Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Χαλκιδική: Οι “30 οικολόγοι” που βγάλανε και Βουλευτή!


Ήταν τόσο σαρωτική η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής και τόσο εύγλωττη η άνετη εκλογή της Κατερίνας Ιγγλέζη που ακόμα και οι “Πολίτες του ELDORADO” υποχρεώθηκαν να παραδεχθούν τα αυτονόητα. Στη βαθυστόχαστη ανάλυση τους του εκλογικού αποτελέσματος (εδώ) γράφουν:


Σε ότι αφορά το δήμο μας είναι ξεκάθαρο, πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η εκλογή της Κατερίνας Ιγγλέζη οφείλονται και στην αντιμεταλλευτική ρητορική, που άσκησαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της προεκλογικής περιόδου. Βέβαια εδώ να μη λησμονούμε ότι μέσα στη χύτρα της ρητορικής τους, επιχειρούν να συνδέσουν το μνημόνιο με την επένδυση. Καθώς αναπτύσσουν μια πρωτόγνωρη ταξική λογική, όπου οι 600 και πλέον εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι που θέλουν να εργαστούν στα μεταλλεία, είναι «υπέρ του μνημονίου», ενώ αυτοί που δεν θέλουν τη μεταλλευτική δραστηριότητα, να εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί…!!!
Στο Δήμο Αριστοτέλη ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το υψηλότερο ποσοστό του στη Χαλκιδική, 17,55%, και βγήκε δεύτερο κόμμα, αφήνοντας πίσω του το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα ψηλά τα ...

Με τον Τσίπρα… δίχως τσίπα!

Γράφει ο Περσεύς Δίγαμμα

​Ανέκαθεν το ομολογούσαμε αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε.
​Η πολιτική δεν έχει τσίπα!
​Μόλις είδαν ότι ο στόχος των 151-153 εδρών είναι απατηλό όνειρο, άρχισαν όλοι να μιλάνε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εθνικού σκοπού, εθνικής σωτηρίας!!!
Δηλαδή θέλουν και πάλι να μας σώσουν. Μόλις το ποσοστό του Τσίπρα ανέτρεψε το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, άρχισαν οι «σωτήρες» να μιλάνε για εθνική σωτηρία!!
Μιλάνε για στήριξη ή ανοχή σε μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση δήθεν εθνικής ενότητας! Και οι δυο.. εντελώς «τυχαία»…αλλά συντονισμένα, στράφηκαν κατά του μνημονίου…αλλά μέσα από την Ευρώπη!! Με άλλα λόγια: Με τον Τσίπρα….δίχως τσίπα!
​Μα αυτοί οι δυο δεν ήταν που προεκλογικά έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και μιλούσαν για αυτοδυναμία; Ο Σαμαράς για αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Βενιζέλος για αυτοδύναμη Ελλάδα, υπαινισσόμενος αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ; (εδώ γελάμε μέχρι να σκάσουμε!!)
​Αυτοί οι δύο δεν ήταν που έλεγαν ότι το μνημόνιο είναι πανάκεια και που έβαζαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, παραδίδοντας «άνευ όρων» τη χώρα στους δανειστές; Αυτοί δεν είναι που μας επέβαλαν ως πρωθυπουργό ένα μέλος της Trilateral Commission, ο οποίος μας παρακινούσε να ψηφίσουμε τη «συγκυβέρνηση»;
​Γιατί δεν διαπραγματεύθηκαν; Γιατί δέχθηκαν όλους τους όρους των μνημονίων; Γιατί έλαβαν τόσα αντιλαϊκά μέτρα ξεπερνώντας ακόμη και το μνημόνιο;
Έρχονται τώρα με κροκοδείλια δάκρυα και τι μας λένε; Επαναδιαπραγμάτευση, τροποποίηση, επαναπροσδιορισμό, με στήριξη του Τσίπρα! Μα καθόλου τσίπα;
Χάσατε κύριοι! Τελειώσατε! Ο λαός δεν σας θέλει πια!
​Οι νέες απειλές περί καταστροφής της χώρας, λόγω ακυβερνησίας, δεν περνάνε. Τόσα ...

Ευχαριστίες Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ιτέας


Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ¨Ομάδα Φίλων Της Τέχνης ¨Ιτέας
 Eυχαριστεί όλους τους φίλους –Πολίτες που παρακολούθησαν το αφιέρωμα για τη  παγκόσμια ημέρα χορού, 29/04/2012 στην πλατεία της Κίρρας, και επίσης ευχαριστεί :
Τον Δήμο Δελφών για τη συνδιοργάνωση  & συμπαράσταση  στην εκδήλωση
Όλους τους συλλόγους – τους Προέδρους των συλλόγων και τους χορευτές που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μαζί μας
Τους χορηγούς μας...

Κοινοποίηση - καταγγελία των εργαζομένων στους Δήμους Δελφών και Δωρίδος.

Απο τον σύλλογο των εργαζομένων στους Καλλικρατικούς Δήμους των Δελφών
και Δωρίδας, λάβαμε  κοινοποίηση - καταγγελία, που απευθύνετε στον
Γενικό Γραμματέα του Δήμου Δελφών κ.Ιωάννη Τζαβάρα.

Το θέμα της κοινοποίησης έχει να κάνει με την εκλογική αποζημίωση που
θα δοθεί σε κάποιους απο τους υπαλλήλους του Δήμου.

Ο σύλλογος των εργαζομένων θεωρεί οτι δεν τηρήθηκαν επ'ακριβώς οι
προβλεπόμενες απο τον νόμο διαδικασίες και για τον λόγο αυτό ζητούν
γραπτές διευκρινίσεις.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:...

Ενημέρωση για τις εγγραφές στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας»


      Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΦΩΚΙΔΑΣ

       ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 «Ενημέρωση για τις εγγραφές στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας».
   Το Μουσικού Σχολείο Άμφισσας ξεκίνησε τη λειτουργία από τη  σχολική χρονιά 2010-2011 στο νομό μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Άμφισσας.
Με την ευκαιρία των εγγραφών των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου στο σχολικό έτος 2012-2013 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων. Ήδη λειτουργούν με επιτυχία  42 συνολικά  Μουσικά Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, με πρώτο το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης που  λειτούργησε για πρώτη φορά  το 1988. 
      Στο Μουσικό Σχολείο, ( Μουσικό Γυμνάσιο και Γενικό Μουσικό Λύκειο ), διδάσκονται όλα τα...

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΙΤΕΑΣ




ΙΕΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΙΤΕΑΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

.Παρασκευή 11-5-2012
Σάββατο 12-5-2012

Νίκη της Δημοκρατίας

Το θετικό με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι πως δόθηκε επιτέλους η δυνατότητα σε κάποια αδικημένα τμήματα του ελληνικού λαού -όπως οι ναζιστές- να εκφραστούν πολιτικά, αφού τόσα χρόνια ήταν κι αυτοί παγιδευμένοι στα πλοκάμια του δικομματισμού. Λογικά, στις επόμενες εκλογές θα μπουν στη Βουλή και οι ανθρωποφάγοι.

Το όμορφο Ελληνόπουλο της φωτογραφίας ονομάζεται ...

Δίστομο: Χρωστάω μια συγνώμη

Δίστομο: Χρωστάω μια συγνώμηΓεννήθηκα Έλληνας. Στην ταυτότητά μου, στο πεδίο γέννησης, δεν αναγράφεται: Δίστομο. Όταν όμως θα έχω φύγει από τούτο τον κόσμο ένας σταυρός στο κοιμητήριο, λίγο έξω από το χωριό, θα μαρτυρά πως έχω ταφεί εκεί.
Στη σκιά του Παρνασσού θα αγναντεύω τον απέναντι λοφίσκο μέσα στο χωριό. Εκεί που μια και μόνο επίσκεψη ισοδυναμεί με εφ’ όρου ζωής αντιφασιστικό εμβόλιο. Φτάνει να είσαι Άνθρωπος. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Άνθρωπος.
Εκεί που στον τύμβο διαβάζεις και δεκάδες ηλικίες όχι με έτη αλλά με μήνες. Εκεί που βρίσκονται τα οστά των θυμάτων της φασιστικής θηριωδίας. Εκεί που τα κρανία έχουν ακόμα μάτια. Και στόματα. Και λαλιά. Εκεί που η εκκωφαντική σιωπή τους σου λέει: Να θυμάσαι. Τίποτα άλλο δεν ζητάνε. Μόνο να θυμάσαι.
Ως Διστομίτης νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη.....

Εκκωφαντικό το μήνυμα των εκλογών

Του Γ. Δελαστίκ
Δεν χρειάστηκαν ούτε έξι... ώρες (!) για να διαπιστώσει ο μεγάλος χαμένος των προχθεσινών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που τις προκάλεσε, την παντελή αδυναμία σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης και να υποχρεωθεί εκών - άκων να καταθέσει τη διερευνητική εντολή που του είχε δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κινούνται πολιτικά μέχρι τώρα αγνοώντας προκλητικά το εκκωφαντικό μήνυμα των εκλογών: το ότι ο λαός συνέτριψε τα κόμματά τους κραυγάζοντας στεντορεία τη φωνή «Οχι στο Μνημόνιο!». Είναι πράξη πολιτικής αλαζονείας και θράσους η απόπειρα σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης όταν...

Η Πυρά του Ηρακλέους.

Η Πυρά Ηρακλέους (ή απλά Πυρά) είναι ορεινό χωριό του νομού Φωκίδας χτισμένο σε μέσο υψόμετρο 1.160 μέτρων στις νότιες πλαγιές της Οίτης και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας με λιγοστούς μόνιμους κατοίκους τον χειμώνα. Το όνομά του χωριού οφείλεται στην μυθολογία, καθώς σύμφωνα με αυτή, στη θέση Μάρμαρα, σε ένα μικρό ύψωμα κοντά στο χωριό, ο Ηρακλής κάηκε σε μεγάλη «Πυρά» για να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόνους του δηλητηριασμένου χιτώνα του Νέσσου, που του έδωσε να φορέσει η Δηιάνειρα.  Οι προηγούμενες ονομασίες του χωριού όπως αυτές προκύπτουν από τα διάφορα Φ.Ε.Κ και τα Βασιλικά Διατάγματα ήταν...