Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αιτήματα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών προς τον Δήμαρχο Δελφών για τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ


Έν όψει του προγραμματισμού των εκδηλώσεων ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2011, ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών απέστειλε στο Δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέκη την παρακάτω επιστολή:

“Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε Αυγούστου, ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Δήμο κι άλλους τοπικούς φορείς, πραγματοποιεί, στην Αγία Ευθυμία, τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, που φέρουν το όνομά τους από τον μεγάλο Αγιαθυμιώτη λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα.
Η ποιότητα και η συμμετοχή του κόσμου τις έχει καθιερώσει ως τις πλέον πετυχημένες, ίσως, του Νομού.
Κάθε χρόνο τις παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου, ενώ έχουν απασχολήσει, κατ’ επανάληψη, τόσο τα τοπικά όσο και πανελλήνιας εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης...

"Mπλόκο" Αρείου Πάγου στις ομπρέλες, για ελεύθερες παραλίες







Η δικαίωση για όσους παραθεριστές έψαχναν μετά μανίας και κόπου κάθε καλοκαίρι στις πλάζ να βρούν ένα ελεύθερο τετραγωνικό μεταξύ ενοικιαζόμενης ξαπλώστρας και ομπρέλας για να απλώσουν την πετσέτα τους χωρίς να τους έρθει ο «κούκος αηδόνι» για ένα μπάνιο, ήρθε από τον Άρειο Πάγο!

Παρατεταγμένες ξαπλώστρες σε όλο το μήκος και πλάτος των παραλιών, αναρίθμητες ομπρέλες, διάσπαρτα τραπεζάκια για καφέ, τεράστιες εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και η ενοχλητική ενίοτε παρουσία κανό και σκαφών στη θάλασσα, είναι μια εικόνα των ελληνικών πλαζ που θα αποτελέσει παρελθόν από το φετινό καλοκαίρι με απόφαση μάλιστα του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες προανήγγειλε, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού, ότι θα διώκονται όσοι επιχειρηματίες «καταλαμβάνουν» τις...

Το σύμπτωμα του τόπου Ταμπάκικα Άμφισσας, 21 Μαΐου - 5 Ιουνίου 2011.

Eσωτερικοί τόποι – Η λανθάνουσα κατάσταση της μνήμης

Επιμέλεια έκθεσης: The Symptom Projects
 
Η εξέλιξη της γλώσσας και η διάρρηξη που επέρχεται στην οντολογία της με τη μορφή του συμπτώματος, αποτελεί το αντικείμενο μελέτης που γεννά το καταστατικό ερώτημα για το τι καθορίζει το σύμπτωμα ως μία αλυσίδα σημαινόντων η οποία εσωτερικεύεται στο είναι της γλώσσας.
Η μελέτη ενός «τόπου», μέσα από τη γέννηση και τη συν-ύπαρξη του καλλιτεχνικού έργου, εγείρει ερωτήματα ως προς την ταυτότητα του υποκειμένου και τη διαδραστικότητα του Πραγματικού ως συνέχεια του συμπτώματος. 
Μαρτυρία της ιστορίας ενός τόπου, στοιχείο του απώτερου παρελθόντος που ανθίσταται στην εξαφάνιση του ...

Ορισμός μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Υπαλλήλων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ορίζονται τα μέλη του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως ακολούθως:
Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.- Μελετίου Τριαντάφυλλο του Ανδρέα κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή αυτού σε περίπτωση απουσίας, τον Μεϊδάνη Γεώργιο του Πανάγου κλάδου ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
2.- Μέγκου Αγλαϊα του Ηλία κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Α΄, ...

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 2011

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 2011 θα διεξαχθεί φέτος το καλοκαίρι στην Piedrahita της Ισπανίας.

Με χαρά και περηφάνια, η Αερολέσχη Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας , βλέπει για μια ακόμα φορά τον πρόεδρό της Γιάννη Ξηρό , πρώτο στην Ελληνική βαθμολογία να συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα.

Είναι η τρίτη φορά που ο Γιάννης  θα εκπροσωπήσει τα εθνικά μας χρώματα, αφού έχει ...

"Μας κατασπάραξαν" Επιθέσεις λύκων σε κοπάδια

alt
Επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι του Παρνασσού και του Ελικώνα. Το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό και το αποδίδουν στον ανθρώπινο παράγοντα μιας και οι λύκοι δεν είναι καθαρόαιμοι.
Επιρρίπτουν μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτεία που προστατεύει το λύκο σε μια περιοχή ορεινή που η κτηνοτροφία στηρίζεται στην άγρια μορφή ελευθέρας βοσκής. Στο μεταξύ ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μόνο στην ...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Σας είχαμε παρουσιάσει πριν μερικές ημέρες την πραγματοποίηση έκθεσης Ζωγραφικής στην Άμφισσα του Κ. Σκατζή δείτε και ένα βίντεο παρουσίασης της έκθεσης και των έργων απο το Λεπάντο...

Τα θέματα και οι εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών

Άμφισσα, 20.05.2011
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αρ. πρωτ. 13.283

ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημ. Συμβούλους του Δήμου Δελφών
ΚΟΙΝ.: α) Προέδρους Συμβουλίων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Δελφών, β) Βουλευτή Φωκίδας κ. Α. Παπαθανάση &  γ) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Π. Γαζή

Παρακαλούμε όπως στις είκοσι τέσσερις (24) Μαΐου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και (λόγω έλλειψης χώρου στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. του Δημαρχείου) στην ισόγεια ...

Επίσκεψη στην Ποτιδάνεια με ξεχωριστούς προσκεκλημένους.

Στις 29/5/2011 που ο σύλλογος έχει την προγραμματισμένη του έφιππη εκδρομή στην Ποτιδάνεια Δωρίδας, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην παρέα μας έναν ξεχωριστό επιστήμονα, άνθρωπο και προς ιδιαίτερη τιμή μας , τακτικό μέλος του συλλόγου μας.
Θα είναι μαζί μας ο κ. Θεόδωρος Γ. Αντίκας DVM, PhD, ιππίατρος, που θα ταξιδέψει αρκετές ώρες οδικός προκειμένου να δει από κοντά τις δραστηριότητες του συλλόγου μας, τα μέλη του και να γνωρίσει την ευρύτερη περιοχή.  Η εμπειρία και η γνώση του γύρω από τα άλογα και τα ιππικά δρώμενα παγκοσμίως είναι στην διάθεση του συλλόγου μας προκειμένου να βοηθηθούμε σε ...

ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ‏-Πανάφραγκος

Ο Παπανδρέου εγκατέστησε στη χώρα μια Ξένη Δικτατορία και μας ζητά να την υπακούμε το ίδιο όπως ο ίδιος! Αυτό είναι η «συναίνεση»... Μπλέξαμε! Και δεν θα ξεμπλέξουμε...
Ο Παπανδρέου τύλιξε τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί-το Μνημόνιο και την παρέδωσε στους σταυρωτές της.Το Μνημόνιο ήταν ευθύς εξαρχής και σκοπίμως φαρμάκι. Τώρα η χώρα σύρεται ημιθανής -ο γιατρός της, η Τρόικα, της λέει ότι πεθαίνει.
Για να μην πεθάνει τώρα και να πεθάνει αργότερα ο γιατρός θέλει να της χορηγήσει δεύτερο φαρμάκι, το Μνημόνιο Δύο και σε αντίκρισμα της ζητάει ό,τι έχει και δεν έχει. Μάλιστα, πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, θέλουν οι ίδιοι, η Τρόικα, να αναλάβουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας, να πουλάνε οι ίδιοι δηλαδή αυτά που οι ίδιοι θα αγοράζουν!!!
Λεηλασία
Λες κι έχει η χώρα χάσει πόλεμο...

Φασιστικές συμμορίες σε δράση στην Αθήνα

Βιντεο απο εισβολή φασιστών σε μαγαζί μετανάστη.
Τελικά το να είσαι ακροδεξιός είναι επάγγελμα με ...πλούσια κέρδη, όσο σε στηρίζει η αστυνομία και η κυβέρνηση.
Νταβατζιλίκι απόλυτο