Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η κρίση οδηγεί χιλιάδες Ελληνες κάθε ηλικίας να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε «μεταναστευτική ετοιμότητα» τι λέει ο Γιώργος απο την Άμφισσα

«Patriotaki», ερχόμαστε Αυστραλία
«Γεια σας. Είμαι 60 ετών γεννημένη στην Αυστραλία με αυστραλιανή υπηκοότητα, όπως άλλωστε και ο σύζυγός μου.
Θέλουμε να επιστρέψουμε Αυστραλία, όπου δικαιούμαστε σύνταξη, αλλά μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που έχουν ελληνικό διαβατήριο, τι να κάνουμε;» γράφει με αγωνία η 60χρονη Ελληνοαυστραλέζα στο forum του www.patriotaki.com.
Εδώ, τους τελευταίους μήνες οι συζητήσεις γύρω από τις «εξόδους κινδύνου» από το πλοίο που ονομάζεται Ελλάδα, έχουν φουντώσει. Χιλιάδες Ελληνες, κάθε ηλικίας αλλά και κοινωνικών καταβολών, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε «μεταναστευτική ετοιμότητα».
H επιλογή των προορισμών έχει άρωμα δεκαετίας ’60, αφού από την Ευρώπη το ενδιαφέρον εστιάζεται στις σκανδιναβικές χώρες -κυρίως τη Σουηδία- και από την ...

Χρέος και «χρέος»-Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Πήραν το χρέος από το 126% του ΑΕΠ και μέσα σε ένα χρόνο το πήγαν στο 150%.
Τον επόμενο χρόνο, όπως οι ίδιοι ομολογούν, θα το πάνε στο 170%.
Πράγμα γνωστό εξ αρχής. Αυτό είναι το μνημόνιό τους και εκεί οδηγούσε. Ολοι το ήξεραν, όλοι το έβλεπαν.
Σήμερα, επικαλούμενοι και πάλι το χρέος, που κατά τον Γιούγκερ «δεν είναι βιώσιμο» - και δεν είναι βιώσιμο, γιατί αυτοί θέλουν να είναι «μη βιώσιμο» - έρχονται και εκβιάζουν, τρομοκρατούν και απειλούν:
Νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, νέες αυξήσεις φόρων, γενικό ξεπούλημα. Κρεμούν στον τράχηλο της Ελλάδα την ταμπέλα ...

Θέατρο: "Σουίτα στο Πλάζα" την Παρασκευή στην Άμφισσα

Μια παράσταση των
Αλέξανδρου Ρήγα , Δημήτρη Αποστόλου 
με την Μίρκα Παπακωσταντίνου 
και τον Αντώνη Καφετζόπουλο 
την Παρασκευή 27 Μαίου ώρα 9:30 
στο Πνευματικό Κέντρο 
στην Άμφισσα

“Απόβαση” Ισραηλινών στην Αράχωβα!

Η Αράχωβα πολύ σύντομα δεν θα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς μόνο των Ελλήνων, αλλά και των Ισραηλινών! 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα βρέθηκε  πριν από λίγες εβδομάδες στην Αράχωβα για ...

Στο μήνα, που δεν έχει «ρ», το κρασί θέλει νερό!

akratosΟ Αρχαιοελληνικός Οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ δημιουργεί κρασί όλων των βαθμών από 0 έως 15.

Έτσι μας αρέσει !

Ο Κεκραμμένος Οίνος, το κρασί, ...το κρασάκι, που ένας άλλος, αρχαίος γλεντζές μας σύστησε, δεν θα λείψει ούτε φέτος από την ιεροτελεστία της καλοκαιρινή περιόδου.

Σαν μια σπονδή που μέλλεται να κρατήσει επί αιώνες, και για όλες τις εποχές, με το ίδιο μεράκι που ...

Το ψήφισμα κατά των μεταλλείων στην Οίτη

altΈτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις  προκειμένου να προστατεύσουν την Οίτη από νέα μεταλλεία βωξίτη, δηλώνουν οι κάτοικοι του Κουμαριτσίου. Στο πλευρό τους έχουν αυτοδιοικητικούς, φορείς και οικολογικές οργανώσεις. Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας που συντάχτηκε την Κυριακή, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού.

Συνέλευση κατοίκων και φορέων στο Κουμαρίτσι, 22.5.2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ: ΑΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ...