Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κατεβάζει ρολά η Αγροτική Τράπεζα


Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την εξαίρεση της Αγροτικής Τράπεζας από τις ρυθμίσεις του ...

18/10/1944 – 18/10/2011 η απελευθέρωση πρίν 67 χρόνια


Ο λόγος από το μπαλκόνι της σημερινής Περιφέρειας
Ημέρα μνήμης για την πόλη μας η σημερινή, που γιορτάζει την απελευθέρωση της απο τους Γερμανούς με το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στις 18 Οκτωβρίου 1944 το βράδυ οι τελευταίοι Γερμανοί στρατιώτες αποχώρησαν από τη Λαμία, το βράδυ κάτω από το σφυροκόπημα των τμημάτων της ΧΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ που τα ξημερώματα μπαίνουν στη Λαμία, ελευθερωτές. Φεύγοντας πανικόβλητοι οι Γερμανοί άφησαν άθικτες τις τεράστιες αποθήκες τροφίμων. Είχαν επιχειρήσει όμως υπονομεύσεις για ανατίναξη καίριων σημείων της πόλης. Το σημαντικότερο ήταν το ...

Ρημάζουν την χώρα Παπανδρέου και Βενιζέλος


thumbτου Γ. Δελαστίκ

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα φτάναμε στο σημείο οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των εμπόρων να κατηγορούν δημοσίως τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου -είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τρομάρα του!- και την κυβέρνηση του ως... αντεργατικούς απατεώνες και δωσίλογους!  
Δυστυχώς, όχι μόνο έγινε κι αυτό, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν έχουν και καθόλου άδικο στις κατηγορίες τους!
«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μια χούφτα τεχνοκρατών "μερικής ...

«Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης: μια πανευρωπαϊκή έκθεση» στους Δελφούς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης: μια πανευρωπαϊκή έκθεση», που θα γίνουν την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού προγράμματος, θα φιλοξενείται ...

Βίαια επεισόδια στην πορεία 200.000 Αγανακτισμένων στη Ρώμη :Εμφανίστηκε πανώ στα ιταλικά που έγραφε: «Η Ελλάδα θέλει να ζήσει»


Ομάδες διαδηλωτών ξέκοψαν από τον κύριο όγκο της πορείας των Αγανακτισμένων στη Ρώμη, έσπασαν βιτρίνες και έκαψαν αυτοκίνητα. Περίπου 200.000 οι συγκεντρωμένοι. 
 
Μια μέρα μετά την οριακή ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής βουλής στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι Ιταλοί κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους της Ρώμης για να διαδηλώσουν μαζί με εκατομμύρια άλλους σε όλο τον πλανήτη την αντίθεση τους στα αντιδημοκρατικά μέτρα κατά της οικονομικής ...

Η Αντίκυρα από τον Όμηρο ως....


Είναι γνωστό ότι οι ραγδαίες μεταβολές της σύγχρονης εποχής, κυριολεκτικά εξαφανίζουν με γρήγορο ρυθμό τον ιστορικό, λαογραφικό και πολιτιστικό θησαυρό μας. Βασική μας επιθυμία είναι να περισώσουμε και να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα να καταδείξουμε την φήμη μιας σπουδαίας Φωκικής πόλης, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα.
Στη νοτιοδυτική γωνιά της σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας βρίσκεται η
Αντίκυρα, παραλιακή πόλη της αρχαίας Φωκίδας, ασφαλές φυσικό λιμάνι στις βόρειες ...

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

 Η αντίδραση της κοινωνίας φέρνει συγκρούσεις στους αιρετούς του ΠΑΣΟΚ

Εκτός από τις σχέσεις κυβέρνησης-συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα άκρα οδηγούνται και οι σχέσεις μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Αιτία η τελική άρνηση του Γ. Καμίνη να συζητήσει το ενδεχόμενο προσωρινής εναπόθεσης των περίπου 1000 τόνων ...