Κυριακή 20 Μαΐου 2012

"Κομμάτια και θρύψαλα" σήμερα και αύριο στο Δίστομο

Το γνωστό έργο του Γιώργου Σκούρτη "Κομμάτια και θρύψαλα" παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Δίστομου Θεατροφρένεια σε δύο παραστάσεις την Κυρακή και την Δευτέρα στην αίθουσα του Συλλόγου στο Δίστομο.
Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8:00

H ΘΕΙΑ “ ΞΑΦΩ “ ΑΠ’ ΤΗ ΜΠΡΑΪΛΑ

image_thumb[2]
Ο αξέχαστος  Αλέκος , σε  μια  τρυφερή κι’ ανθρώπινη στιγμή



“ Τη θυμάμαι σα να 'ταν σήμερα , τούτη δω την ώρα , την κακομοίρα την Ξάφω απ' την Μπραίλα . Ήταν μόνιμη πελάτισσα του μαγαζιού μας κι' ερχόταν κάθε Κυριακή , μαζί με τις Σωταινιώτισσες , για ψώνια .
Κείνα τα χρόνια , τα προπολεμικά - κι' αυτό το λέω για όσους δεν το ξέρουν - τα μαγαζιά στο Λιδορίκι άνοιγαν την Κυριακή μετά το σχόλασμα της εκκλησίας ως τις 3 το μεσημέρι , για να ψωνίσει ο κόσμος , που κατέβαινε από τα γύρω χωριά . Και το κάθε χωριό , θες από γνωριμίες , θες από κουμπαριές , πήγαινε στο δικό του μαγαζί πάντα , να κάνει τα ψώνια του .
Κάθε μαγαζί είχε και το " πάρκινγκ " του . Είχε μεγάλη αυλή , όπου έδεναν τα ....

Αυτό που περιμέναμε, έγινε. Και τώρα;

Όταν πριν από τις εκλογές γράφαμε ότι «έχουμε ανάγκη από ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό» ελπίζαμε ότι η ελληνική κοινωνία όχι μόνο συμμερίζεται αυτή την ανάγκη αλλά ότι θα το δήλωνε ηχηρά και στην κάλπη.  Και αλήθεια, το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου κατέδειξε την διάθεση των πολιτών να απαντήσουν στα πραγματικά διλήμματα και να απαγκιστρωθούν από τον φόβο και τον ραγιαδισμό που μεθοδικά καλλιεργούνται. Με μεγάλη πλειοψηφία διάλεξαν τον δρόμο της επιβίωσης: γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς εκφραστές των μεγάλων διεθνών και εγχώριων συμφερόντων, που εκποιούν τη χώρα και ισοπεδώνουν την κοινωνία.
Τίποτε δεν έχει κριθεί: το βλέπουμε καθημερινά στα ΜΜΕ, στους χώρους δουλειάς, στις...

Δελτίο τύπου - Ι' ΕΠΚΑ για δανεισμό αρχαίων στο Μουσείο του Παν/μιου Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-
Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων

Μετά από αίτημα του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών για μακροχρόνιο δανεισμό αρχαίων αντικειμένων, ώστε να αξιοποιηθούν για επιστημονικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την επιμόρφωση των φοιτητών, η Ι΄ ΕΠΚΑ στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, παραχώρησε για πέντε χρόνια μετά την ...