Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σπάρτη: Νεκρός ο επίδοξος εμπρηστής – Εμπλοκή Χρυσής Αυγής



Πέθανε ο 33χρονος, που πριν από περίπου δέκα ημέρες, στις 31 Αυγούστου, εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στο κέντρο της Σπάρτης, στην οδό Ωραίας Ελένης.
Ο 33χρονος, επίδοξος εμπρηστής, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 33χρονος αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής και ετοιμαζόταν για εμπρηστικές επιθέσεις χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο στόχος....
Πληροφορίες, που μεταδίδονται από ιστοσελίδες, αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σπίτι, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συνεργό του, βρήκαν 60 έτοιμες αυτοσχέδιες βόμβες.

Σύμφωνα με το Bloko.gr, εντύπωση προκαλεί πως ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου, παρά τις κατηγορίες για κατοχή 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ίδια πηγή αναφέρει πως και ο συνεργός του 33χρονου ανήκει στη Χρυσή Αυγή.
http://tvxs.gr/

Φασιστική επίθεση με εμπρησμό σε σπίτι στις εργατικές κατοικίες Ν.Κόσμου

Μια βδομάδα μόλις μετά την αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Κόσμο σε απάντηση στις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε καινούργια επίθεση χθες Κυριακή 9/9 στις 1.45 τα ξημερώματα.

8 μαυροφορεμένοι με κουκούλες πλησίασαν τις προσφυγικές κατοικίες στο Δουργούτι και άρχισαν να βρίζουν έναν μεταναστη που βρισκόταν έξω από την πολυκατοικία. Έπειτα έριξαν 3 μολότοφ, στον ίδιο και στο παράθυρο. Ευτυχώς δεν πέτυχαν κανέναν σοβαρά, τραυματίστηκε όμως ελαφρά ένας μετανάστης. Έπιασαν φωτιά τα πατζούρια και μια πολυθρόνα που ήταν έξω. Ήρθε ασθενοφόρο αλλά ο μετανάστης φοβήθηκε να πάει. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μια 50αρια μετανάστες. Ηρθε η πυροσβεστική κα η αστυνομία, η οποία είπε στον κόσμο να γυρίσει σπίτι του. Κάποιοι από τους μετανάστες θέλανε να κλεισουν τη Συγγρού, ήρθαν άλλοι 60 αστυνομικοί και απείλησαν να τους συλλάβουν όλους.

Η διαδήλωση την προηγούμενη Κυριακή 2/9 ειχε την αποδοχή του κόσμου της γειτονιάς και έδειξε ότι η πλειοψηφία σιχαίνεται τους φασίστες. Χρειάζεται να συσπειρώσουμε όλον αυτόν τον κόσμο σε ένα δυνατό αντιφασιστικό μέτωπο που θα διώξει τη Χρυσή Αυγή από το Δουργούτι και το Νέο Κόσμο.

Σε αυτή την προσπάθεια η τοπική ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις 7μμ για να συζητήσει το πρόγραμμα δράσης για όλη τη γειτονιά.



ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ  Εμπρησμός και μαχαιρώματα με ρατσιστικά κίνητρα
 Επίθεση 7 ατόμων σε κομμωτήριο Πακιστανού σε κεντρικό δρόμο της Μεταμόρφωσης. Έριξαν μολότωφ και μαχαίρωσαν πελάτη. Κατόπιν εορτής η παρουσία της αστυνομίας. Παρόμοιο περιστατικό την Παρασκευή 07.09, σε σπίτι αυτή τη φορά.

Η ωμή βια αυτόκλητων “προστατών” χτύπησε την πόρτα της Μεταμόρφωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, 7 άτομα επιτέθηκαν με ρίψη μολότωφ σε κομμωτήριο που διατηρεί Πακιστανός υπήκοος επί της οδού Γκινοσάτη στο κέντρο της Μεταμόρφωσης. Η επίθεση συνοδεύτηκε από μαχαίρωμα Έλληνα πελάτη (οδηγού ταξί), ο οποίος ήταν στο μαγαζί και αντέδρασε στην επίθεση. Τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμα δυο εργαζόμενοι στο κομμωτήριο. Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, ο ιδιοκτήτης είχε δεχτεί επανειλλημμένες ενοχλήσεις για να κλείσει το μαγαζί και να φύγει, Προ 10ημέρου περίπου είχαν σπάσει - “άγνωστοι” πάλι – την τζαμαρία του καταστήματος. Στο χώρο επενέβησαν η Πυροσβεστική και η ΕΛ.ΑΣ., φυσικά μετά το γεγονός και αφού οι δράστες είχαν διαφύγει.

Το περιστατικό δεν ήταν το πρώτο στη Μεταμόρφωση. Την προηγούμενη Παρασκευή ξημερώματα έγινε επίθεση σε σπίτι Πακιστανών στην οδό Πάρου στην Μποφίλια, την οποία απέτρεψαν γείτονες που κάλεσαν την Άμεσο Δράση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία της Έκφρασης με το αστυνομικό τμήμα της Μεταμόρφωσης, δεν γνώριζαν κάτι από το συγκεκριμένο περιστατικό (σήμερα 10.09.2012)!
http://www.ekfrasi.net


Αστυνομικός  έσπαγε πάγκους μεροκαματιάρηδων  μικροπωλητών

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός-προστάτης βουλευτή της Χ. Αυγής για συμμετοχή σε επεισόδια


Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που συμμετείχε σε επεισόδια της Χρυσής Αυγής
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση.
Ο αστυνομικός συμμετείχε στα επεισόδια που έκανε η Χρυσή Αυγή το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου.
Σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε παράλληλα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου