Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ , ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγιασμός στην αίθουσα πολλαπλών
χρήσεων του Γυμνασίου Δελφών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 

ΠΡΟΣ:
κ. Αργυρόπουλο Ηλία, Περιφερειακό Διευθυντή Δ. Ε. Στερεάς Ελλάδας,

κ. Φουσέκη Νικόλαο, Δήμαρχο Δήμου Δελφών
κ. Παπαθανάση Αφροδίτη, βουλευτή Ν. Φωκίδας,
Ο Σύλλογος των διδασκόντων καθηγητών του Γυμνασίου Δελφών θεώρησε αναγκαία την ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών της Φωκίδας για τη σημασία της απρόσκοπτης λειτουργίας του Γυμνασίου Δελφών ύστερα από την έντονη φημολογία και τον θεωρητικά υπαρκτό κίνδυνο παύσης λειτουργίας του Γυμνασίου λόγω των ευρύτερων ...
συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων ο οποίος βασίζεται στην υπ’ αρθμ. 10112/Δ4/30.01.2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αναρτητέα στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: ΒΟΧ99-ΠΣΙ με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013».
Το Γυμνάσιο Δελφών δεν είναι απλά ένα σχολείο!
Έχει ιστορία και επιτελεί σημαντικό έργο. Οι εκάστοτε εκπαιδευτικοί δουλεύουν σκληρά και επιτελούν με ευσυνειδησία το καθήκον τους.
Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η λειτουργία του Γυμνασίου των Δελφών λόγω της παγκόσμιας ακτινοβολίας της πόλης μας  είναι απαράδεκτο να σταματήσει, γιατί παιδεία και πολιτισμός συνυπάρχουν.
Στο Γυμνάσιο Δελφών πραγματοποιούνται ετήσιες επισκέψεις ξένων σχολείων όπως της ΤΟΓΚΑ-ΤΟΓΙΑΜΑ της Ιαπωνίας, της Κάτω Ιταλίας, της Αλαμπάμα της Αμερικής και άλλων.
Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων επιτυγχάνεται η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλογνωριμία των λαών.
Το Γυμνάσιο είναι εξοπλισμένο με όλο το τεχνολογικό υλικό που απαιτεί ένα σύγχρονο σχολείο. Έχουν δαπανηθεί σημαντικές πιστώσεις για την επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, διαθέτει αίθουσες, βιβλιοθήκη, εργαστήριο Φυσικής-Χημείας, εργαστήριο υπολογιστών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με θερμαινόμενους χώρους. Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι το σχολείο είναι το μοναδικό στο Ν. Φωκίδας που συμμετέχει από το 2010-2011 στο πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης που εκπονείται από το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
  Ύστερα από τα ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας του σχολείου θα δημιουργηθούν αρνητικές επιπτώσεις και παγκοσμίως ακτινοβόλο τόπο των Δελφών αλλά κυρίως θα προκύψουν απροσπέλαστες δυσκολίες στους μαθητές όπως : μεταφορά των μαθητών σε άλλα σχολεία του νομού Φωκίδας που συνεπάγεται την οικονομική επιβάρυνση, σωματική- ψυχολογική κόπωση, επικινδυνότητα των συνεχών μετακινήσεων, δυσκολία επιστροφής στην οικία τους σε περίπτωση αιφνίδιας ασθένειας εξαιτίας έλλειψης τακτικής συγκοινωνίας, απώλεια πολύτιμου χρόνου, κίνδυνοι λόγω του νεαρού της ηλικίας…
 Κλείνοντας , θέτουμε υπόψιν σας ότι η αυξομείωση των μαθητών στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου που οφείλεται στην υπογεννητικότητα και στην ίδρυση του μουσικού Γυμνασίου Άμφισσας, δεν πρέπει να καθιστά επισφαλή τη λειτουργία ενός σχολείου που αποτελεί τη μοναδική σχολική μονάδα εφήβων της ιστορικής πόλης των Δελφών.
 Απαιτούμε να μην καταργηθεί αυτό το ιστορικό σχολείο που συνεχίζει να προωθεί την παιδεία σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ρήση: «Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή». Θεωρήσαμε ηθικό χρέος μας να σας ενημερώσουμε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας καθώς και για τη συμπαράσταση σας την οποία θεωρούμε δεδομένη ώστε να κρατήσουμε το Γυμνάσιο Δελφών, ανοιχτό.




  Μετά Τιμής

 Ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμν. Δελφών
 



Οι μαθητές των ΔΕΛΦΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Κ. Αργυρόπουλο Ηλία, Περιφερειακό Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας
Κ. Παπαθανάση Αφροδίτη, βουλευτή Ν. Φωκίδας
Κ. Μπακολουκά Λέλα Αντιδήμαρχο Δήμου Δελφών
Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δελφών
Κ. Λαγγουράνη Ανάργυρο Προϊστάμενο Δ\θμιας Εκπ\σης Ν. Φωκίδας
Κ. Ζωγράφο Γεώργιο πρόεδρο ΕΛΜΕ
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Δελφών Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Δελφών
Διευθύντρια Γυμνασίου Δελφών
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες
Είναι η δεύτερη χρονιά για μας τους μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης που διαχέεται η φημολογία ότι Θα κλείσει το Γυμνάσιο μας. Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΛΦΩΝ!!!!! Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες το Γυμνάσιο μας ιδρύθηκε πριν από 30 χρονιά και λειτούργει χωρίς διακοπή έχοντας δημιουργήσει Παγκόσμια φήμη λόγω των επισκέψεων ξένων σχολείων που φτάνουν στους Δελφούς. Οι Δελφοί έχουν σχολειό από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτούργησε κρυφό σχολειό στο εξωκκλήσι του Άγιου Αθανασίου που δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα. Το σχολειό μας συνεισφέρει όχι μόνο στην ανάδειξη του δημόσιου σχολειού της Ελλάδας αλλά και στην προβολή της Ελληνικής παιδείας σε όλο τον κόσμο. Κύριοι δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως το σχολείο του τόπου μας που δέχεται καθημερινά επισκέπτες από όλο τον κόσμο Θα σταματήσει να λειτουργεί. Το σχολείο μας είναι εξοπλισμένο με όλο τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το δε κράτος μας ξόδεψε 1.000.000 ευρώ με σκοπό να το εκσυγχρονίσει όπως αρμόζει στην τεράστια ιστορία του τόπου μας. Επιπλέον η φοίτηση των μαθητών σε άλλο σχολείο στον νόμο Φωκίδας Θα οδηγούσε την κωμόπολη των Δελφών σε ερήμωση αφού πολλοί γονείς ίσως αναγκαστούν να μετακομίσουν . Επιπρόσθετα λόγω της απόστασης Θα ήταν δύσκολο για τον καθένα από μας να επιστρέψουμε στο σπίτι μας σε περίπτωση κάποιας ασθένειας.
Υποβάλλουμε έκκληση σε όλους εσάς που απευθύνεται η επιστολή μας, να αποτρέψετε κάθε ενεργεία κατάργησης του σχολείου μας. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για φημολογίες και όχι για απόφαση των δημοσίων αρχών που κυβερνούν τον τόπο μας.
Μετά τιμής
Οι μαθητές του Γυμνασίου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου