Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης στον Δήμο Δελφών

Παλιά λέγανε τα παράπονά σου στον Δήμαρχο, τώρα έχουμε τον ...συμπαραστάτη, μην ενοχλούμε και τον Δήμαρχο τώρα που εκσυγχρονιστήκαμε.
Πάντως έχουμε την απορία να δούμε ποιον θα εκλέξουν, μιας και χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 και  και κάποιοι θα πρέπει να συνεργαστούν για να γίνει η εκλογή. Ποιοι θα συνεργαστούν άραγε;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Αφού έλαβε υπ’ όψιν τη διάταξη του άρθρου 77 παρ. 1, 2, 3, 4, 5 και 6 του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»).

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε...

Οι ειδήσεις όπως δεν τις είδε το μεγάλο κανάλι




Έτριξε τα δόντια στην Τρόικα η κυβέρνηση όπως με έμφαση μας ενημέρωσαν όλα τα κανάλια. Η σκληρή αντιπαράθεση διεκόπη στις πέντε το απόγευμα για το τσάι.


Αινιγματική δήλωση του υπουργού μεταφορών κ. Ρέππα στο Καρφί της Κυριακής, του αλήστου μνήμης Κακαουνάκη. Κάποιοι δεν ...

Οι βουλευτές μούγκα, τουλάχιστον μίλησαν κάποιοι άλλοι ....

Αφίσα του ΠΑΣΟΚ που είχε προκαλέσει παραίτηση Σημίτη
Στην Βοιωτία οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ μίλησαν, στην Φωκίδα απλά εξαφανίστηκαν.

Προς τους συντρόφους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας Βασίλη Τόγια, Βασιλική Τσόνογλου, Αριάδνη Αγάτσα
Λιβαδειά, 14.02.2011
Σύντροφοι,
Είναι γνωστό πως μια σειρά μέτρων που λήφθηκαν από τη Κυβέρνηση το 2010 και βρίσκονται σε εξέλιξη (μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση τιμών καυσίμων, αύξηση τιμών προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις και στο κοινωνικό κράτος) έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή - αν και βρίσκεται εκτός ιδεολογικού πλαισίου ΠΑΣΟΚ – παρουσιάζεται από τη Κυβέρνηση ως ανελαστική συνέπεια των ...

«Όχι» στην καταστροφή του Κιθαιρώνα

Ένα βροντερό «όχι» στην καταστροφή του Κιθαιρώνα και του περιβάλλοντος είπαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων, σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο πνευματικό κέντρο Καπαρελλίου.
Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μέχρι σήμερα κατοίκων, συλλόγων, φορέων και αρχών αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αγώνα προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις για τη διεκπεραίωση των νομικών διαδικασιών.
Εταιρεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρων για τον Κιθαιρώνα, όμως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προσφύγει ...

Κλειστό το ΚΤΕΟ στην Άμφισσα από την Τετάρτη ώς και την Δευτέρα

Κλειστό θα παραμείνει το Κ.Τ.Ε.Ο. Φωκίδας από Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 έως και Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 , ώστε να γίνει αντικατάσταση του εξοπλισμού των διαδρόμων ελέγχου των οχημάτων.
Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που έχουν ραντεβού τις παραπάνω ημερομηνίες να επικοινωνούν με το Κ.Τ.Ε.Ο. στο τηλέφωνο 2265072220 για νέο ραντεβού και πληροφορίες.
Τα αυτοκίνητα που η καταληκτική ημερομηνία για Κ.Τ.Ε.Ο. είναι τις πιο πάνω ημερομηνίες μπορούν να κλείσουν ραντεβού μέχρι Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, χωρίς να θεωρούνται εκπρόθεσμα και χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Ναι στον Βάρναλη, όχι στον Βαλεντίνο!!!

Σαν σήμερα, το 1884 στο Μπούργκας (Πύργο) της Βουλγαρίας γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες και διανοητές. Ο Κώστας Βάρναλης.
Αντί του ψευδεπίγραφου "Αγίου των ερωτευμένων" (τι δουλειά έχει η εκκλησία με τον έρωτα;) προτιμώ λοιπόν να του αφιερώσω τη σημερινή μέρα...

Πριν από λίγο καιρό στο Δρόμο, με αφορμή τη νέα έκδοση του Λαού των Μουνούχων, είχαμε μια συζήτηση με τον καθηγητή Βασίλη Αλεξίου. Από εκεί αντιγράφω:


Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι έχει αξία να διαβάζουμε, σήμερα, Βάρναλη;

Ο Βάρναλης νομίζω πως είναι μια μοναδική, εντελώς ιδιόρρυθμη και ιδιόμελη περίπτωση, στη νεοελληνική λογοτεχνία. Εξοπλισμένος ο ίδιος με μια στέρεα θεωρητική και αισθητική σκευή και ...

Αίγυπτος: Η ώρα της σύγκρουσης στο πεδίο της παραγωγής

Βιάζονται τα μέσα της αστικής τάξης να παρουσιάσουν αντεστραμμένη την πραγματικότητα και να ανακηρύξουν ως νίκη της εξέγερσης του προλεταριάτου που ζει στην Αίγυπτο, την εγκαθίδρυση της, απροκάλυπτης πια, στρατιωτικής δικτατορίας. 
Ο τρίτος και πιο σημαντικός γύρος της σύγκρουσης θα συμβεί τώρα που ο στρατός θα ανακοινώσει κατά ...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας Λιλαίας...


Την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας Λιλαίας, του Δήμου Δελφών, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λιλαίας κ. Παναγιώτης Καφάσης. Ακολούθησε γεύμα στην Ταβέρνα του ...

Άνοιξε το τριώδιο, βγήκαν οι κουδουναραίοι στο Δίστομο. Αναβιώνει το πανάρχαιο έθιμο του Διονύσου

Ένα από τα αρχαιότερα έθιμα που έχουν τις ρίζες στα βάθη της αρχαιότητας, γέννημα των Διονυσιακών τελετών και των τελετών του Πανός, απαντάται στο Δίστομο αυτές τις ημέρες.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ να δείτε παλαίοτερό μου άρθρο, και αναμείνατε για περισσότερα στοιχεία και αναλυτικότερες επεξηγήσεις, καθώς και νέα από τους τραγόμορφους κουδουναραίους.
Να τονίσουμε εδώ ότι αυτό το έθιμο, αν εξαιρέσουμε την πόλη της Άμφισσας που έχει κουδουναραίους μόνο την ημέρα του τοπικού της εθίμου, της Χάρμαινας, δεν υπάρχει πουθενά άλλου στην νότια Ελλάδα και στην περιοχή, παρά μόνο στο Δίστομο.
Αν το διασταυρώσουμε με την ...

Ημερίδα "ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΤΟΠΙΑ"

Συνδιοργάνωση : Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον ,
Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου,
περιοδικό “Οικολογείν”

ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΤΟΠΙΑ
Στην Ελλάδα η έννοια του τοπίου μπορεί να ηχεί σαν πολυτέλεια, όμως ο κοινωνικός αυθορμητισμός έχει ήδη καταξιώσει μια σειρά από πρακτικές αισθητικής διαχείρισης του χώρου, που αφορούν το οικιακό, το συνοικιακό, το αστικό και περιαστικό «κέλυφος ζωής». Με αυτό το δεδομένο, καθώς ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ αναλώνεται σε εξωραϊστικές αναπλάσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων, δεν απομένει παρά να προσχωρήσουμε στη λογική της αισθητικής διαχείρισης του μείζονος χώρου… Δεν απομένει παρά να αναγνωρίσουμε τη σημασία του τοπίου.
Ένας Καναδός οικονομολόγος έλεγε: «Αφού δεν μπορούμε να εξάγουμε το τοπίο, τότε θα εισάγουμε τους τουρίστες»…. Το τοπίο είναι όντως εργαλείο της ...

O ΔΙΑΓΟΡΑΣ¨ΤΡΑΚΑΡΕ¨ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ! Αλλαγή σκηνικού,η Ερατεινή πήρε κεφάλι

Του  Τάσου Ν. Τσόλκα
Τα πάνω κάτω ήρθαν στη κορυφή του πρωταθλήματος Φωκίδας μετά την ήττα - έκπληξη του πρωτοπόρου Διαγόρα Πολυδρόσου στη Γλυφάδα με 3-2.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Διαγόρας είχε προηγηθεί με 0-1 αλλά στο Β΄ ημίχρονο η ΄Ενωση Γλυφάδας έκανε την πλήρη ανατροπή πετυχαίνοντας 3 γκολ , ρίχνοντας μετά από καιρό τον Διαγόρα από την κορυφή , που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο , αυτόν με την Αναγέννηση...