Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το υπουργείο Πολιτισμού νομιμοποιεί το λιμάνι στη Θίσβη σε όφελος μεγάλων ομίλων


Μετά από τρεις συνεχόμενες αποφάσεις που έκριναν παράνομο το λιμάνι της Θίσβης, -μέρος του οποίου στηρίχθηκε επάνω σε αρχαιότητες- το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε τελικά την περασμένη Τρίτη υπέρ της νομιμοποίησης. Στην μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκε χωρίς διακοπή το επόμενο πρωί (!), οι θεματοφύλακες του πολιτισμού μας αποδέχθηκαν την αυθαιρεσία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο απαγορευτικές αποφάσεις του υπουργείου κατά παράβαση των οποίων κτίσθηκε το λιμάνι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου μειοψήφησε.
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για πολύ σοβαρές ...

Ένα κόκκινο αερόστατο στα Καστέλλια



Σήμερα που είναι η μαύρη επέτειος παράδοσης της χώρας στην Τρόικα, μετά από την "υπόγεια" δράση Κυβέρνησης και Πρωθυπουργού, δεν σας μαυρίσω κι εγώ την ψυχή -μας φτάνει ο συννεφιασμένος μελαγχολικός καιρός που θυμίζει ...Μεγάλη Παρασκευή...

Κι έτσι παραπέμπω στην "Αισιοδοξία" του Καρυωτάκη:...

Διακοπή ρεύματος αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στην Αγία Ευθυμία

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ Άμφισσας, λόγω αναγκαίων εργασιών συντήρησης του εναέριου δικτύου της, θα προβεί σε διακοπή ρεύματος στην Αγία Ευθυμία την Παρασκευή 6 Μαΐου, από τις 8.00 έως τις 11.00.
Η ΔΕΗ ζητάει την κατανόηση των πελατών της

Τα θέματα συνεδρίασης του Δήμου Δωρίδας την Τρίτη 10 Μαΐου

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου».

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Δωρίδος στο Λιδωρίκι στις 10 Μαΐου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00΄, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Παραλαβή της «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗΣ μελέτης ...

Η μπόχα από το σβησμένο πούρο του lifestyle

Και ξαφνικά το lifestyle σβήνει, αναδύοντας αυτή την μπόχα που αναδύει το βίαια σβησμένο πούρο.
Σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε δούλος για να καθαρίσει τα τασάκια. Η αυτοκρατορία της (ξασμένης) τρίχας και του (θεοποιημένου) κώλου μετατρέπεται σε μια γραφειοκρατία που καταγράφει ακάλυπτες επιταγές και παλιές αποδείξεις από Λουί Βιτόν. Τα περιοδικά της λάμψης, πάνε για πολτοποίηση. Κλείνουν. Το χειρότερο είναι πως τα μόνα που πιθανόν να επιβιώσουν είναι αυτά που θα κυκλοφορήσουν για να περιγράφουν ...

Δον Καμίλο από το Γυμνάσιο Ιτέας την Τρίτη


Με μια ωραία πρωτοβουλία ήρθε να μας εκπλήξει ευχάριστα το Γυμνάσιο Ιτέας.

Την Τρίτη 10 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο στην Ιτέα παρουσιάζει το έργο του Σωτήρη Πατατζή "Δον Καμίλο"

Πέρυσι είχαμε την παράσταση του Πλούτου του Αριστοφάνη από το Δημοτικό της Κίρρας. και φέτος έχουμε ανέβασμα του "Δον Καμίλο" από το γυμνάσιο.
Είναι πολύ ευχάριστο το ότι χρησιμοποιούν ...

ΟΠΤΙΜΙΣΤ


Σεμιναριο yoga στην Άμφισσα


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ 6-8 ΜΑΙΟΥ 2011
Παραδίνετε 1 σεμινάριο 10 ωρών και ανοιχτά μαθήματα στην Σχολή Μπαλέτου της κ. Σ. Βούσουρα οδό Σάθα 8, Άμφισσα.

ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Παρ. 17:00 - 19:00, Σαβ. 9:00-11:30 / 17:00-18:30, Κυρ.10:00 -12:30 / 17:00 - 18:30
Συμμετοχή 80? ΩΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: Παρ. 15:30-16:45, Σαβ.15:30-16:45 ,Κυρ. 15:30-16:45
Συμμετοχή ανά μάθημα 10?
Πληροφορίες: 697 2172829

Δύο απόψεις για τον τρόπο δράσης της Αριστεράς

Το ΚΚΕ, η στρατηγική των σταδίων και η ενότητα στη δράση
Του Αντώνη Νταβανέλλου

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος διεξάγεται –με ιδιόμορφο όπως πάντα τρόπο– στις γραμμές του ΚΚΕ.

Η απόφαση της ΚΕ (Μάρτης του 2011) για τις διεθνείς εξελίξεις, μεταξύ άλλων, δηλώνει:...

Πορεία : Ι .Μονή Ιερουσαλήμ , Ακρινό νερό , Αράχοβα . από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ


ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυριακή 8/5/2011 διασχίζουμε το ορεινό μονοπάτι από Ι .Μονή
Ιερουσαλήμ , Ακρινό νερό , Αράχοβα ...

Γενική Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών 10-24 Μαΐου

Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει, ενώ πολλοί είναι οι πολίτες, που έξι μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, δηλώνουν άγνοια, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν επιφυλακτικοί στο να ανοίξουν την πόρτα τους στους απογραφείς, φοβούμενοι να μην πέσουν θύματα απατεώνων ...

Απεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Δομοκού-Στη Βουλή τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των φυλακών

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των Φυλακών Δομοκού, η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνας Μπατζελή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και τα οποία αφενός δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία των Φυλακών, αφετέρου δυσκολεύουν το έργο των εργαζομένων, όπως οι καθυστερήσεις στην πληρωμή δεδουλευμένων, η μη πρόσληψη κοινωνικής λειτουργού, οι ελλείψεις ...

Η " ΔΩΡΙΚΗ ΑΥΡΑ "...

ΟΣΑ ..ΘΥΜΑΜΑΙ..


Οικογενειακή μας φωτογραφία της εποχής εκείνης , στην πόρτα του μαγαζιού μας , μετά την…καλλιτεχνική παρέμβαση του φίλου μας.
Όμορφη , ονειρεμένη εκείνη η εποχή , και μιλάμε γιά τη δεκαετία του ‘50 , θες δεν ..θες , ο νους τριγυρνάει πάντα εκεί , με όλες τις δυσκολίες της , όλα τα βάσανά της , τη φτώχεια , τις στερήσεις , τον πόνο γιά τα χαμένα αγαπημένα πρόσωπα , της πολύχρονης ταλαιπωρίας , και τα σημάδια του …χαλασμού , να υπάρχουν παντού ..

Τα κουφάρια απ’ τα καμένα σπίτια , φαντάσματα λες , μας φόβιζαν τις νύχτες , κι’ όμως ο νους πάντα γυρνάει εκεί , στα ...