Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών στο Λιδωρίκι



Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ σε συνεργασία με τους Δήμο Δωρίδος και το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ» θα προβεί στην τοποθέτηση ενός container συλλογής ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών το Σάββατο 9-6-2012 στην Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου – Κεντρική Πλατεία Λιδωρικίου.
Κάθε πολίτης μπορεί...

Ο Sebastien Ogier για δοκιμές στην Αγία Ευθυμία

Χθες, 4 Ιουνίου 2012, ο Γάλλος οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αυτοκινήτων Sebastien Ogier δοκίμαζε, στην Αγία Ευθυμία, το νέο Polo R WRC με το οποίο θα ξεκινήσει το 2013 η εμπλοκή της VW με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ο νεαρός Γάλλος οδηγός κατέκτησε το 2008 το J-WRC με την ομάδα της Citroen. Το 2011 ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με πέντε νίκες, μια εξ αυτών και στο ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2011,  και στη τρίτη θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών. ...

Παραδοσιακή εμποροπανήγυρη στη Γραβιά

Στα πλαίσια της θρησκευτικής πανήγυρης που γίνεται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, η Τοπική Κοινότητα Γραβιάς διοργάνωσε παραδοσιακή εμποροπανήγυρη διάρκειας τριών ημερών, στο δημοτικό χώρο στη θέση Ρεσινίκος από 2 ως 4 Ιουνίου.
Δημήτρης Καλπύρης ...

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΤΕΑΣ (Π.Σ.ΙΤ.)




ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΤΕΑΣ (Π.Σ.ΙΤ.)
Μην το χάσετε...

Η προστασία του δάσους μας αφορά όλους μας..

Μήνυμα της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς για την ημέρα του Περιβάλλοντος
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 Την ημέρα αυτή,η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (KI.ΠΟ.Π.Ε) ενώνει την φωνή της ώστε να ακουστεί παντού η ανάγκη προστασίας  των υπέροχων δασών της Ευρυτανίας,των δασών της χώρας μας,και να τονιστεί η σημασία  για την ποιοτική βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης ζωής.
Το δάσος μας προσφέρει απλόχερα μια ...

Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε από τη Λιβαδειά ο Αλ. Τσίπρας.

Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις παρουσίασε ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Λιβαδειά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα ότι «στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών – δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πλησιάζει η ώρα του λαού, πλησιάζει η ώρα της ανατροπής, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν ...

ΓΙΑ ΤΑ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ…

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ 
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, 
ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ…
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΤΗ ΠΩΛΙΝΑ ΓΚΙΩΝΑΚΗ, 
ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΩΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ…

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ...

Γιορτή Μοσχαριού στο Αλποχώρι




Γιά άλλη μία χρονιά το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, έγινε στο Αλποχώρι η Γιορτή του Μοσχαριού.
Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και το  πλήθος ντόπιων και επισκεπτών από τα γύρω χωριά αλλά και ξένοι γεύτηκε
 το νόστιμο μοσχάρι που προσφέρθηκε δωρεάν  από το Σύλλογο Αλλποχωριτών 
και διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ. 
Στις φωτογραφίες η ...

Ήταν ανάγκη να συμβεί και σε μένα;

Πώς από τα παιχνίδια στην άμμο βρέθηκα να πιάνομαι όταν έχει υγρασία;

Τι το 'θελα; Πρωί πρωί άκουγα τα Θηρία Ενήμερα στο Κόκκινο (αγαπημένη εκπομπή) και να το τραγούδι, που μου προκάλεσε ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον. Δυνάμωσα το ραδιόφωνο. Κατάλαβα ότι είναι του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Αν δεν υπήρχε το όνομα Αλκίνοος στους στίχους, θα νόμιζα ότι το έγραψα εγώ!!!

Τι το 'θελα;
Θυμήθηκα την πρώτη φορά που μια όμορφη 20χρονη κοπέλα μου μίλησε στον πληθυντικό. Τη στιγμή που κατάλαβα ότι απομακρύνω όλο και πιο πολύ το βιβλίο για να το διαβάσω... Την πρώτη φορά που με έπιασε η μέση μου... Τα γυαλιά πρεσβυωπίας ("διαβάσματος" τα έχουν ονομάσει κατ' ευφημισμόν...)
Ακόμη και το τσιγάρο που έκοψα πριν 3 1/2 χρόνια (μετά από 3 δεκαετίες που έστελνα καπνό ανωθρώσκοντα στους ουρανούς) μου μυρίζει...