Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το αλευρομουτζούρωμα του Γαλαξιδίου (video)

Φέτος Αλεύρι με σπόνσορα στο Γαλαξίδι
....2 ΤΟΝΟΙ ΑΛΕΥΡΙ "ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ"  ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ!!!!!! ....

Ο Verheugen και η “Πρωτοβουλία” του, τα βιομηχανικά λόμπι και η απύθμενη υποκρισία της Ε.Ε.

O συμπαθέστατος (λέμε τώρα) κύριος της φωτογραφίας είναι ο Γερμανός πρώην Επίτροπος Βιομηχανίας Günter Verheugen ο οποίος, αμέσως μόλις άφησε τη θέση του στο τέλος του 2009, ίδρυσε τη δική του εταιρεία λομπιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση! H ενέργειά του αυτή προκάλεσε σάλο στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, οργή στις ευρωπαϊκές οργανώσεις που αγωνίζονται για διαφάνεια στην ΕΕ και έκδηλη αμηχανία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τελευταίο και πιο τρανταχτο σκάνδαλο “περιστρεφόμενης πόρτας” (revolving door scandal) στα χρονικά – το φαινόμενο ισχυροί πρώην Επίτροποι να αναλαμβάνουν θέσεις “συμβούλων” στη βιομηχανία, εξαργυρώνοντας την “εσωτερική” γνώση και τις γνωριμίες που απέκτησαν ως Επίτροποι για να βοηθήσουν τις μεγάλες εταιρείες να επηρεάσουν τις πολιτικές της ΕΕ.

H “Πρωτοβουλία Verheugen”

Στην Ελλάδα ο κ. Verheugen έχει περίπου θεοποιηθεί. Μας άφησε κληρονομιά την περίφημη “Πρωτοβουλία” που φέρει το όνομά του ή αλλιώς “Πρωτοβουλία για τις Πρώτες Ύλες” ...

Η καθαρή Δευτέρα στην Ιτέα

Γιορτάστηκε παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας η Καθαρά Δευτέρα στην Ιτέα με όλα της τα παραδοσιακά στοιχεία.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Δεσμός" πρόσφερε και φέτος λαγάνα μαζί με ντόπιες ελιές, ταραμά, τουρσί και φυσικά άφθονο κρασί.
Οι Ιτιώτες μαζί με τους επισκέπτες της πόλης μας, παρά το δύσκολο σημείο που στήθηκε φέτος το εορταστικό τραπέζι της ημέρας το ετίμησαν δεόντως.
Σύντομα μπήκαν τα σήματα της τροχαίας και ο κόσμος βγήκε να ...

ΜΥΩΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011: Κέρδισε τις εντυπώσεις…



Η Αγία Ευθυμία απολαμβάνει τον απόηχο της επιτυχημένης αναβίωσης του ΜΥΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ.


Νέοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά έως σαραντάρηδες, αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι που,όμως αισθάνονται νέοι, δηλαδή όλοι αυτοί που αποτελούν το πιο ζωντανό και δυναμικό τμήμα του χωριού, μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν να ετοιμάσουν και να μας παρουσιάσουν, την Κυριακή 6 Μαρτίου, το απόγευμα, στην πλατεία του χωριού, μια καταπληκτική παράσταση: το ΜΥΩΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011. Μια γιορτή  που τα είχε όλα:  κέφι, πρωτότυπες κατασκευές, απίθανες μεταμφιέσεις, μεγάλη συμμετοχή, σάτιρα, χορό, βεγγαλικά και αγιαθυμιώτικο κρασί.
Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι της Αγίας Ευθυμίας εργάστηκαν, τις δυο-τρεις τελευταίες εβδομάδες, με πάθος, με ...

Στιγμές από τη συναρπαστική ιστορία του Γυναικείου Κινήματος στη χώρα μας


Με ένα ενδιαφέρον αρθρο της Σούλας Πανάρετου που δημοσιεύτηκε στη ΑΥΓΗ το 2010 με τη συμπλήρωση 100 χρόνων γυναικείου κινήματος και αφίσσες γυναικείων οργανώσεων στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, τιμάμε σήμερα την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ και τους αγώνες του γυναικείου κινήματος. Φέτος η σκέψη μας γυρίζει πίσω, στην αυγή της συνειδητοποίησης των γυναικών ως ενεργητικού παράγοντα διαμόρφωσης των κοινωνικών εξελίξεων, στις απαρχές του γυναικείου-φεμινιστικού κινήματος.
Ενός κινήματος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα, άλλων χωρών και συνθηκών. Αναστοχαζόμαστε την ιστορική διαδρομή του στο διάβα των δεκαετιών. Αφορμή η ιστορική επέτειος, η ...

Όμορφες εικόνες αλλά και εικόνες καταστροφής στην Αράχωβα.


Όμορφες εικόνες αλλά και εικόνες καταστροφής σήμερα το πρωί μετά τη χθεσινοβραδινή χιονοθύελλα στην Αράχωβα. Οι μικροί το διασκέδαζαν αλλά οι μεγαλύτεροι μπήκαν σε μπελάδες. 

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Στο σχολείο των φυλακών Αυλώνα είναι εγγεγραμμένοι 283 μαθητές, όμως όσοι φοιτούν πραγματικά ανέρχονται σε 150.
Ανοιχτά μυαλά σε κλειστά κελιά

Ούτε το όνομα, ούτε η καταγωγή του, μόνο το σχολείο του ανακοινώθηκε και ας του απονεμήθηκε βραβείο για την επίδοσή του στο δύσκολο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, πριν από λίγες μέρες.

Πρόκειται για ένα παιδί της β' τάξης λυκείου, που ζει και σπουδάζει μέσα στις φυλακές Αυλώνα.

Μαζί με άλλα δέκα παιδιά πήρε μέρος στο διαγωνισμό, που έγινε μέσα στο σχολείο, το οποίο μετατράπηκε σε εξεταστικό κέντρο. Από τα δέκα, τα τρία παιδιά ξεχώρισαν και το γραπτό ενός βραβεύθηκε. Είναι 21 ετών, προέρχεται από χώρα του ανατολικού μπλοκ και είναι στη φυλακή, γιατί -όπως λέει ο διευθυντής του σχολείου του- βρέθηκε μια ατυχή στιγμή σε χώρο που δεν έπρεπε να βρεθεί.
«Είναι ένα παιδί σεμνό, χαμηλών τόνων, που όταν του απευθύνεις το λόγο κοκκινίζει» λέει ο διευθυντής του σχολείου, μαθηματικός Πέτρος Δαμιανός. «Εχει επιφανή και πολλά ταλέντα. Δεν παραιτείται εύκολα. Βρίσκεται μόνο του στην Ελλάδα, αφού οι γονείς του εξακολουθούν να μένουν ...

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στο Οινοχώρι

Αυτή την ώρα (11.30) το χιόνι στο χωριό ξεπερνά τους 40 πόντους σε ορισμένα σημεία, οι δρόμοι είναι όλοι κλειστοί, ακόμη και οι πεζοί δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν, γιατί το χιόνι ξεπερνά το γόνατο.
Ο καιρός φαίνεται να ξανοίγει, δε χιονίζει βέβαια ...

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΜΦΙΣΣΑ,08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού Φωκίδας εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυό του
Νομού Φωκίδας σήμερα 08.03.2011 ώρα 09.00, διεξάγεται ως ακολούθως :

* ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ :...

ΔΩΡΙΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Θα παιξουν η Ερατεινή με το Λιδωρίκι

Του Τάσου Ν. Τσόλκα

Σε ομάδα της Δωρίδας θα πάει το κύπελλο Φωκίδας 2011 , αφού προκρίθηκαν για τον τελικό η Τολοφώνα Ερατεινής και ο Αετός Λιδωρικίου.

Στον ένα ημιτελικό την περασμένη Τετάρτη, η Τολοφώνα Ερατεινής κέρδισε με 2-0 τον Διαγόρα μέσα στο Πολύδροσο. Με την νίκη της αυτή η Ερατεινή επί του πρωτοπόρου του ...

Το τριήμερο στο Λιδορίκι

ΒΙΝΤΕΟ..ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ


Παρασκευή 4 Μαρτίου , Λιδορικιωτόπουλα ντυμένα μασκαράδες , γυρνάνε τα σπίτια , δίνοντας μια πολύ όμορφη ...

Πως η Μαλακάσα έφαγε τη Μοοdy'ς!

 
ΟΙ... ΜΑΛΑΚΑΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΜΕ ΤΙΣ  ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ!
Χθες είχαμε ένα  μεγάλο έκτακτο οικονομικό γεγονός. Την υποβάθμιση της χώρας τρεις βαθμίδες. από τον οίκο Μοοdy'ς: Είχαμε και ένα τακτικό γεγονός. Χιόνισε στη Μαλακάσα, όπως είχε προβλέψει από... πέρσι η ΕΜΥ. Τι χιόνισε δηλαδή, άσπρισε απλώς η περιοχή.

 Όμως το δεύτερο γεγονός σκέπασε το πρώτο.  Η Μαλακάσα έφαγε λάχανο  τη Μοοdy'ς! Την σκέπασε ειδησεογραφικά, γιατί για ώρες έκλεισε η εθνική οδός και ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες οδηγοί, συνεπιβάτες, μικροί, μεγάλοι, που έκαναν 12 ώρες πχ να φτάσουν από τη Λάρισα στην Αθήνα.

Το θέμα είναι ότι ο αποκλεισμός έγινε χωρίς... χιόνι. Ούτε καν όσο βάζουμε στα χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν. Από την  άλλη η υποβάθμιση από τη  Μοοdy'ς, είναι ένα γεγονός σαν το Καστελόριζο ή το Μνημόνιο. Κατά τις 6.30  κι ενώ τα δελτία των 8 πλησίαζαν  έκλεισε ο δρόμος στη Μαλακάσα. Εγινε ολική  "ανάσχεση". Χωρίς να ξέρει κανείς γιατί.

Οι αιτιολογίες- δικαιολογίες  είναι δύο:...

Κλειστά όλα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια στον Δήμο Δελφών , και τα περισσότερα στον Δήμο Δωρίδας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                           
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
   Από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν εισήγησης
των Προϊσταμένων της Α΄θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και των Δημάρχων Δελφών και Δωρίδας λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα 8/3/2011 στο Νομό ,δεν θα λειτουργήσουν στο Δήμο Δελφών όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια ,στο Δήμο Δωρίδας δεν θα ...

Οικολογικό έγκλημα στις Μεξιάτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Aθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2011

Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2011, στην περιοχή Λογγού Μεξιατών του Νομού Φθιώτιδας, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες καταγγελίες και μαρτυρίες των ίδιων των κυνηγών, συντελέσθηκε ένα οικολογικό έγκλημα. Τριακόσιοι περίπου κυνηγοί μαζεύτηκαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να κυνηγήσουν τσίχλες και κοτσύφια, τα οποία λόγω του χιονιά των προηγούμενων ημερών είχαν βρει καταφύγιο στο πλατανοδάσος της περιοχής. ΄Ερριξαν από 100 φυσίγγια περίπου ο καθένας και σκότωσαν 10.000-15.000 πουλιά, ενώ ολόκληρη η ...

Εκλεψαν το Ι.Χ. και χρήματα εκδρομέων στο Πολύδροσο

Διαρρήκτες χτύπησαν το περασμένο βράδυ το τουριστικό Πολύδροσο στην Φωκίδα.
Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν σε σπίτι στον οικισμό "Τζιούβας" σπάζοντας ένα παράθυρο και πήραν περίπου 500 ευρώ, τα κινητά, χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα των ενοίκων αλλά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.
Το μαύρο φόρντ μάβερικ με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΑ 5230 έκανε...

Απόκριες στους Άγιους Πάντες


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή της Κυριακής των Αποκριών.
Με την συμμετοχή σχεδόν όλων των χωριανών καθώς και αρκετών επισκεπτών στήθηκε στην παραλία μεγάλο γλέντι, φαγοπότι και χορός. Μια μεγάλη φωτιά έκαιγε για ώρες και μας θύμισε λίγο κάτι από τα παλία.
Ευτυχώς που ο καιρός , έστω και την τελευταία στιγμή, μας έκανε το χατήρι και δεν πήγε ο κόπος...

Απόκριες Κούλουμα και Χιόνι στο Κροκύλειο



Παρόλο την κρίση αλλά και τον άστατο καιρό που επικρατούσε αρκετός κόσμος ανέβηκε στο χωριό μας το τριήμερο των απόκρεων,αλλά πιστεύω τα πολλά λόγια είναι περιττά οπότε απολαύστε φωτογραφίες.
Την άλλη μέρα λόγο του ακτάστατου καιρού που χιόνιζε απ το πρωί τα κούλουμα τελικά έγιναν με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του χωριού και όχι στο Διάσελο όπως είχε προγραμματιστεί είχε αρκετό κόσμο και από τα γύρω χωριά ,
Παρευρέθησαν στα κούλουμα ο Δήμαρχος ...