Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Αγνωστοι» αφαίρεσαν την προτομή του Αρη Βελουχιώτη από την πλατεία της Καλοσκοπής Φωκίδας!




 Μετά τη βεβήλωση του μημείου του Αρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα (14/6/12), ΄’αγνωστοι» αφαίρεσαν την προτομή του Αρη Βελουχιώτη από την πλατεία της Καλοσκοπής Φωκίδας!
 Για τα προκλητικά καί άνανδρα  αυτά περιστατικά  την επέτειο του τραγικού χαμού του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ,  ο Πανελλαδικός Σύλλογος Μνήμης Αρης Βελουχιώτη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Ο Σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα, με ...
αγανάκτηση και μετά βδελυγμίας τα παρακάτω εξοργιστικά γεγονότα, τα οποία διέπραξαν άγνωστα πρόσωπα, σε βάρος της μνήμης και της Αγωνιστικής Ιστορίας του Πατριδολάτρη ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
Το πρώτο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα τέσσερες πριν ξημερώσει, αφαιρέσανε (καταστρέψανε) το τιμητικό Μνημείο από την πλατεία της Μεσούντας, που είχαμε τοποθετήσει εκεί, στη Μνήμη του  τραγικού θανάτου, της πολιτικής δολοφονίας του Στραηλάτη ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
Το δεύτερο ανοσιούργημα που διέπραξαν, επίσης άγνωστα πρόσωπα, είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη, 15 ιουνίου, αφαίρεσαν την προτομή του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ από την πλατεία του χωριού Κουκουβίτσα-Καλοσκοπή στη Γκιόνα. Ενα έργο που τοποθέτησε ο αείμνηστος Γιάννης Ράπτης-Κοντοβράκης έξω από την πόρτα του σπιτιού του.
 Τέλος ο Σύλλογος Μνήμης ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ καλεί  στην εκδήλωση τιμής και μνημης για την 67η επέτειο από τον τραγικό θάνατο του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, που οργάνώνει στην Αθήνα  την Παρασκευή και ώρα 19.00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20″.
Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γραμματέας
Βασίλης Πριόβολος- Ερμής τηλ.6979648670                         Χαρ.  Ρούπας τηλ. 6973841132
http://www.altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου