Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το φάντασμα του… Τσίπρα πλανάται πάνω από την Ευρώπη

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το φάντασμα του… Τσίπρα πλανάται πάνω από την Ευρώπη
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα.
Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη – η Ελλάδα σίγουρα – κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του ...

REMEMBER LIZZY live (Σάββατο 12 Μαΐου)

Σάββατο 12 Μαΐου 2012 9:30

Αλ. Τσίπρας: Η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ

«Βενιζέλος - Σαμαράς μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας»

Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμματών λιτότητας, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βάλλοντας κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του πολιτικού σχηματισμού, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, προανήγγειλε την επιστροφή της εντολής στον Προεδρο της Δημοκρατίας την Πεμπτη, καθώς όπως ανέφερε, «η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνίκη στήριξη αλλά μία ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη». Υπογράμμισε πάντως πως «η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ ...

Θετικοί οι Οικολόγοι Πράσινοι ως προς την πρόταση του Τσίπρα

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε ηχηρό μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου και των μέχρι τώρα κομμάτων εξουσίας, δεν έδωσε όμως κυβερνητική προοπτική. Η σύνθεση της Βουλής διαμορφώνεται άλλωστε κατά μεγάλο μέρος από τις εκτός τόπου προβλέψεις του εκλογικού νόμου, παρά από τη βούληση των πολιτών.
Ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συνέχιζε την πολιτική του Μνημονίου, θα ήταν λοιπόν απόλυτα απονομιμοποιημένο στην κοινωνία και στη συνείδηση των πολιτών.
Ούτε όμως και η αισιόδοξη εκδοχή ενός επιθυμητού κυβερνητικού σχήματος που θα αναιρεί τις μνημονιακές πολιτικές μπορεί να συγκροτηθεί με βάση την παρούσα ...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καλεί σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς

Σε συστράτευση όλων των αριστερών δυνάμεων κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για «πρώτη επιτυχία» του λαού ο οποίος έδωσε «ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ελπίζει και σε μια δεύτερη επιτυχία με ένα ...

Ανοίγει έπειτα από 20 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο Δελφών



Επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια, εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο, περιλαμβάνει για φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ), που παρουσίασε η πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου, πρύτανης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, στα φιλόξενα γραφεία του Κέντρου, στην Πλάκα....

Ακούγοντας τις ανάγκες της κοινότητας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πανόρμου και την Τοπική Κοινότητα Γλυφάδας σας προσκαλούν στη διημερίδα με γενικό τίτλο «Ακούγοντας τις ανάγκες της κοινότητας»,

την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 στην Γλυφάδα με θέμα «Οικονομική Κρίση και Ψυχική Υγεία» και

την Πέμπτη 17 Μαΐου στην Ερατεινή με θέμα «Βία και Ψυχική Υγεία», ώρα ...

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα.
Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.
Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.
Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.
Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί ...

Δεν το λέει το Mega, τό 'γραψε ο Ριζοσπάστης!

Μάλιστα... 
Δεν είναι φιλολαϊκή μια πρόταση που μάχονται απο κοινού η Ε.Ε, η Ν.Δ της εγχώριας πλουτοκρατίας, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, το Δ.Ν.Τ, η καγκελαρία, οι τεχνοκράτες πρωθυπουργοί, τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και οι τραπεζίτες. 
Βρήκαν άριστους συμπαραστάτες οι Παπαχελάδες και οι Πρετεντέρηδες. 
Διότι οτιδήποτε φιλολαϊκό, μπορεί μόνο να εκπορεύεται απο τη Λεωφόρο Ηρακλείου 145...

Ο χαρτοφύλακας του «Βασιλιά» πηγαίνει στην Άμφισσα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ 


 Η νεοσύστατη παιδική θεατρική ομάδα ΟΝ.ΤΑ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξιδίου με μεγάλη χαρά,  παρουσιάζει ξανά το θεατρικό έργο (Ο χαρτοφύλακας του «Βασιλιά»). Το έργο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20 Απριλίου και 5 Μαΐου στο Παρθεναγωγείο Γαλαξιδίου. Μετά από απαίτηση του κόσμου  παρουσιάζεται ξανά στις 19 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.  Στην Ομάδα συμμετέχουν παιδιά γυμνασίου εκτός από ένα που είναι μαθητής  της Στ΄ δημοτικού. Το όνομα  ΟΝ.ΤΑ. προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων...

Στήριξη Μίκη Θεοδωράκη στον Αλ. Τσίπρα

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα «στην προσπάθειά του να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας» εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα «στην προσπάθειά του να ...