Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: υπερασπίζεται τις πράξεις του ο δράστης του μακελειού


Στους 93 ανέρχονται οι νεκροί από τη διπλή δολοφονική επίθεση στη Νορβηγία, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ακροδεξιός δράστης χαρακτηρίζει μέσω του δικηγόρου του τις πράξεις του «στυγερές αλλά απαραίτητες», ισχυριζόμενος ότι έδρασε μόνος του. Επιπλέον, διάφορα στοιχεία προκύπτουν για το προφίλ του από την εξέταση της κινητικότητάς του στο διαδίκτυο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έχει προχωρήσει και στη δημοσίευση ενός αντι-ισλαμικού κειμένου 1.500 σελίδων. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.
«Στυγερές, αλλά απαραίτητες» χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το δικηγόρο του, Γκήαρ Λίπσταντ, τις πράξεις του ο Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο 32χρονος άντρας σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη διπλή φονική επίθεση στην περιοχή του ...

Απάντηση του Καράμαλη Γιώργου Γιατρού του Νοσοκομείου Άμφισσας στο έγγραφο Τιμοσίδη που παρουσίασε η Βουλευτής Φωκίδας

Αξιότιμη κα Τσακίρη
Σε σχέση με το έγγραφο του Τιμοσίδη και την απάντηση της βουλευτή, κάποιες παρατηρήσεις:
1. Επί της ουσίας δεν λέει τίποτα περισσότερο από αυτό που ισχύει ΤΩΡΑ (όχι δηλαδή τι θα ισχύσει αύριο και μάλιστα σε 6 μήνες!!!)!!
2. Δεν χρειάζεται να κλείσει το μικροβιολογικό ή κάποιο τμήμα του ακτινολογικού, μπορείς πχ να μην έχεις υλικά ή να σου πάρουν έναν αναλυτή (όπως έγινε πρόσφατα στο Νοσοκομείο μας)
3. Παραδέχεται ότι θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού (προς ποια κατεύθυνση δεν λεέι γιατί καταλαβαίνετε τι πόλεμος συμφερόντων θα ξεσπάσει και πώς οι εργαζόμενοι τελικά συγκρούονται μεταξύ τους για τέτοια ζητήματα και τι ελλείψεις θα αφήνουν πίσω τους όσοι μετακινούνται!).
4. Για τον τρόπο διοίκησης που παραδέχεται και ο ίδιος, σας τα έχω ξαναπει:
Κεντρική διοίκηση στην Λαμία χωρίς αντιπροσώπευση-Συμβούλιο διοίκησης τοπικά με ΜΗ εκλεγμένα μέλη και πρόεδρο από την Λαμία-Συντονισμός ΟΛΩΝ των υπηρεσιών από την Λαμία.

Επιπλέον, τέλος του 2011-αρχές του 2012 θα γίνει συνένωση των 3 Νοσοκομείων σε ...

Η Βουλευτής Φωκίδας και Τρόικας Κ. Παπαθανάση για τις ανακοινώσεις των σωματείων εργαζομένων για την υποβάθμιση των παρροχών υγείας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
22.07.2011

ΠΡΟΣ
Τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς του Νοσοκομείου Άμφισσας
Το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Άμφισσας
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας


Με τον απόλυτο σεβασμό στην θέση και στο ρόλο των εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΜΦΙΣΣΑΣ και σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα :

Τις τελευταίες εβδομάδες ανταλλάξαμε απόψεις με εκπροσώπους των Ιατρών & του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας , σε σχέση με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τον Υγειονομικό Χάρτη της Χώρας.
1. Θέσαμε εξ αρχής δύο σενάρια :...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Των Πολιτών στο Προακήνιο

ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πέμπτη 21/7/2011 ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» Π. Μέγκος πρότεινε να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα των νεώτερων εξελίξεων στο χώρο της υγείας μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού ώστε να αποφασιστούν συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ξεκινώντας από παμφωκική συγκέντρωση σε συντονισμό με τους φορείς υγείας σαν άμεση απάντηση του λαού της Φωκίδας. Την πρόταση για συζήτηση του θέματος υποστήριξαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι κ.κ. Κορομπίλης και Καραγιάννης Δημ. Οι υπόλοιποι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ...

Το πρόγραμμα αιμοληψίας στην Φωκίδα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας έχει καθιερωθεί ήδη στις πόλεις και τα χωριά του Νομού μας σώζοντας καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη από αίμα .

Επειδή ο διαθέσιμος χρόνος και ο τόπος κατοικίας ή διακοπών του καθενός που θέλει να είναι ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καλούμε,
τους αρμόδιους Φορείς του Νομού (Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους) που έχουν και την ουσιαστική ευθύνη των εξελίξεων, και στα χέρια τους είναι η τύχη της Υγείας των κατοίκων της Φωκίδας και που μέχρι τώρα μας διαβεβαίωναν ΟΛΟΙ ότι δεν θα υπάρξει καμία συγχώνευση με άλλο Νοσοκομείο σε άλλο Νομό , να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν :...