Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ 15Μ, ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥΕΡΤΑ ΔΕΛ ΣΟΛ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!!!



ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ;;;
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΈΝΟ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ #GREEKREVOLUTION;


Να παραμείνουν κατασκηνωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για μία εβδομάδα ακόμη αποφάσισαν το μεσημέρι της Κυριακής οι Ισπανοί πολίτες του «Κινήματος 15Μ», επιλέγοντας να μην διαλύσουν την συγκέντρωση μετά το κλείσιμο της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν να επίσης συσταθεί μία επιτροπή επιφυλακής, για το ενδεχόμενο που η αστυνομία αποφασίσει να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ...

Νέοι αγώνες για την προστασία της Οίτης. Δυναμική συγκέντρωση στο Κουμαρίτσι

Νέες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από σήμερα οι κάτοικοι της Οίτης κατά των βιομηχανικών επεμβάσεων στο βουνό, με αφορμή την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εξόρυξη βωξίτη στο Κουμαρίτσι. Σε συνέλευση που έγινε το πρωί συστάθηκε νέα κίνηση πολιτών για την προστασία της Οίτης που θα κινηθεί με δικαστικούς αγώνες κατά της...

Οι Dark Nightmare στις 4 Ιουνίου στο Roadhouse στην Ιτέα


Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του Heavy Metal στη βόρεια Ελλάδα οι Dark Nightmare, που έχουν παίξει με συγκροτήματα όπως οι Omen, Sacred Steel, Blitzkrieg, Nazareth, Socrates, Piledriver, Defender, Holy Martyr, Tokyo Blade, Twisted Tower Dire, Manilla Road, Brocas Helm θα εμφανιστεί στο Roadhouse Blues Club στις 4 Ιουνίου για μια καυτή μεταλλική βραδιά. Το πρόσφατο άλμπουμ τους The Human Liberty είχε πολύ καλές κριτικές όπως αυτή από το Rocking.gr.
roadhousebluesclub

Φωτογραφίες από την πεζοπορία στο ασκηταριό του Οσίου Λουκά και την αρχαία Στείριδα.

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Στειρίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στειρίου κατάφεραν να κινητοποιήσουν περί τα 120 άτομα όλων των ηλικιών και να οργανώσουν  πεζοπορία με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού συνοδεύονταν από ξεναγήσεις σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος  από τους ...

Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

Απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης
 
Στη δίωξη και ποινικοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ως εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης, επικεντρώνεται μεταξύ άλλων η κυβέρνηση, προκειμένου να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας στα αντιδραστικά σχέδιά της, να κάμψει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που τάσσεται απέναντί της, ακόμη κι αν αυτή είναι μια ...ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας του υπουργείου Παιδείας καλεί με έγγραφό της στις 17/5/2011 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σε έγγραφη απολογία μέχρι την Παρασκευή 20 Μάη, στις 10 το πρωί «διότι στις 13/5 δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και απεστάλη στα τοπικά ΜΜΕ επιστολή της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σχετική με ...

Η ταινία Ζ του Κώστα Γαβρά 1969


Σας παρουσιάζουμε σήμερα Κυριακή και επέτειο της δολοφονίας του Λαμπράκη την ταινία Ζ με ελληνικούς υπότιτλους για να δείτε τα γεγονότα της εποχής.
Μόλις τελειώνει το κάθε κομμάτι του βίντεο πατήστε στο επόμενο....

Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο μαραθωνοδρόμος της ειρήνης και της δημοκρατίας

«Εσύ ‘σουνα Λαμπράκη η αιώνια Ελλάδα….»
Κώστας Βάρναλης
Σαν σήμερα, 22 Μαΐου 1963, ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς, Γρηγόρης Λαμπράκης θα δεχτεί δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς. Πέντε ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου θα υποκύψει στα τραύματά του. Η κατακραυγή για τη δολοφονία Λαμπράκη και τις αποκαλύψεις για την άμεση εμπλοκή της αστυνομίας, (η γνωστή παλιά συνταγή) ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε σε παραίτηση της κυβέρνησης Καραμανλή, επηρέασε την τροπή των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στη χώρα αλλά και τους αγώνες του ...

ΣΤΟ ¨ΚΥΝΗΓΙ¨ ΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ για να διατηρηθεί καθαρός ο Κορινθιακός

Του  Παύλου Δωριάδη

Με συντονισμένες ενέργειες οι Δήμοι του Κορινθιακού Κόλπου ξεκινούν μια προσπάθεια για να διατηρήσουν την κλειστή αυτή θάλασσα καθαρή.

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει από χρόνια με τα ψόφια δελφίνια που εκβράζονται στις διάφορες παραλίες του κόλπου, δείγμα μορφής μόλυνσης που υφίσταται ο κόλπος, ενώ οι αρμόδιες οικολογικές οργανώσεις αλλά και το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος δια στόματος της Υπουργού Μπιρμπίλη μιλούν για «κόκκινη γραμμή» που δεν μπορεί να ξεπεραστεί πλέον.

Βέβαια το κύριο βάρος στην μόλυνση αφορά τα απόβλητα των διαφόρων εργοστασίων ...

“Slackers” Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά

Τον Αύγουστο του 1918 στο Τορόντο του Καναδά, 10.000 Καναδοί βετεράνοι του Α’ ΠΠ, επί 4 ημέρες διαδήλωναν, μαζί με 40.000 κατοίκους του Τορόντο, κατά των Ελλήνων μεταναστών, σε ένα πογκρόμ εναντίον τους, καταστρέφοντας τα μαγαζιά των Ελλήνων μεταναστών και ασκώντας βία σε όποιον Ελληνα έβρισκαν μπροστά τους.

Η αφορμή για αυτό το ...

Το καταστατικό της Λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού Φωκίδας

Σας αποστέλλω το καταστατικό της λέσχης ΛΕ.Μ.Α.ΦΩ. σε pdf για δημοσίευση.


--

Με εκτίμηση,

Φανιδάκης Μανώλης
Διαβάστε το καταστατικό...

Το πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας του Αλποχωρίου

Απο το Αλποχώρι μας στείλανε το τελευταίο φύλο της εφημερίδας του Συλλόγου Αλποχωριτών Δωρίδας.
Ξεχωρίσαμε και προβάλουμε ιδιαιτέρα την γιορτή Μοσχαριού που θα γίνει στο Αλποχώρι το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.
Μέσα στην κρίση και στην λιτότητα παραλίγο να ξεχάσουμε το τριήμερο (για κάποιους) του Αγίου Πνεύματος.
Οι Αλποχωρίτες μας το θύμισαν με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε ολόκληρο το φύλλο της εφημερίδας...