Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα


 Ακόμα ένα πολύ ωραίο άρθρο του συντοπίτη μας από τα Καστέλλια Κώστα Στοφόρου

Είχα την τύχη να γνωρίσω την Έλλη Παππά και να έχω μια μεγάλη συζήτηση μαζί της... Πρέπει να ήταν το 1996. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η ζωντάνια, η διαύγεια, η σκέψη της. Κάπου χαμένο σε ένα χάος με βιντεοκασέτες υπάρχει ένα υλικό εξαιρετικό... Ελπίζω πάντα να το βρω και να προβληθεί...
Η φωνή και το πρόσωπό της είναι στο μυαλό μου. Όταν διάβασα τις "Μαρτυρίες μιας διαδρομής", όλα ζωντάνεψαν πάλι... Το Σάββατο που μας πέρασε, με αφορμή το βιβλίο "Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα", έγραψα στο Δρόμο, τόσο για το έργο, όσο και για τον Δημήτρη Μπάτση, με αναφορά και στις "Μαρτυρίες"...

Το επενδυτικό δαιμόνιο των κυβερνώντων και στην Φωκίδα

Πωλούνται ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ
Μακρύς είναι ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης για το διάστημα 2012 – 2015. Σε τρία χρόνια θα έχουν αποκρατικοποιηθεί σχεδόν τα πάντα για την άντληση 23 δις ευρώ.
Η Φωκίδα δεν μπορεί να μείνει πίσω από αυτό το κλίμα και γι αυτό με ερώτησή της η Βουλευτής του νομού ρωτάει γιατί υπάρχει πρόβλημα να καθοριστεί  το αντίτιμο της Μαρίνας της Ιτέας.
Αν το κράτος δεν μπορεί, τι τις θέλει και τις κάνει τις επενδύσεις, για την χαρά των ...

Αγωνία για τους μαθητές στη Στ. Ελλάδα

Τεράστιο πρόβλημα έχει ανακύψει με το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Τη Μ. Πέμπτη οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ της περιοχής απέστειλαν τελεσίγραφο στον Περιφερειάρχη, Kλέαρχο Περγαντά, ενημερώνοντάς τον ότι εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα του 2010, τότε θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 2 Μαΐου τη μεταφορά των μαθητών.

Το ζήτημα αφορά σε 5000 μαθητές που εξυπηρετούνται από λεωφορεία και ταξί για να πάνε στα σχολεία τους. Πάντως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Θωμά Σταϊκο,...

Τύρναβος-Φωκικός 0-1

Την τρίτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Τύρναβος με 0-1 από τον Φωκικό. 
Ο Τύρναβος ξεκίνησε τον αγώνα με αλλαγές στη σύνθεση αφού ο Μιχάλης Ζιώγας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά όπως ο Λούγκος, ο Αντωνόπουλος και ο νεαρός τερματοφύλακας Κώστας Γούπος. 
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ...

ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ" διοργανώνει το: "ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ" ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 25-30 Αυγούστου 2011 στο ανοιχτό 'ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ" Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών οι παραστάσεις θα γίνουν στην αίθουσα της "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑΣ".
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00 (κάθε βράδυ μία παράσταση) Θα προκριθούν 5 θεατρικά σχήματα για να λάβουν μέρος με τις παραστάσεις τους . Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου θα συμμετάσχει με μία από τις 3 φετεινές παραστάσεις του, εκτός συναγωνισμού...

Συγχώνευση Φωκικού-Λαμίας!


«Βόμβα» για πιθανή συγχώνευση του Φωκικού από την νέα αγωνιστική σεζόν με την Λαμία έριξε  ο πρόεδρος του Φωκικού Σίμος Παπαδημητρίου στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό« ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9».
Ο μεγαλομέτοχος του «κυανόλευκου» συλλόγου μίλησε για το φινάλε στο φετινό πρωτάθλημα , ενώ έριξε και την βόμβα για μια πιθανή συγχώνευση από τη νέα αγωνιστική περίοδο με την Λαμία, αποκαλύπτοντας πως ήδη ...

Να δώσει συνέχεια στο σερί θέλει ο Τύρναβος με την Άμφισσα

Να δώσει συνέχεια στο σερί
Να επιβεβαιώσει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θέλει ο Τύρναβος στο εντός έδρας ματς με τον Φωκικό.
Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα τρέχει ένα σερί έξι αήττητων αγώνων και ευελπιστεί αυτό να διευρυνθεί κόντρα στο σύλλογο από την Άμφισσα, που παλεύει για την άνοδο.
Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Έλληνα τεχνικό των Θεσσαλών είναι η απουσία του τιμωρημένου Γεωργαντζιά.
Ύστερα από δυο ισοπαλίες σε Κρανούλα και Άμφισσα, η Αναγέννηση Γιαννιτσών επιστρέφει την Τετάρτη στο «σπίτι» της, στον…

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την 45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

altΙκανοποιημένος από το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για συμμετοχή στην 45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας που θα διεξαχθεί φέτος από 14 – 22 Μαΐου δηλώνει ο πρόεδρος του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αλέκος Διαμαντάρας.

Ήδη έχει καλυφθεί το 60% των χώρων ενώ επιθυμούν να λάβουν μέρος και επιχειρηματίες που...

Ο μπάρμπα Σπύρος Βασιλείου του θεάτρου Αναδρομική έκθεση σκηνογραφίας - ενδυματολογίας του



Ο Σπύρος Βασιλείου και η ζωγραφική του αγαπήθηκαν πολύ και από πλατιές μάζες στον αιώνα που πέρασε. Αγαπήθηκαν, γιατί και ο ίδιος και η τέχνη του « μύριζαν» λαό.
Τη ζωή του απλού, καθημερινού, λαϊκού ανθρώπου και τις απλές και ταπεινές χαρές του, στο σπιτικό του, στη γειτονιά του, σε ταβερνάκια, στο ύπαιθρο και σε ακρογιαλιές του Αργοσαρωνικού... πριν στεριά και ακρογιαλιές γίνουν εμπορευματική λεία πολιτικών και αετονύχηδων.
Οι αλάνες και τα λοφάκια με τους χαρταετούς να αρμενίζουν στο γαλάζιο αττικό ουρανό, οι καρέκλες, τα τραπεζάκια και οι οικογένειες λουομένων σε ακρογιάλια, ελεύθερα από βίλες, μεγαλοξενυχτάδικα και τις χρυσοφόρες επιχειρηματικές πλαζ, που αποτύπωσε με τη ζωγραφική του ο μπαρμπα- Σπύρος, θα «καταμαρτυρούν» το πολύπλευρο και διαρκές έγκλημα όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων σε βάρος του ...

Π. Στ. Ελλάδας: Προβολή αγροτικών προϊόντων με συμμετοχή σε δύο εκθέσεις


Στην προβολή της στερεοελλαδίτικης ταυτότητας και των αγροτικών προϊόντων της προχωρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή της σε δύο εκθέσεις:
- στη «2rd Agro Quality Festival», η οποία έχει σαν στόχο την αναγνώριση των ποιοτικών και υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικών προϊόντων από τον έλληνα καταναλωτή και η οποία θα ...

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011 04:34
Λιβαδειά 26/4/2011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Πολιτισμού Κον Γερουλάνο

Πρόεδρο ΕΤΑ Κον Λάμπρου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Τετάρτη 20/4/2011 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού από το ΙΚΑ Λιβαδειάς και τον Δ/ντή της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας Βοιωτίας, παρουσία του Εργατικού ...

Στο Κοντομαρί Χανίων διαπράχτηκε η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη (Οι φωτογραφίες της εκτέλεσης)



Την επόμενη μέρα μετά την τελική επικράτηση των δυνάμεων του Άξονα στη Μάχη της Κρήτης, οι στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας προχωρούν, για αντίποινα στην πρωτοφανή αντίσταση που αντιμετώπισαν από τις δυνάμεις Ελλήνων και Συμμάχων, στην εκτέλεση όλων των ανδρών του χωριού Κοντομαρί Χανίων.
Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε ανελέητη και καταστροφική για τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν βαριές απώλειες, με ...

Τεχνικός προγραμματισμος 4ετίας της Ποτιδάνειας

Με την νέα αλλαγή στον αυτοδιοικητικό χάρτη άρχισε ο προγραμματισμός για την επίλυση τον προβλημάτων που έχει ό δήμος μας από την νέα Δημοτική αρχή.
Ζητήθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια να κάνουν προτάσεις και να ετοιμάσουν ενιαίο τεχνικό πρόγραμμα με τετραετές ορίζοντα και να το παραδώσουν στον ενιαίο δήμο.
Από αυτό το τεχνικό πρόγραμμα θα επιλέγονται τα έργα για να μπαίνουν στον προϋπολογισμό του Δήμου κάθε χρόνο.
Δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα έργα θα γίνουν, αλλά είναι οι προτεραιότητες που θέτει το ...

Πάσχα στα Καστέλλια


Με ξεχωριστό χρώμα γιορτάστηκε η πιο Λαμπρή... γιορτή του χρόνου στα ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ...