Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΡΗΣ ΣΙΣΣΟΥΡΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ομάδας δράσης για την υγεία



 Της Μαρίνας Ριζόγιαννη

 Πρόεδρος της ομάδας δράσης ,της Task Force,για την υγεία στη χώρα μας έχει επιλεγεί ο Φωκαεύς καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άρης Σισσούρας.

 Επικεφαλής της ομάδας αυτής, που είχε συσταθεί κατόπιν παροτρύνσεων της τρόικας και η οποία είχε χαρακτηρίσει τη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας , ήταν ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

 «Η ομάδα αποτελείται από 11 εμπειρογνώμονες , οι οποίοι θα ασχοληθούν με 11 σημεία ...

POLYDROSOS E22 MOUNTAIN BIKE DOWNHILL RACE (Αγώνες ποδηλάτου στο Πολύδροσο που φαίνεται να δυσκολεύεται στα ...Ελληνικά)

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Πολυδρόσου Παρνασσού, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την διεξαγωγή του 1ου πανελληνίου αγώνα ποδηλασίας βουνού POLYDROSOS E22 MTB DOWNHILL RACE.
Η σημαντική αυτή διοργάνωση, που γίνεται με την αιγίδα του Δήμου Δελφών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θα πραγματοποιηθεί ....

Την Κυριακή στη Λαμία η εκδήλωση για τον μισο-αποκατεστημένο απο το ΚΚΕ Άρη Βελουχιώτη

Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011) για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

«Πρόσκληση σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου».
Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Δωρίδος στο Λιδωρίκι στις 13 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00΄, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
  1. Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου «Διαμορφώσεις δημοτικών χώρων» της Δ.Ε. Λιδωρικίου στο Μέτρο 322 «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής». ...

Μισθοί ... Ινδοκίνας μέσω ... Γερμανίας . Δεν θα γίνουμε Ινδία , εμείς βαδίζουμε σε πρότυπα Αφρικής


Του Ν.Μπογιόπουλου
Μας φέρονται σαν σε λαό «ιθαγενών».
Λες και οι Ελληνες από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ (για να μην πάμε πιο πίσω) δεν έχουν ξανακούσει ούτε έχουν ξαναδεί πολυεθνική.
Λες και στην Ελλάδα, πριν ο λαός γευτεί τις αγαθές υπηρεσίες του Βενιζέλου, δεν ξέραμε τίποτα: Ούτε από γαλλική «Πεσινέ», ούτε από αμερικανική «Ούλεν».
Λες και περιμέναμε τον Παπακωνσταντίνου και τον Παμπούκη για να μάθουμε και να γευτούμε την προσφορά των μονοπωλίων:...

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ TΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΏΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EDEN. (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

         Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Δελφών βραβεύθηκε στις Βρυξέλες, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού». Η βράβευση αυτή αποτελεί συνέχεια της ανάδειξης του Δήμου μας ως του καλύτερου αειφόρου τουριστικού  προορισμού της Ελλάδας, για το 2011 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN. Στη τελετή ....

ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Σήμερα το πρωί, μετά από ένα αυθόρμητο κάλεσμα διαφόρων υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων μόνιμων Διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο προαύλιο του υπουργείου. Η χθεσινή ανακοίνωση στα ΜΜΕ του προσχεδίου του Νέου Μισθολογίου – Βαθμολογίου και των κριτηρίων της εφεδρείας, έκαναν όλο το πρωί την κατάσταση εκρηκτική.  Κόψιμο όλων των επιδομάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προωθούσαν προκειμένου να μην δώσουν πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς με εναπομείναντες βασικούς μισθούς πείνας!!! Καλείται ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός να επιβιώσει με 660 ευρώ!!! Μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, μόνο εάν και εφόσον ...

Επιτροπή για ταυτοποίηση αγροτών στη Στερεά Ελλάδα




ImageΤριμελή επιτροπή για την εξέταση των αιτήσεων για την απόδειξη της ιδιότητας του Αγρότη, Νέου Αγρότη και εργάτη γης συστήνεται στη Στερεά Ελλάδα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Καπελέρη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2112.
Σύμφωνα με την απόφαση η τριμελής επιτροπή αποτελείται από τους:
1. Τον Γεωπόνο Καΐλη Ιωάννη του Μιλτιάδη, με αριθμ. ταυτ. Ρ797230 Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης με αναπληρωτή αυτού τον Γκούλτα Δημήτριο του Νικολάου με αρ. ταυτ. ΑΕ496703 Γεωπόνο της ίδιας υπηρεσίας.
2. Τον Φουσέκη Αριστείδη του Νικολάου αρ. ταυτ. Ν890386 οικονομικό υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Άμφισσας με αναπληρωτή αυτού τον Χατζηνικολάου Δαμιανό του ...

«Το σύστημα έχει ουσιαστικά καταρρεύσει»

Με μία συνέντευξη του στο Bloomberg, ο 81χρονος επενδυτής Τζορτζ Σόρος τόνισε πως «το σύστημα έχει καταρρεύσει», παρομοιάζοντας την κρίση που βιώνει η παγκόσμια οικονομία από το 2008 με αυτή των τελευταίων- πριν την κατάρρευσή της- χρόνων της Σοβιετικής Ένωσης.
«Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στη Δύση. Είχαμε μια χρηματοπιστωτική κρίση που η αγορά στην πραγματικότητα κατέρρευσε, αλλά διατηρήθηκε ζωντανή από τις αρχές. Πολλοί ...