κομπραδόρικης, υποτελειακής, εθνοπροδοτικής).

(…) Ποια δύναμη μπορεί να οργανώσει και να καθοδηγήσει το κίνημα αντίστασης στο νέο καθεστώς υποτέλειας, με προοπτική τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας; Προφανώς: Η Αριστερά! Ποια Αριστερά; Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες, διάσπαρτες αριστερές δυνάμεις.
Η καταστροφή προχωρεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν ξεσπάσματα των αγανακτισμένων. Θα μπορέσει η Αριστερά να συμβάλει στη μετατροπή του αυθόρμητου σε συνειδητή δράση με καθορισμένο στρατηγικά στόχο; Ποιος θα έπρεπε να είναι αυτός ο στόχος; 
Σήμερα η αστική τάξη μας, «από κοινού συμφέροντος με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού-διεθνικού κεφαλαίου», έχει αποδεχτεί ένα νέο καθεστώς υποτέλειας: Εκποίηση της εθνικής ...