Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ: ΠΑΣΟΚ 15,5% – ΝΔ 21,3% [πρόθεση ψήφου]


ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ: ΠΑΣΟΚ 15,5% – ΝΔ 21,3% [πρόθεση ψήφου]
Δυο δημοσκοπήσεις δημοσιοποιούνται αύριο με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να συγκεντρώνουν συνολικά από …36,8 ως περίπου 46% στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα της ALCO ΓΙΑ ΤΟ «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ φέρεται να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 21,3% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 7,4% ο ΛΑΟΣ 5, 6% ο ΣΥΡΙΖΑ 5% , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5% , οι Οικολόγοι 3% και το Άρμα Πολιτών 1,6%. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3% και το ΠΑΣΟΚ 21,3%.
Σε άλλη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν» , η ΝΔ συγκεντρώνει 25,1%, το ...

ΕΛΛΑΔΑ: χώρα με δύο πρόσωπα

από τον  πολιτικό μηχανικό   Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
Το Ευρωβαρόμετρο, είναι υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατά καιρούς πραγματοποιεί έρευνες και αναλύσεις για διάφορα σοβαρά ζητήματα. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνά του , το θέρος του 2010, το 95% των Ελλήνων δήλωσε ότι η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια, αλλά οι Έλληνες εφοπλιστές τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου «σήκωσαν»

σε ακόμα 200 πλοία τους, την παναμαϊκή σημαία. Το 70%των Ελλήνων δήλωσε ότι αναμένει ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης τους επόμενους 12 μήνες, όμως ο πρόεδρος των στις 13.6.2010, αφού ψηφίστηκε το Μνημόνιο, είπε : «Αισθανόμαστε καλά στην Ελλάδα».
Σε αυτή τη χώρα οι ναυτεργάτες επιστρατεύονται όταν απεργούν γιατί, όσοι από...

Άρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα (βίντεο)

Ξαναπροβάλεται στις αίθουσες το Ντοκυμαντερ Αρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα σε
Σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού
Έτος 1980
Είδος ταινίας Ντοκιμαντέρ
και αυτήν την ταινία σας προσφέρουμε για το Σαββατοκύριακο

H δεκαετία 1940-1950 υπήρξε μία από τις οδυνηρότερες στην ελληνική ιστορία.
Τέσσερις πολεμικές συρράξεις (Αλβανικός, Αντίσταση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος) με πάρα πολλά θύματα και τραύματα.
Ταυτοχρόνως, υπήρξε, κυρίως κατά την Εθνική Αντίσταση, και μία περίοδος που άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας, φέρνοντας την Αριστερά στο προσκήνιο, με οράματα, ελπίδες, αλλά και ενέργειες που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις κατοπινές εξελίξεις.
Το ιστορικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ για τον Άρη Βελουχιώτη προβλήθηκε το 1981, και στον ενάμιση μόλις μήνα προβολής του σε 36 κινηματογράφους σ' όλη Ελλάδα έκοψε περίπου διακόσιες χιλιάδες εισιτήρια. Η ταινία, μέσα από τη μυθική μορφή του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, αναφέρεται ...

Ανακοίνωση του Κυρίου Φουσέκη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τις τελευταίες ημέρες μια απίστευτη αθλιότητα, βρωμιά και αλητεία κυκλοφορεί με αποκλειστικό σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου. Αθλιότητα που ουδεμία αφορμή, αιτία και βάση λογικής διαθέτει. 
Κυκλοφορεί δε σε διάφορα σενάρια και εκδοχές. Από σενάρια προφυλάκισής μου, μέχρι σενάρια σύλληψής μου σε αεροδρόμια, λιμάνια, συνοριακούς σταθμούς κλπ, στην «προσπάθειά μου» να βγάλω από τη χώρα 500 χιλιάδες,...

Το ΕΠΑΛ Άμφισσας και το Γυμνάσιο Λύκειο Ιτέας σε πρόγραμμα Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε πρόγραμμα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντάχθηκαν το ΕΠΑΛ Άμφισσας και το Γυμνάσιο Λύκειο Ιτέας που θα χρηματοδοτηθεί 100% από το ΕΠΠΕΡΑΑ και θα λειτουργήσει μέχρι την 31-12-2015.

«Λήψη απόφασης για την συμμετοχή και υποβολή Πρότασης στην Πρόσκληση 1.12 του Επιχ/κού Προγρ/τος ‘Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη΄ περί χρηματοδότησης ΄Πρότυπων επιδεικτικών έργων αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 315/2011
Με την υπ’ αριθμόν 166355 / Π97 Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής / Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (πρόσκληση 1.12) προκηρύχθηκε η δράση περί χρηματοδότησης «Πρότυπων επιδεικτικών έργων αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημόσια σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία ...

"Ο Άγνωστος - UNKNOWN" η ταινία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Άμφισσα

"Ο Άγνωστος - UNKNOWN" Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20.30 Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας

Η Περίληψη της ταινίας

Ένα τροχαίο ατύχημα στο Βερολίνο αφήνει τον Δρ. Μάρτιν Χάρις (Λίαμ Νίσον) σε κώμα.
Όταν λίγο καιρό μετά, θα συνέλθει, ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του (Τζένιουαρι Τζόουνς) δεν τον αναγνωρίζει ...

Ντόμινο καταλήψεων στα σχολεία της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας


Οι μαθητές έωσαν τον τόνο στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης, ενώ οι καταλήψεις σχολείων έχουν ξεκινήσει στους διπλανούς Νομούς.

Καθιστική διαμαρτυρία επί της οδού Κύπρου πραγματοποίησαν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας αποκλείοντας για μια ώρα περίπου την κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το σχολείο τους. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν έχουμε λεφτά δεν έχουμε βιβλία που θα πάει πια αυτή η κοινωνία» πέταξαν τα DVD στο...

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κατέθεσε την αίτηση εισδοχής της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ


Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, η επίσημη αίτηση της Παλαιστινιακής Αρχής για αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος και εισδοχής της στον ΟΗΕ.

Την αίτηση κατέθεσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, εκπροσωπώντας κυρίως την πολιτική παράταξη Φατάχ. Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, ανέφερε ότι οι Παλαιστίνιοι «τείνουν χείρα ειρήνης» προς το Ισραήλ και ότι «η επιστροφή στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις είναι αδύνατη», μετά από όσα ...

ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: Νίκη των «γαλάζιων» δημάρχων Κοτρωνιά-Ζεμπίλη

Με τη νίκη της Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Κίνησης (ΝΔ) και των δημάρχων Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά και Χαλκίδας Θανάση Ζεμπίλη έναντι του Αυτοδιοικητικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και το δημάρχου Λεβαδέων Νίκου Παπαγγελή ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εκλογέςγια το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔΣΤΕ).
Με εγγεγραμμένους 125 και ψηφίσαντες 120, έλαβαν: ...