Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΑΜΦΙΣΣΑ 14/03/2011
κ. Δήμαρχε,

Μετά την πάροδο 10 ημερών και αφού πέρασε άκαρπο το προφορικό μας αίτημα, μέσω του ιδιαίτερου γραφείου σας, για συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου, θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη τα εξής:
Θεωρούμε καταχρηστική και παράνομη την Δ.Υ. από 22/2/2011 ανακοίνωση της Αντιδημάρχου κ. Λαΐνη, με την οποία , στην ουσία, καταστρατηγείται το δικαίωμα της αμοιβής των εργαζομένων για παρεχόμενη εργασία.

κ. Δήμαρχε,
Η "δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί στη χώρα μας" θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει ...

Δεν πληρώνουμε! Ανεφάρμοστος ο αντισυνταγματικός νόμος Ρέππα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 14/3/2011
Πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλαδική Συνέλευση:
Δεν πληρώνουμε! Ανεφάρμοστος ο αντισυνταγματικός νόμος Ρέππα

Την Κυριακή 13/3/2011 στην κατάμεστη αίθουσα του «Φρουρίου» στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη 4η Πανελλαδική Συνέλευση του Κινήματος κατά των διοδίων. Συμμετείχαν κινήσεις και επιτροπές αγώνα από την Πελοπόννησο μέχρι τα Γιάννενα και τη Μακεδονία:...

ΧΟΡΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Οι μαθητές της Γ’ τάξης
του Γυμνασίου Άμφισσας

σας προσκαλούν στο χορό

που θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

στο Bar Ganesha και ώρα 21:30.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε Καλά !!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ‼

Είσοδος : 2,00€

Οι κλέφτες και οι αρματωλοί ξαναπιάνουν τα περάσματα περιμένοντας τους ταξιδιώτες

Τα Δερβένια - Διόδια. Για Ραγιάδες του Χτες και του Σήμερα

γράφει ο Δημήτρης Κολτσίδας
Το 1800 ο Εντουάρ Ντανιέλ Κλάρκ, άγγλος περιηγητής , συγγραφέας και αρχαιολόγος περιγράφει κατά την Τουρκοκρατία , την είσοδο στη Λαμία κάπως έτσι...
Λέγεται ότι το Ζητούνι ήταν η αρχαία Λαμία.
Διασχίσαμε τον ποταμό Σπερχειό με τη βοήθεια μιας πέτρινης γέφυρας,ήταν ακριβώς τούτη την περίοδο που είχε ξεχειλίσει και είχε πλημμυρίσει όλη τη γύρω περοχή, όμοια σαν το Νείλο, χύνοντας τα νερά του μέσα σε μια λασπώδη δίνη.
Πάνω στην πέτρινη γέφυρα οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει ένα δεβένι, κάτι σαν φράγμα στην πλευρά αυτή της ελώδους περιοχής , το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως η πύλη για τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία. Φυλάσσεται από Αλβανούς , οι οποίοι εισπράττουν το φόρο από τους ταξιδιώτες για να ...

Κατάληψη και στο Γυμνάσιο Πολυδρόσου...


Σε κατάληψη του Γυμνασίου Πολυδρόσου αποφάσισαν να προχωρήσουν  γονείς, δάσκαλοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το σχολείο τους και να μεταφερθεί στην Γραβιά.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση παρουσία των...

Στα χέρια της αστυνομίας οι «άνδρες με τα κουστούμια» που εξαπατούσαν ηλικιωμένους!


Στα χέρια της αστυνομίας οι «άνδρες με τα κουστούμια» που εξαπατούσαν ηλικιωμένους!


Έπεσαν χθες το απόγευμα στην φάκα μετά από μπλόκο της αστυνομίας στην περιοχή της Ιτέας και συγκεκριμένα στον Αγ. Σπυρίδωνα.
Οι ευγενικοί καλοντυμένοι «κύριοι», που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, είναι πια στα χέρια της αστυνομίας η οποία ψάχνει σε όλη την Στερεά Ελλάδα για να βρει σε ποιες περιοχές είχαν χτυπήσει!

Λίγο πριν την σύλληψή τους, είχαν αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένη, η οποία ειδοποίησε την ασυνομία και έδωσε ...

Δελτίο τύπου Δήμου Δελφών για την καθυστέρηση των πληρωμών στους εργαζόμενους


Σε σχέση με την από 14.03.2011 Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Νομού Φωκίδας, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:


1. Κατανοούμε και ενστερνιζόμαστε πλήρως τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο μας, που αποτελούν άλλωστε μέρος του ευρύτερου κοινωνικού και οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας.


2. Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δελφών έχουν κληθεί «να βάλουν πλάτη». Τον ίδιο αγώνα για την οργάνωση του νέου Δήμου και την οικονομική εξυγίανσή του δίνει νυχθημερόν και η πολιτική ηγεσία του Δήμου, πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων δεν έχουν ...

Νέο λογότυπο, νέο σλόγκαν και οι κορυφαίοι του ράλι Ακρόπολις, κορυφαία διαδρομή η "Καρούτες"


Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή του ράλι Ακρόπολις, του κορυφαίου αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται στην Ελλάδα. 


Στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, οι άνθρωποι του αγώνα έκαναν γνωστό το νέο λογότυπο του εθνικού μας αγώνα, αποκάλυψαν το νέο σλόγκαν ενώ προχώρησαν και στη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων με τους κορυφαίους του ράλι Ακρόπολις, που αναδείχτηκαν έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία....

ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΕΥΗΝΟ 2011 Με τον Σύλλογο Χιονοδρόμων ορειβατών Ιτέας Κίρρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 /3/ 2011 ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΕΥΗΝΟ.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1) ΕΤΑΙΡΕΙΑ TREKKING HELLAS …………… 50 e
Περιλαμβάνει ..α) Επαγγελματία οδηγό . β)τοπική μεταφορά
γ) Ελαφρύ γεύμα . δ) Εξοπλισμό απαραίτητο (στολή νεοπρέν ,...

Οι εκπλήξεις! 14 Μαρτίου 2011


Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στους Δελφούς. Ενώ θεωρούσαμε ότι είχαμε σχετικά λίγα πράγματα να ανακαλύψουμε στη περιοχή, μας περίμενε μία σειρά εκπλήξεων.

Να ξεκινήσουμε από την «Νύχτα των Στοιχειών» μία εκδήλωση που λαμβάνει χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, το τελευταίο Σάββατο των αποκριών, στη Άμφισσα (20 χλμ. από τους Δελφούς). Σύμφωνα με τους πολλούς θρύλους, στην Άμφισσα ή αλλιώς στα Σάλωνα, υπήρχαν πολλά άτυχα πλάσματα που από άδικο θάνατο στοίχειωσαν. Μία από αυτές τις ιστορίες αναφερόταν σε ένα νεαρό ζευγάρι τη Λενιώ και τον Κωνσταντή. Η Λενιώ σκοτώθηκε στη πηγή της Χάρμαινας όταν πήγε να γεμίσει τη στάμνα της, ο Κωνσταντής μη μπορώντας να αντέξει το θάνατο της αγαπημένης του, έδωσε τέλος στη ζωή του στο ίδιο σημείο. Όμως η ψυχή του στοίχειωσε και έμεινε να περιφέρεται στα Ταμπάκικα και να θρηνεί για το χαμό της Λενιώς.

Όπως συνήθως συμβαίνει με αυτές τις ιστορίες, τα στοιχειά έχουν καλή και κακή πλευρά, τρομάζουν τους ντόπιους με τις ...