Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πολίτες στο Προσκήνιο για Χαράτσο και για φορτηγατζήδες της «Δελφοί – Δίστομο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συντοπίτες και συντοπίτισσες

Την Πέμπτη 24-5-2012, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, και εκτός ημερησίας διάταξης πολίτες του Δήμου έθεσαν για συζήτηση δύο ζητήματα, τα οποία απασχόλησαν και θα συνεχίσουν να απασχολούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο....


Α) Το χαράτσι της ΔΕΗ

Β) Μεταφορά μεταλλεύματος της «Δελφοί – Δίστομο».

Όσον αφορά το πρώτο θέμα είναι γνωστή η στήριξη μας και η προωθητική πίεση της δημοτικής μας παράταξης σε κάθε επίπεδο ώστε να φτάσουμε σήμερα μετά από τόσες και τόσες εκφοβιστικές ενέργειες της μνημονιακής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ να μην έχει διακοπεί ούτε ένα ρεύμα σε σπίτι της περιοχής. Ο επιτυχημένος μέχρι σήμερα αγώνας μας θα συνεχιστεί ώστε να μην πληρωθεί κανένα τέτοιο χαράτσι είτε στη ΔΕΗ είτε στην εφορία. Την σχετική συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε στη διεύθυνση
 http://www.youtube.com/watch?v=N_Psffp1q_s&list=UUiUxBhuoVIFIpVNeMXwwcxg&index=2&feature=plcp .
Όσο για το δεύτερο θέμα, δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Η «ανάπτυξη» που τόσα χρόνια ευαγγελίζονταν για την περιοχή παλιοί και νέοι κουμανταδόροι, φερέλπιδες πολιτικοί, δημοτικοί διαπλεκόμενοι και μη, αρχίζει να ξεπερνάει τα όρια της συνήθους μέχρι τώρα ασυδοσίας. Οι νεόκοποι επιχειρηματίες μπορούν πλέον να υπάρξουν και να κερδοσκοπούν, μόνο με το χτύπημα και το γονάτισμα ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ανήκαν στους μικρομεσαίους εργαζόμενους.
Ήρθε λοιπόν η ώρα των φορτηγατζήδων να δουν τη πόρτα της εξόδου.
Η εταιρεία τόσα χρόνια τους εκμεταλλεύεται διπλά. Στην πραγματικότητα διευκολύνουν την εταιρεία όχι μόνο με την μεταφορά αλλά πρωτίστως ελαφρύνοντας τα πάγια έξοδα της. Αντί να έχει δαπανήσει σημαντικό κεφάλαιο για δικά της φορτηγά, για εξειδικευμένο γκαράζ, έξοδα συντήρησης τους τα φορτώνει δήθεν σαν εργολαβία. Όμως στερούνται άλλης εργασίας άρα και διαπραγματευτικής δυνατότητας.
Αυτή την στιγμή, ο επιχειρηματίας προκειμένου να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του καταφεύγει σαυτή την πίεση γνωρίζοντας ότι το κεφάλαιο και η εργασία τους τόσα χρόνια εξαρτάται μόνο από αυτόν. Γνωρίζοντας ότι οι άδειες έχουν ουσιαστικά καταργηθεί, η περιουσία τους απαξιωθεί και εύκολα κατά την κρίση του θα υποταχθούν. Επειδή η υποταγή τους επηρεάζει όλη την τοπική κοινωνία, πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι. Το ΔΣ του Δήμου μπορεί να βάλλει φρένο στις ορέξεις του επιχειρηματία. Μπορούμε όλοι μαζί να σηκώσουμε έστω χειρόφρενο.
Στην διεύθυνση    http://www.youtube.com/watch?v=AxXJpqBFois&list=UUiUxBhuoVIFIpVNeMXwwcxg&index=1&feature=plcp μπορείτε να παρακολουθήσετε την σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….


Η γραπτή διαμαρτυρία του Σωματείου
κ. Δήμαρχε, κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι,
Οι παρακάτω υπογράφοντες είμαστε δημότες του Δήμου Δελφών και ανήκουμε στους εργαζόμενους μεταφορείς μεταλλεύματος βωξίτη για λογαριασμό της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ- ΔΙΣΤΟΜΟ. Για δεκαετίες, με περισσή ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση και εργατικότητα μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες φέρνουμε σε πέρας το μεταφορικό μας έργο. Τα τελευταία χρόνια μέρες μας ανακοινώθηκε από τη εταιρεία ότι μειώνεται η συνεργασία μας επιπλέον κατά το ένα τρίτο (και απ΄ ότι φαίνεται θα ακολουθήσει και άλλη μείωση), πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένουμε άνεργοι, χρεωμένοι, και ουσιαστικά εργασιακοί πρόσφυγες στον τόπο μας. Το μεταφορικό έργο δεν έχει μειωθεί ώστε να δικαιολογείται -τυπικά- μια τέτοια αντιμετώπισή μας, Απλά μετά από τόσα χρόνια εργασίας στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, οι αρμόδιοι του ομίλου ανακάλυψαν ότι μπορούν να εκβιάσουν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιώντας των γνωστό πολιτευόμενο (?) εργολάβο της περιοχής Παπαϊωάννου Πανουργιά.
Ζητάμε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου το Συμβούλιο και ο Δήμος Δελφών να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα που θα ακολουθήσουμε. Οι υπογράφοντες αυτοκινητιστές…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου