Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο χρόνος κυλάει αλλιώς στην Αιόλου



kathimerini.gr
 Tου Nικου Γ. Ξυδακη
 Η Σταδίου γέμιζε από διαδηλωτές, υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ απλώνονταν προς το Σύνταγμα, άλλοι ανέβαιναν κόντρα την Πανεπιστημίου με ίδιο προορισμό. Το φθινοπωρινό φως, υπέροχο, αττικό, πλαισίωνε με απίστευτη διαύγεια κάθε κίνηση, κάθε σιλουέτα. Αντάλλαξα μερικές κουβέντες μ’ έναν Εγγλέζο δημοσιογράφο που δούλευε για την κινεζική τηλεόραση και μ’ έναν νεαρό φίλο διεθνολόγο. Δεν είχα δυνάμεις για άλλη ορθοστασία και κατηφόρισα: Καραγεώργη Σερβίας, Περικλέους, Αγίας Ειρήνης.


 Τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Kαι άδεια. Αδεια τα ρολογάδικα και κοσμηματοπωλεία της Περικλέους, άδεια τα υφάσματα, κομβία, φόδρες, είδη προικός. Μόνο τα καφενεία είχαν κόσμο: άνεργοι, άεργοι, αργόσχολοι, συνταξιούχοι, δεν ξέρω τι, ρουφούσαν ...

Στον Φωκικό ο Φροξυλιάς


Δανεικός στον Φωκικό από την ΑΕΚ θα πάει ο Δημήτρης Φροξυλιάς, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο 18χρονος επιθετικός της ΑΕΚ δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου και αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός ...

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 48ωρη 18/19 Οκτωβρίου

Apergia_28_Iouniou
Κοινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης,  παραχώρησαν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ο λαός μας βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα εξαιτίας των πολιτικών της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις για τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τον κόσμο της εργασίας, της παιδείας και του πολιτισμού», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των...

Κοινή δήλωση κομμάτων της Αριστεράς: Καλούμε το λαό σε ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ


Κοινή δήλωση: Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), Κομμουνιστική Ανανέωση, Ξεκίνημα, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).
Οι πολιτικές οργανώσεις και σχηματισμοί που υπογράφουμε πιο κάτω, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για το ζήτημα των χαρατσιών που επιβάλλονται στο λαό και συναποφασίσαμε τα εξής:
 1. Καλούμε το λαό να μην τα πληρώσει τα ...

Σουβλατζίδικο Boueno Pitta στην Κίρρα


Σουβλατζίδικο στην Κίρρα...

Θησαυρός στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναθεωρούνται προς το καλύτερο οι εκτιμήσεις για το κοίτασμα φυσικού αερίου στο "οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία. Πυρά Ταλάτ για την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία
 
Καλύτερα απ' ό,τι περιμέναν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι εξελίσσονται οι έρευνες για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κοίτασμα φυσικού αερίου είναι κατά 40% μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Noble Energy, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", ...

Ποδηλατικό Πέρασμα Παρνασσού

Ποδηλατικό πέρασμα θα γίνει την Κυριακή 16/10/11 από Αράχωβα-Λιβάδι Παρνασσού-Αγόριανη-Σουβάλα-Δαδί-Βελίτσα. Οι ποδηλάτες θα κυμαίνονται από 30-50 άτομα. 

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ…αλλά η δεξαμενή κατά 1/3 μικρότερη !


Τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε στο Δημ. Συμβούλιο Δωρίδας

Από την  ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Το έργο που αφορά τη δεξαμενή στο Κλήμα δημοτικής ενότητας Ευπαλίου με το οποίο είχαμε ασχοληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, μπορεί να μην είναι ένα από τα μεγάλα έργα, αλλά είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στη χώρα μας.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε τον Ιούνιο του 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αρνήθηκε την παραλαβή του και το προώθησε για διοικητική και δικαστική διερεύνηση, όμως ...

Υποσχεσιολογία και υπεκφυγές με φόντο τις αιολικές μπίζνες στη Σκύρο

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Περιφερειάρχης, με δηλώσεις του σε ανακοίνωση για την επίσκεψη στη Σκύρο, αντί να εξηγήσει για ποιο λόγο απέφυγε να μας ενημερώσει και με ποιο κριτήριο επέλεξε τους περιφερειακούς συμβούλους που τον συνόδευσαν στο αιφνίδιο ταξίδι του, μας κατηγορεί ως απόντες!
Παράλληλα στο μακροσκελές κείμενο στο οποίο περιγράφονται γνωστά έργα και νέες υποσχέσεις, αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει τι ειπώθηκε στην «ευρύτατη συζήτηση για το αιολικό πάρκο», ποιες ήταν οι θέσεις των συνομιλητών και ποια ...

Μια κολώνα αλλιώτικη απο τις άλλες

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει
Γνωρίζετε βέβαια για την γυναίκα του πρωτομάστορα που κτίστηκε στο γεφύρι της Άρτας για να μπορέσει το γεφύρι να στεργιωθεί.
Στην Ιτέα και στην Κίρρα συγκεκριμένα έχουμε την κολόνα φωτισμού που έχει ...στεριωθεί μέσα σε ένα μπαλκόνι πολυκατοικίας.
Μπορείτε να την δείτε ...