Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Ιτέας

Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Ιτέας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μόλο την ερχόμενη Τετάρτη 13/4 στις 20:00 το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή στο λιμάνι της Ιτέας από τις 21/3 ενός καραβιού που διεξήγαγε λαθραία τσιγάρα μαζί με τέσσερις νταλίκες.

Πέρα από το αντιαισθητικό θέαμα η παραμονή του καραβιού και των νταλικών έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του λιμανιού εμποδίζοντας τη χρήση του μισού λιμανιού σε μια περίοδο ...

Στη Φωκίδα εκπρόσωποι της κινέζικης Περιφέρειας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Jiangxi της Νότια Κίνας
Στη Φωκίδα εκπρόσωποι της κινέζικης Περιφέρειας

Την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας επισκέφθηκε σήμερα 12 Απριλίου, αντιπροσωπεία της περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή και αντήλαξαν αναμνηστικά δώρα. Η κ. Γαζή πρόσφερε στους εκπροσώπους της κινέζικης περιφέρειας ελιές και ....

Αγία Ευθυμία, 3.700€ για το 2011!!! Να μην πληρώσουν τα χωριά τις οφειλές των Δήμων

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, στη συνεδρίαση της 14ης Απριλίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, περιλαμβάνεται και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2011.
Πιο συγκεκριμένα θα διατεθεί το 80% της ΣΑΤΑ που είχε δοθεί πέρυσι ανά Δημοτική Ενότητα.
Η εισήγηση που έχει κατατεθεί προς ψήφιση αναφέρει ότι από αυτό το 80% θα αφαιρεθεί το σύνολο των υποχρεώσεων (τιμολογημένων και μη τιμολογημένων) που υπήρχαν στους καταργημένους Δήμους έως 31-12-2010 και το υπόλοιπο θα κατανεμηθεί ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε ...

Οι Βίκινγκ είπαν πάλι «Οχι»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Εκδηλος ήταν ο εκνευρισμός των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου στο χθεσινό φύλλο τους με τους Ισλανδούς. Οκτάστηλος ο τίτλος του στο σχετικό ρεπορτάζ: «Ο πρόεδρος της Ισλανδίας χαιρετίζει την προκλητική στάση του έθνους»!
Ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τις αιτίες της οργής των Βρετανών ο υπότιτλος: «Ο (πρόεδρος) Γκρίμσον λέει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στέλνει μήνυμα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από κρίση εξωτερικού χρέους»!
Φοβούνται δηλαδή οι Αγγλοι μήπως οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι ή οι Ιρλανδοί μιμηθούν ...

Η απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων

...

Ποιος φοβάται το Debtocracy;

Παρακολουθώ τις αντιδράσεις που προκάλεσε και προκαλεί το «Debtocracy» και έχω ενθουσιαστεί. Ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Διαδίκτυο και διανέμεται δωρεάν έχει καταφέρει να ξεβρακώσει ένα ολόκληρο σύστημα. Εντάξει, ένα χρεοκοπημένο σύστημα.

Οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις για το «Debtocracy» προήλθαν από επικοινωνιολόγους και διαφημιστές. Λογικό ήταν. Αφενός ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με προσφορές των θεατών -χωρίς χορηγούς και διαφημιζόμενους- χαλάει την πιάτσα και αφετέρου πολλοί απ’ αυτούς εργάζονται για κόμματα και πολιτικούς που θίγονται από το «Debtocracy». Φυσικά, αν το «Debtocracy» είχε ...

Βοήθεια για άσκηση ζητά η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Φωκίδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Φωκίδας προκειμένου να πραγματοποιήσει την άσκηση στο πανελλήνιο συνέδριο μαζικών καταστροφών και α΄ βοηθειών που θα γίνει στο Νομό μας ζητά αν κάποιος διαθέτει παλαιό κτίσμα που να έχει ...

Η Θεσσαλονίκη και το Πράσινο Παραμύθι!


Το Σάββατο το βράδυ είχε ...πιανιστική πανδαισία. Ο Δημήτρης Καραγιάννης έπαιξε τα.. πάντα!
Κι έτσι, γεμάτοι μουσικές, βρεθήκαμε το πρωί στα εγκαίνια της παραμυθοέκθεσης. Από νωρίς, μικροί και μεγάλοι άρχισαν να γεμίζουν το χώρο του Partisan.
Οι καταπληκτικές ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη, τους μάγεψαν όλους...

Εκλογή Προεδρείου Δ. Σ. και Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Ο.Α.Κ. "Ο ΑΡΙΩΝ" για τη διετία 2011 - 2012


Εκλογή Προεδρείου Δ. Σ. και Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Ο.Α.Κ.  "Ο ΑΡΙΩΝ" για τη διετία 2011 - 2012
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 και ώρα 17:30 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αιγίου (παλαιό Νοσοκομείο), όπου και η έδρα του Συνδέσμου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Ο.Α.Κ. "Ο ΑΡΙΩΝ".
Σύμφωνα λοιπόν με την ψηφοφορία, τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:...

¨ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ¨500.000 ΣΤΟ ΔΗΜΟ από τέλη καθαριότητας και ύδρευσης !στον Δήμο Δωρίδας

Του Παύλου Δωριάδη

Ίσως ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ τα ανείσπρακτα τέλη από τους τέσσερις πρώην Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνας , για καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό , νεκροταφεία και ύδρευση, δημιουργώντας μια πρώτη μεγάλη ¨μαύρη τρύπα¨ στο Δήμο Δωρίδας.

Στο νούμερο αυτό κατέληξε η έρευνα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δωρίδας, σύμφωνα με ...