Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το βουνό Φούτζι στα κόκκινα, Ονειρα, 1990 (Video)

Το 1990 ο υπέργηρος Ακίρα Κουροσάβα γύρισε μία από τις αγαπημένες μου ταινίες: ¨Όνειρα" (Yume / Dreams), σπονδυλωτή, κατέγραψε σ' αυτήν οκτώ όνειρα κι εφιάλτες του.
Οι κριτικοί της εποχής δεν ενθουσιάστηκαν, οι συμπατριώτες του δεν κατάλαβαν (ή δεν θέλησαν να καταλάβουν...) τι τους έλεγε στην προτελευταία του δημιουργία: υμνούσε την ...

Οι Πολίτες στο Προσκήνιο για τον αποκλεισμό του μόλου της Ιτέας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Μετά από αναμονή δύο και πλέον εβδομάδων διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι το λαθρεμπορικό πλοίο και τα κατασχεθέντα φορτηγά εξακολουθούν να ρυπαίνουν αισθητικά και πρακτικά το Λιμάνι της Ιτέας που αν μη τι άλλο αποτελεί διεθνή τουριστικό προορισμό της χώρας λόγω Δελφών.
Επειδή κανένας φορέας δεν φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα και ...

Και πάλι ...λύση για το ΤΕΙ της Άμφισσας

      Σχεδιασμός Υπ. Παιδείας & Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ για το ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Στην προγραμματισμένη συνάντηση του Περιφερειάρχη , των Βουλευτών , των Αντιπεριφερειαρχών και των Πολιτικών &  Κομματικών Στελεχών της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , με θέμα την επίλυση και την επίσπευση ζητημάτων της Περιφέρειας , που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 , έγινε ουσιαστική πολιτική ενημέρωση και για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ...

Aπολογισμός για την επιτυχία της παρουσίας του ιππικού συλλόγου στην Diana 2011


Ο απολογισμός για την επιτυχία της παρουσίας του ιππικού συλλόγου στην Diana 2011 είναι θετικότατος και αυτό αποδεικνύετε εύκολα αν κάποιος διαβάσει τα σχόλια από μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που γράφηκαν στο βιβλίο εντυπώσεων.
Τα μικρά παιδιά με τους γονείς σχημάτιζαν ουρές και όλα απόλαυσαν βόλτες από τις φοράδες Πίνδου πάνω στο σαμάρι  , κάτι πρωτόγνωρο για αυτά. Οι μεγαλύτεροι παρακολουθούσαν βουρκωμένοι το άλογο που ...

Πανό στα σχολεία της Ιτέας

 Με πανό στόλισαν τα σχολεία οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του πρώτου και Δεύτερου Δημοτικού σχολείου Ιτέας, με αφορμή την απόφαση του Δήμου για κλείσιμο των σχολείων την Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την διαφορετική άποψη των Δημοτικών συμβούλων του Καραχάλιου και την διάσπαση ή όχι της παράταξής του.
Ο σύμβουλος του Δρακάκης ...

Καθαριότητα, βαφή και ευπρεπισμός στους Δελφούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΦΩΝ
ΘΕΜΑ: «Δελφοί, Καθαρή Πόλη».
Αγαπητοί συμπολίτες,
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η κοινωνία μας δοκιμάζει με κάθε τρόπο την ευαισθησία και την συνοχή της. Δοκιμάζει τους λόγους ύπαρξής όλων των φορέων της, Ιδιωτικούς & δημόσιους και ειδικότερα τους λόγους της προσφοράς και της συμμετοχικότητας των ενεργών πολιτών προς το σύνολο.
Σ’ αυτά τα πλαίσια, η Δημοτική Κοινότητα Δελφών, παίρνει την πρωτοβουλία να δώσει ...

Πασχαλινό παζάρι στο Γαλαξίδι

Εκδήλωση με ευαίσθητο κοινωνικό χαρακτήρα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Γαλαξιδίου

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Γαλαξιδίου 
θα πραγματοποιήσει
Πασχαλινό bazzar, με κατασκευές των μαθητών του,
το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2011
στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου, στο ...

Στατιστικά Μαρτίου 2011 του Iteanet

Η σελίδα μας συνεχίζει με συνέπεια την παρουσία της στην περιοχή μας και παρουσιάζει θέματα επικαιρότητας και απόψεις, για πάνω από δυόμιση χρόνια.
Μέσα σε αυτό το διάστημα πολλά έχουν αλλάξει. Πολλές νέες ιστοσελίδες έχουν δημιουργηθεί και η πληροφόρηση είναι πλέον πιο εύκολη. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους καινούργιους φίλους συναδέλφους  καλή δύναμη, γιατί η προσπάθεια που έχουμε αναλάβει εθελοντικά αποτελεί Μαραθώνιο και όχι δρόμο ταχύτητας.
Επίσης  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και εσάς...

Δελτίο Τύπου απο την Εστία Άγιος Νικόλαος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H Εστία «Άγιος Νικόλαος» στο Γαλαξείδι, κλείνοντας το έτος 2010 αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:
• Τους εκπροσώπους όλων των Μ.Μ.Ε. εντός και εκτός του Νομού Φωκίδας, για την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
• Την κα Γιώτα Λαΐνη Κολλιαλή, τέως Αντινομάρχη Φωκίδας για την σημαντική βοήθεια κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας.
• Την Αντιπεριφερειάρχη κα Γιώτα Γαζή για την επίσκεψή της στον χώρο μας στις αρχές του έτους ...

Ο Ν.Ο. Ιτέας στο πρωτάθλημα γυναικείου Πόλο


Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Α2 Γυναικών


Για την Α’ φάση του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης της Α2 Κατηγορίας Γυναικών, η ομάδα του Ν.Ο.ΙΤΕΑΣ αγωνίστηκε στο νότιο όμιλο (Αθήνα - Κολυμβητήρια ΝΙΚΑΙΑΣ και ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ) αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τις ομάδες του ΤΡΙΤΩΝΑ Αμαρουσίου (ήττα 20-5) , του ΙΩΝΙΚΟΥ Νίκαιας (ήττα 16-1) και της ΧΙΟΥ (ήττα 18-4).
Λόγω της αλλαγής της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, η ομάδα μας υποβιβάστηκε αυτόματα στην Β’ Εθνική Κατηγορία, σαν ...

Παιχνίδια του… μυαλού


Του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.
Ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, ετοιμάζομαι για το εξοχικό μου στο Γαλαξείδι, τόπο καταγωγής και όχι μόνο. Μαζί με την οικογένεια, βέβαια, και το ποδηλατάκι μου. Εκεί λοιπόν μετά την Ιτέα, μόλις βγαίνεις από την πόλη, υπάρχει ταμπέλα με όριο ταχύτητας 50, σε μια ευθεία που ακόμα και τα 80 είναι λίγα. Υπόψιν, ότι δεν υπάρχουν σπίτια, σχολεία ή διαβάσεις στο σημείο, παρά μόνο ένας πλάτανος με καλή σκιά για το …

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ



Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στην Αράχωβα.
Το πτώμα του βρέθηκε κρεμασμένο σε γέφυρα  στην έξοδο της Αράχωβας προς Δελφούς, λόγο πιο κάτω απο την ταβέρνα Πυθάρι ...

Πρώτη ΔΕΚΟ για πώληση η Λάρκο

Οι εντολές του Δ.Ν.Τ. και της "Τρόικας" είναι σαφείς μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αναβλητικότητας στην ήδη αργή κυβέρνηση Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ σ' ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ. "Πουλήστε και σωθείτε" είναι η εντολή και των Ευρωπαίων εταίρων, ιδιαίτερα της Γερμανίας και της κυβέρνησης Μέρκελ, αφού διαπιστώνουν για τα δεδομένα μας και με γνώμονα το εξωτερικό χρέος της χώρας μας, που έφθασε τα 365 δις ευρώ, έχουμε ένα τεράστιο Δημόσιο, προϊόν του τριακονταετούς "νταραβεριού" κομμάτων και ...