Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο κόσμος στο Σύνταγμα δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κόσμος γέμισε και σήμερα την πλατεία Συντάγματος.

Στην Βουλή συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία του ανασχηματισμού και στα κανάλια η τρομοκράτηση και οι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχθούμε το Μεσοπρόθεσμο.
Αυτό μόνο περιμένουν οι τοκογλύφοι και γι αυτό πιέζουν, μόλις ιδιωτικοποιήσουμε την Δημόσια περιουσίας τότε θα πτωχεύσουμε.
Μας κρατάνε ζωντανούς για να ...

Γύρος λίμνης Ευήνου 2011

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έφιππη 3 ήμερη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία στις 24-25-26/6/2011. Ιππείς και ίπποι εκτελούν το τελικό στάδιο του προγράμματος εκγύμνασης που φτάνει μέχρι και την Τετάρτη όπου θα σταματήσουν και θα ξεκουραστούν όλοι.
Τα μηνύματα που έρχονται από τους συλλόγους των χωριών που θα περάσουμε είναι πολύ καλά και μας περιμένουν όπως κάθε χρόνο να μας υποδεχτούν. Η αλήθεια είναι οτι παρά τις δυσκολίες της εποχής  πιστοί στο ραντεβού που δώσαμε την ίδια εποχή το 2010 πραγματοποιούμε πάλι αυτή την διαδρομή σε πείσμα των καιρών και μόνο για την αγάπη του κόσμου των χωριών μας που αξίζουν το καλύτερο. Ολόκληρη η ορεινή Ναυπακτία αυτή την εποχή είναι καταπράσινη και τα τοπία μαγευτικά από όποιου είδους βλάστηση και αν καλύπτονται.
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά αν όλοι όσοι διαβάσουν αυτό το άρθρο διακρίνουν την ...

Απόδραση ... στην Ορεινή Ναυπακτία

Απόδραση ... στα Κράβαρα.
Σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή η λέξη Κράβαρα είναι σλαβική και σημαίνει βοϊδολίβαδο. Πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Ν.Αιτωλοακαρνανίας, βόρεια του ποταμού Μόρνου και εκατέρωθεν του ποταμού Ευήνου, πολύ κοντά δε σε Ευρυτανία, Φωκίδα και Φθιώτιδα. Ουσιαστικά είναι μια γεωγραφική ενότητα 45 χωριών, που ανέκαθεν ήταν απομονωμένα από τα κοντινά αστικά κέντρα, λόγω και του φυσικού ανάγλυφου: ψηλά βουνά, ποτάμια, χαράδρες, ρέματα, καταρράκτες, τεχνητές λίμνες, άπειρες στροφές, ανεβοκατεβάσματα και στριφογυρίσματα.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις νότιες απολήξεις της Πίνδου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πλήρη σχεδόν απουσία καλλιεργήσιμων εκτάσεων, την ανυπαρξία του εμπορίου αλλά και το γεγονός ότι οι Κραβαρίτες δεν εξασκούσαν κάποια σπουδαία τέχνη (ούτως ώστε να γίνουν πανελληνίως γωνστοί, όπως λ.χ. οι Ζαγορίσιοι πετράδες) συνετέλεσαν στη δημιουργία ολόκληρου μύθου γύρω από την ...

Ακόμα μία επιφανειακή εξόρυξη

Δείτε τον γύρω χώρο
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την υπόγεια εκμετάλλευση μεταλλείου βωξίτη, έκτασης 47.859,57 τ.μ. με επιφανειακές επεμβάσεις (διανοίξεις στοών, χώροι προσωρινής απόθεσης στείρων κλπ), σε εκτάσεις επιφανείας 15.572,94 τ.μ, στην Ο.Π 255, στη θέση ``Αρκουδότρυπα`` της Τ. Κ Καλοσκοπής, Δήμου Δελφών, Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, από ...

Εκπαίδευση διάβασης και διάσωσης τραυματία σε φαράγγι.


Την Κυριακή 19/6/2011 το παράρτημα Ν. Φωκίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παρά τις υποσχέσεις και τελικά την αδυναμία των τοπικών φορέων για παραχώρηση προς εκπαίδευση εξοπλισμού που υπάρχει στη Φωκίδα), εκπαιδεύτηκε με την βοήθεια και την συμπαράσταση του Χιονοδρομικού – Ορειβατικού Ομίλου Λαμίας σε διάβαση και διάσωση τραυματία σε φαράγγι.
Η εκπαίδευση έγινε στο φαράγγι ¨Κάκαβος¨ στους Μεξιάτες Λαμίας.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει ...

Επικίνδυνη εξόρυξη βωξίτη με ανεξέλεγκτες εκρήξεις στα Καστέλλια‏

Aιτησεις και αναφορές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΒΙΑΣ, την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,Τμήμα Περιβαλλοντος & Υδρονομίας Π.Ε. Φωκίδας, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, Αθήνα έγιναν από κάτοικο των Καστελλίων και μέλος της Κίνησης Πολιτών για τη Σωτηρία της Γκιώνας σχετικά με την ανεξέλεγκτη εξόρυξη βωξίτη(εφόσον πρόκειται για επιφανειακές εκρήξεις), στην ευρύτερη περιοχή των Καστελλίων και σε μικρή σχετικά απόσταση από τον οικισμό.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι παράνομη η εκμετάλλευση, ως επιφανειακή, αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, οι όροι ασφάλειας των κατοίκων και των υποδομών, αλλά ...

Ο Σύλλογος χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας την Κυριακή στο Χουρχουρόρεμα της Δεσφίνας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ


ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 26 / 6 / 2011 διασχίζουμε το ΧΟΥΡΧΟΥΡΟΡΕΜΑ...

Νέο Σύνταγμα για να απολύονται οι Δημόσιοι υπάλληλοι

ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ
Νέο χαστούκι στους δημοσίους υπαλλήλους για το θέμα της άρσης της μονιμότητας, αυτή τη φορά δια στόματος του νέου Κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι το το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης Συνταγματικής αναθεώρησης.

''Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από ...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: 95% ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!

Αγωγός Μόρνου
Οι Ιταλοί, ψήφισαν και αποφάσισαν ότι το νερό ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Με το συντριπτικό ποσοστό του 95%, ο Ιταλικός λαός έστειλε στον κάδο των αχρήστων τον νόμο του Μπερλουσκόνι ο οποίος προέβλεπε σταδιακή ιδιωτικοποίηση των νερών από το 2012. Οι Ιταλοί έκαναν το αυτονόητο, προστάτεψαν ένα φυσικό αγαθό από τα νύχια των πολυεθνικών του νερού.
   Πολλοί θεώρησαν ότι το δημοψήφισμα ήταν και μια ήττα του Ιταλού πρωθυπουργού, καθώς ο σχετικός νόμος ήταν της κυβέρνησης του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός που έχει ...

Ψήφισμα συγκέντρωσης πολιτών Ιτέας για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας


Συντοπίτες και συντοπίτισσες
Την Τετάρτη 15 –6-2011 ημέρα της γενικής απεργίας, πολίτες της Ιτέας αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στο μώλο το απόγευμα και εκτός των άλλων να διοργανώσουμε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στη περιοχή μας. Ο άστατος βροχερός καιρός οδήγησε τη συγκέντρωση στο δημαρχείο Ιτέας. Σε μια γεμάτη αίθουσα ξεδιπλώθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Άμφισσας. Ομιλητές γιατροί από το Κ.Υ Ιτέας και το νοσοκομείο. Μετά από ...

E4 CHARITY CHALLENGE

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
 
Θα καλύψουν 1600 χιλιόμετρα τρέχοντας σε ορειβατικά μονοπάτια για να προβάλλουν το αίτημα προστασίας του περιβάλλοντος και να συγκεντρώσουν οικονομική βοήθεια για φιλοζωικές οργανώσεις
 
Πρόκειται για δύο δρομείς που θα ξεκινήσουν από το φυλάκιο Νίκης της Φλώρινας και θα καταλήξουν στην Κρήτη
 
Χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.
 
E4 CHARITY CHALLENGE
Από τις 21 Ιουνίου 2011 και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου και ο Λουκάς Πρατίλας θα διασχίσουν τρέχοντας το Ευρωπαϊκό ορεινό μονοπάτι Ε4 στον Ελληνικό τομέα του ξεκινώντας από το βόρειο άκρο του που είναι το μεθοριακό φυλάκιο της Νίκης στη Φλώρινα και αφού διασχίσουν τον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής χώρας θα καταλήξουν στο Γύθειο  της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια με καράβι θα αφιχθούν στα Χανιά της Κρήτης και ξεκινώντας από το Καστέλι Κισάμου (δυτικά των Χανίων) θα διασχίσουν ολόκληρη την...

Α.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ Κ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Συνεχίζει το δούλεμα η βουλευτής του Νομού μας καταθέτοντας ερώτηση για τα κέντρα υγείας Ιτέας και Λιδορικίου. Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του Νοσοκομείου της Άμφισσας αναφέρει τον σκοπό του περιορισμού των δύο απο τις τρεις βάρδιες του Κέντρου υγείας Ιτέας, η βουλευτής λέει ότι αυτά "διασπείρονται από όσους επιλέγουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη με επικίνδυνα, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό"

Κανένας δεν τον ήξερε αυτόν που φέρατε για διοικητή στο Νοσοκομείο,  εσείς που τον ξέρετε δεν του λέτε να μην κάνει δηλώσεις. Τρώει που τρώει σαν κομματικό στέλεχος τον άπακο τι τις θέλει της δηλώσεις.

Αυτή είναι η "γάγγραινα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της ...