Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ώρα μηδέν για τη Λιβύη, ξεκίνησαν τους Βομβαρδισμούς οι ανθρωπιστές.


Ξεκίνησε η επίθεση στην Λιβύη από Γαλλικά Ιταλικά και Αμερικανικά στρατεύματα. Από κοντά και Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις μεπρωθυπουργό μας Γιώργο Παπανδρέου που ονειρεύεται  ότι  σώσει και του Λίβυους .
Στις 16:45 ώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή στις 18:45 ώρα Ελλάδος) γαλλικό αεροσκάφος έριξε την πρώτη βολή κατά οχήματος των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι αρχίζοντας έτσι τις αεροπορικές επιχειρήσεις επί του εδάφους της Λιβύης.

Στις 19:48 ώρα Ελλάδος, γαλλικό αεροσκάφος επιτέθηκε κατά τεσσάρων τεθωρακισμένων ...

Ο αρχαιολογικός χώρος Δελφών πνιγμένος στο χιόνι

Δείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών μέσα απο τον φακό του Νίκου Πετρόχειλου, μόνιμου αρχαιολόγου της Ι' ΕΠΚΑ.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.
Σίγουρα ο χώρος των Δελφών σε μοναδικές στιγμές.
Ευτυχώς που οι αρχαιολόγοι εκτός από την αγάπη για την εργασία και τον χώρο που εργάζονται, έχουν αγάπη και για την  φωτογραφία και  μας μεταφέρουν αυτές τις πολύ όμορφες εικόνες ....

Συμπαράταξη από ΣΥΡΙΖΑ έως ΚΚΕ επιζητά το "Αριστερό Ρεύμα"



Τον επαναπροσανατολισμό του Συνασπισμού προς ριζοσπαστικότερες θέσεις επιδιώκει το Αριστερό Ρεύμα, τάση του κόμματος, που συνεδριάζει για να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του.

Με βάση του κείμενο που έχει κατατεθεί, υπό την καθοδήγηση του άτυπου επικεφαλής της τάσης βουλευτή Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκύπτει ότι το Αριστερό Ρεύμα επιχειρεί μια ολική επαναφορά στις ιστορικές καταβολές της Αριστεράς, καθώς το κείμενο κυριαρχείται από τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά των κομμουνιστικών κομμάτων όσον αφορά την ανάλυση για τους ταξικούς αγώνες, την καπιταλιστική διάρθρωση των οικονομιών και τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν.
Υπό το πρίσμα αυτό, το Αριστερό Ρεύμα αφού εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην ...

Αν.Λιάσκος: Το πρωί στο ΛΑΟΣ, το απόγευμα στη Ν.Δ


Έχουν πλάκα οι κατ επάγγελμα εκπρόσωποι λαού, όπου βρούν μαγαζί ανοικτό μπαίνουν και όποιος δώσει τα περισσότερα. 
Την πάτησε όμως ο Λιάσκος γιατί κουβέντιασε με το ΛΑΟΣ το γνωστό κόμμα με τις σχέσεις στο παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες, άντε να ξεμπλέξει τώρα.
Διαβάστε το δημοσίευμα:

Στο «μαντρί» επέστρεψε ο πρώην βουλευτής Ευβοίας και υφυπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης Καραμανλή, Αναστάσιος Λιάσκος, λίγες μόνον ώρες μετά την ανακοίνωση της προσχώρησής του στο ΛΑΟΣ. Το πρωί ανακοινώθηκε ότι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες με το Γιώργο ...

5η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς διοργανώνουν την 5η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά από 11/3/2011 – 08/4/2011.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 Γαλλικές ταινίες που ανήκουν στην πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή και αντανακλούν τις γαλλικές κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά είδη.
Πρόγραμμα προβολών:...

Οι «Άγιοι Ανάργυροι» βραβεύουν τον ιατρό Αντώνη Λαγγουράνη

Οι «Άγιοι Ανάργυροι» βραβεύουν τον ιατρό Αντώνη Λαγγουράνη

Το Δ.Σ. και η Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών του Σ.Ε.Α. «Άγιοι Ανάργυροι»
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου ,
με θέμα «Εθελοντική αιμοδοσία και Δωρεά Οργάνων» ,που θα γίνει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του νέου Δήμου Δελφών, Πλ. Κεχαγιά στην Άμφισσα,
το Σάββατο 26/03/11 & ώρα 18.30. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί για την μεγάλη προσφορά του στην ιατρική επιστήμη ο συντοπίτης μας ιατρός κος ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ο οποίος θα ...

Στην Φωκίδα το πιο ακριβό πετρέλαιο


Ανακόπηκε το ανοδικό «σερί» της αμόλυβδης
Το ανοδικό «σερί» της αμόλυβδης ανακόπηκε χθες και σήμερα, μετά από 30 ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας. Η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται σήμερα σε 1,676 ευρώ, από 1,679 χθες και 1,68 την Τετάρτη (τιμή που είναι ιστορικά η ...

Το Δελφικό Μέλλον δίνει στοιχεία για το Λαρνάκι

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, μας έχει σταλεί άφθονο υλικό και είναι πολύ δύσκολο να το ταξινομήσουμε και να το αξιολογήσουμε.
Οι εξελίξεις όμως μας οδηγούν από μόνες τους. Χωρίς πολλά λόγια, φωτογραφίες και σχόλια που μιλάνε από μόνα τους.
Το Λαρνάκι το 1945 (φωτό) και μέχρι το 1972 ήταν ένα πλούσιο διβάρι ή κάπως έτσι το ονόμαζε η έκθεση που το απέρριψε ως χώρο κατασκευής του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού που κατασκευάστηκε τελικά στη Σαλαμίνα.
Ήταν ένας από τους πέντε σημαντικότερους ιχθυοαναπαραγωγικούς σταθμούς της Μεσογείου, άρα και παγκόσμιας βαρύτητας οικότοπος.
Το 1972 η εταιρία των γνωστών πια Ηλιόπουλων, μπάζωσε παράνομα τον κόλπο σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες τοπικούς άρχοντες, δημόσιους λειτουργούς κ.λ.π. που σήμερα βρίσκονται σε ανάλογες θέσεις (ή απόγονοί τους) παρέχοντας στον «απόγονο» της ίδιας εταιρίας παρόμοιες υπηρεσίες. Ο τουρισμός είχε φανεί δυναμικά στην περιοχή, οι Δελφοί ανήκαν (και ανήκουν και σήμερα) στις τέσσερεις πέντε  σημαντικότερες περιοχές της Ελλάδας και η ανάπτυξη ήταν ξέφρενη. Η παράνομη ανάπτυξη των εγκαταστάσεων όμως συνεχίστηκε, με την κρίση πετρελαίου φέρανε ...

Ορεινή Πεζοπορία στον Παρνασσό την Κυριακή 20/03/2011

O σύλλογος Προβομάστορες διοργανώνει την  Κυριακή 20 Μαρτίου ορεινή πεζοπορία στον Παρνασσό. Σημείο συνάντησης θα είναι στην πλατεία του χωριού Πολύδροσος στις 9 το πρωί.
Ορεινή Πεζοπορία στο Παρνασσό την Κυριακή 20/03/2011
Συνάντηση στη πλατεία του χωριού Πολύδροσος...

ΕΠΕΙΓΟΝ,πληρης πολεμική εμπλοκή της Ελλάδος στη Λιβύη, όλα τα είχαμε ο πόλεμος μας έλειπε τώρα

Η  Ελλάδα σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ θα συμμετέχει στην ζωνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη με 4 αεροσκάφη F-16, ένα ιπτάμενο ραντάρ και ελικόπτερα διάσωσης (πιθανόν για πιλότους που καταρρίπτονται). Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ο ρόλος των πολεμικών αεροσκαφών όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ θα είναι η κατάρριψη λιβυκών αεροσκαφών που θα κινηθούν να αναχαιτίσουν τα νατοικά αεροπλάνα βομβαρδισμού.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να συμμετάσχει με οπλισμένα αεροσκάφη σε πολεμικές ...