Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αλεξίου, Μάλαμας, Ιωαννίδης - Τίποτα δεν πάει χαμένο


Αλεξίου, Μάλαμας, Ιωαννίδης Ζωντανή Ηχογράφηση από το Θέατρο του Λυκαβηττού
Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Μάνος Λοϊζος

Επιμηκύνεται η λιτότητα και έρχεται γενικό ξεπούλημα

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Πήγαινε για μαλλί και βγαίνει κουρεμένη η κυβέρνηση που προωθεί μνημόνιο Νο 4 μέχρι το 2015 

 Η σκηνοθεσία που επέλεξαν οι τροϊκανοί στην τέταρτη "επιθεώρηση λόχου", χθες Παρασκευή, ήταν ενδεικτική της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζουν τους υποτελείς τους. Η αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξης, από τις 10 το πρωί για τις 3 το μεσημέρι, τροφοδότησε συνειρμούς για εμπλοκή στην υπόθεση καταβολής της 4ης δόσης του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ και για σκληρές διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο.
Στην πραγματικότητα, ούτε η δόση αυτή καθ΄ εαυτή ήταν σημαντική (η καταβολή της θεωρείται δεδομένη) ούτε όσα είχαν να πουν στη συνέντευξη οι τροϊκανοί υπερέβαιναν το πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει μια μερίδα επαίνων και δύο μερίδες επιπλήξεων και προειδοποιήσεων. Το σημαντικό όμως για τους εκπροσώπους της τρόικας ήταν να δεσμεύσουν την κυβέρνηση σ΄ ένα ...

"Τα παιδιά είναι εντάξει" Αντισυμβατική κωμωδία η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα,

Η Joni (Mia Wasikowska) και ο Laser (Josh Hutcherson) είναι δύο αδέρφια που ανήκουν σε οικογένεια ομόφυλων γονέων, της Nic (Annette Bening) και της Jules (Julianne Moore). Οι ζωές όλων κυλούν ομαλά, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που οι δύο έφηβοι θα ανακαλύψουν την ταυτότητα του βιολογικού τους πατέρα (Mark Ruffalo), θέλοντας να τον εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Η παρουσία του όμως, παρά τις αγαθές προθέσεις, επιφέρει ραγδαίες αλλαγές που απειλούν ανοικτά την πρότερη οικογενειακή ηρεμία και συνοχή...

Σάββατο: Ο μπαμπάς έχει νεύρα!

Ο θυμός και τα νεύρα πάντα έχουν μια αιτία, σπανίως όμως σημαντική

Βενιαμίν Φραγκλίνος

Saturday day... fever!

Το Σάββατο μιας δύσκολης εβδομάδας. Ελπίζοντας σε λίγη ξεκούραση και χαλάρωση. Άλλες όμως οι βουλές των γονέων, άλλα δε τα παιδιά κελεύουν. Μη μου πείτε πως δεν ξέρετε τι θα πει κελεύουν. Ή δεν έχετε παιδιά, ή δεν έχετε πάει ακόμη στο…γυμνάσιο. Τότε θα ξέρατε πως κελεύουν θα πει ορίζουν. Κι αν δεν το ξέρατε θα το μαθαίνατε ένα Σάββατο στις 8.30 το πρωί, θέλοντας και μη!
Γιατί ναι! Τα δυο μικρά ξύπνησαν στις 7.30 το πρωί του Σαββάτου. Παρά τα όσα έχω διακηρύξει και ...

Η τρόικα, η Κυβέρνηση, και οι ...προσωπικές απόψεις


Τρία κείμενα, στο πρώτο οι ανακοινώσεις της Τρόικα, στο δεύτερο οι ...οργισμένες αντιδράσεις της κυβέρνησης και στο τρίτο ο σατιρική αλήθεια.


Από το Ζάππειο όπου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, οι κύριοι Σερβάς Ντερούζ, Πόουλ Τόμσεν(ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) εξήγγειλαν το πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ευρώ για φέτος και το 2012 - ενώ το αρχικό Μνημόνιο προέβλεπε αποκρατικοποιήσεις 2 δισ. ευρώ για τη διετία 2011-12 - και συνολικά 50 δισ. μέχρι το 2015. Τα κονδύλια θα κατευθυνθούν προς τη συγκράτηση ...

Με τον Λοκρό αντιμέτωπος σήμερα ο Γ.Σ. Ιτέας

ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΔΩΡΙΔΑ ! Δεκάδες μικροσεισμοί με τον μεγαλύτερο απόψε 4 ρίχτερ

Συχνούς μικροσεισμούς είχαμε τις τελευταίες ημέρες στη περιοχή της Δωρίδας, που όλοι βέβαια προέρχονται από το γνωστό επίκεντρο του Κορινθιακού κόλπου.

Απόψε το βράδυ στις 19:57 είχαμε τον μεγαλύτερο, με 4,0 ρίχτερ που ταρακούνησε πιο πολύ την νοτιοδυτική Δωρίδα δηλαδή τον πρώην Δήμο Ευπαλίου, αλλά έγινε αισθητός σε όλο το Δήμο.

Επίκεντρό του είχε το χώρο ανάμεσα στη Ναύπακτο και το Αντίρριο,και το εστιακό του ...

Βουλευτίνα Φωκίδας εσύ τι θα κάνεις; Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αφιδνών την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

Εδώ και καιρό έχουν ξεσηκωθεί οι πολίτες με τους εθνικούς εργολάβους που έχουν καταλάβει τις εθνικές οδούς. με ευθύνη των ...ανεύθυνων ποινικά υπουργών και των αποδεδειγμένα χρηματιζόμενων κομμάτων εξουσίας.
Τι θα κάνεις Αφροδίτη θα ψηφίσεις και εσύ αυτό το συνταγματικό πραξικόπημα με τα διόδια;
Θέλεις να πληρώνουμε εμείς πηγαίνοντας και ερχόμενοι στην Αθήνα για να φτιαχτεί η Ιωνία Οδός; 
Και αυτή η έρμη η Φωκίδα πότε και πως θα φτιαχτεί; 
Είσαι βουλευτής Φωκίδας και όχι βουλευτής των διαπλεκόμενων, αυτό πρέπει να αποδείξεις.
Σε μια σειρά απο περιοχές οι κάτοικοι και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι παίρνουν θέση. Περιμένουμε να δούμε και την δική σου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αφιδνών την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 1:00μμ αποφάσισε να διοργανώσει ο Δήμος Ωρωπού με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας από τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη...

Τροχαίο με τραυματισμό στο Γαλαξίδι

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, σήμερα στις 13.30, στην παραλία του Γαλαξιδίου, όταν Ι.Χ. με έναν 30χρονο οδηγό, συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 18χρονος.


Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο...