Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κλειστά τα διόδια: ανοικτοί οι δρόμοι, μεγάλη επιτυχία της κινητοποίσης

Η σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση στους περισσότερους σταθμούς διοδίων της χώρας, ίσως η μαζικότερη μέχρι σήμερα, δείχνει ότι η ορμή του κινήματος Δεν Πληρώνουμε Διόδια σύντομα θα ανατρέψει αυτό το σκηνικό κερδοσκοπίας, που έχουν στήσει οι εταιρείες στους εθνικούς μας δρόμους μέσων των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης

Στo πλαίσιo του πανελλαδικού ανοίγματος των σταθμών διοδίων, που διοργανώθηκε από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης ...

Ευχές από τους Κουδουνάδες

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Φωκικού οι " ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ" εύχεται ολόψυχα
στο φίλαθλο κοινό της πόλης μας κ΄σε όλους τους κατοίκους της Φωκίδας
ο νέος χρόνος να χαρίσει ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ κ΄ευόδωση των προσωπικών στόχων
του καθενός.
    Ειδικότερα,για την ομάδα της καρδιάς μας ευχόμαστε κ ευελπιστούμε
το 2011 να αποβεί σημαδιακό στην ιστορία της κάνοντας απτή
πραγματικότητα
το όνειρο της ανόδου στη 'Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!
 Μια ζωή Φωκικός

 Σ.Φ.ΦΩΚΙΚΟΥ οι "ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ"

3η Θέση για τον Κωστή Μεγαλιό στο σκάκι


Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε ο Κωστής Μεγαλιός
στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2011.
Μια πολύ σημαντική επιτυχία για τον Κωστή ανταμοιβή για την προσπάθεια
που καταβάλλει τόσα χρόνια αυτός και η οικογένειά του και που σίγουρα
θα του δώσει δύναμη να συνεχίσει.
Του ευχόμαστε ολόψυχα συγχαρητήρια και εκφράζουμε την αμέριστη
στήριξή μας στις προσπάθειές του.
ΚΩΣΤΗ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος ...

Βρήκαν πιστόλι μετά από έρευνα σε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Αντίκυρας – Δεσφίνας.


Το πιστόλι μπορεί να αποκαλύψει πολλά

Ένα πιστόλι με οχτώ σφαίρες στον γεμιστήρα βρήκαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έλεγχο σε έναν 27χρονο Αλβανό, ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό Αντίκυρας – Δεσφίνας.

Εκτός από το πιστόλι οι αστυνομικοί βρήκαν τρία κινητά τηλέφωνα, γάντια, κουκούλα ...

Πως ξεπουλήθηκε ο Παρνασσός

Στα χέρια της εισαγγελέως Λιβαδειάς βρίσκεται υπόθεση που αφορά χαρακτηρισμούς ως οικόπεδα φιλέτα, δασικών δημόσιων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.

Ο πρώην Δασάρχης Λιβαδειάς, κ. Ιωάννης Γρίβας, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, προέβη σε αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων ή 120.000 τ.μ.

Όλα άρχισαν έπειτα από καταγγελίες για δασικές εκτάσεις στις οποίες κτίστηκαν βίλλες και ξενοδοχεία. Στην συνέχεια, έγινε έλεγχος για το διάστημα 1995-2003 σε 150 στρέμματα εκτάσεων και βρέθηκε ότι τα 120 από αυτά είχαν γίνει οικόπεδα ενώ ανήκαν στο δημόσιο και ήταν δασικά.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο κ. Γρίβας διετέλεσε δασάρχης Λιβαδειάς, από το 1994 μέχρι και το 2005, ενώ από το 1992 έως το 1994, υπηρέτησε ως υπάλληλος στο ...

Ποίηση και επανάσταση. Η περίπτωση Μαγιακόφσκι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2011, στις 6.30 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς, σας καλούμε σε εκδήλωση με θέμα:
«Ποίηση και επανάσταση. Η περίπτωση Μαγιακόφσκι»
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων, βίντεο, μουσική, αφίσες, ντοκουμέντα και συζήτηση.


«Θέλω το μέλλον σήμερα!»

Ανάλογη εκδήλωση παρουσιάσθηκε στις 11/5/2010
στο θέατρο Γιώργου Αρμένη στην Αθήνα
από το χώρο δημιουργίας και διαλόγου «Καμπάνη 2»


Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Όμιλος φίλων Θεάτρου

Χώρος διαλόγου και δημιουργίας «Καμπάνη 2»

Ανεμογεννήτριες στο Τρίκορφο Φωκίδας και ένσταση από τους Κατοίκους.

Σάββατο, 18 Δεκέμβριος 2010 19:28
Εδώ και μερικές μέρες έχουμε λάβει γνώση για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην κορυφή του Τρικόρφου, και συγκεκριμένα γύρω από το πυροφυλάκιο.
Πρόκειται για την τοποθέτηση 7 α/γ. Αυτό το γνωρίζουμε γιατί εδώ και περίπου 20 μέρες έχει περιέλθει στην αντίληψή μας έγγραφο της Νομαρχίας Φωκίδας που ανακοινώνει προς τους πολίτες του Δήμου Ευπαλίου, ότι έχει στα χέρια της Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων για την τοποθέτηση αιολικού πάρκου στο Τρίκορφο, και ζητά όποιος έχει κάποια αντίρρηση για την μελέτη να υποβάλει τις αντιρρήσεις του μέχρι της 20 Δεκεμβρίου 2010 στην Πολεοδομία Φωκίδας.
Ο Σύλλογός μας και το τοπικό συμβούλιο  έλαβε γνώση της μελέτης, μίλησε με τον αρμόδιο υπάλληλο της εταιρείας που θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο και προσπάθησε να σχηματίσει μια γνώμη σε αυτό το σύντομο διάστημα και κατέληξε σε 3 συμπεράσματα.
1. Η περιοχή εγκατάστασης καλύπτει όλη τη μικρή Αλπική Ζώνη του βουνού, όπου απλώνεται και ο φυσικός αειθαλής χλοοτάπητας, εξαιρετικής ομορφιάς, από το σπάνιο ...

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ (THE NEXT THREE DAYS) του Πολ Χάγκις, η σημερινή ταινία στην Άμφισσα

 ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ THE NEXT THREE DAYS
του Πολ Χάγκις
με τους Λίαμ Νίσον, Ολίβια Χάιντ, Ράσελ Κρόου, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μπράιαν Ντένεχι, Τζόναθαν Τάκερ, RZA

Υπόθεση:
Η ζωή μοιάζει τέλεια για τον Τζον Μπρέναν (Ράσελ Κρόου), μέχρι που η σύζυγος του, Λάρα (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συλλαμβάνεται για ένα φόνο που ισχυρίζεται πως δεν έχει διαπράξει.
Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της, ο Τζον παλεύει να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια του και να μεγαλώσει το γιο τους, Λιουκ (Τάι Σίμπκινς). Παράλληλα συνεχίζει να διδάσκει στο κοινοτικό κολέγιο και κυνηγάει κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να αποδείξει την αθωότητα της συζύγου του.
Όταν το δικαστήριο απορρίπτει την τελευταία τους προσπάθεια για έφεση, η Λάρα αρχίζει να έχει τάσεις αυτοκτονίας και ο Τζον αποφασίζει πως υπάρχει μια μόνο πιθανή και ανεκτή λύση: να ελευθερώσει τη σύζυγο του από την φυλακή.
Χωρίς να αποθαρρύνεται από τις μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας και την δική του ...

Ενέκριναν υδροηλεκτρικό σταθμό στον ποταμό Κόκκινο στην Φωκίδα

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κατάθεση αιτήσεων και η έγκριση αδειών παραγωγής από τη ΡΑΕ για έργα Ανανεώσιμης Ενέργειας, παρά το σοβαρό πρόβλημα κορεσμού των δικτύων ηλεκτρισμού, που απειλεί άμεσα την υλοποποίηση των επενδυτικών σχεδίων.
Μόνον στην τελευταία συνεδρίαση της ΡΑΕ, στα τέλη του 2010, εγκρίθηκε η χορήγηση αδειών παραγωγής για 7 φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 21,069 MW, για 3 αιολικούς συνολικής ισχύος 48,8 MW και για 4 μικρά υδροηλεκτρικά συνολικής ισχύος 11,812 MW, που έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες άλλων αδειών παραγωγής του Δεκεμβρίου.
Εκ των υστέρων όπως πάντα η τοπική κοινωνία μας, μαθαίνει για ένα ακόμα έργο στην περιοχή. Δημοσιεύθηκε η αίτηση σε δύο πολύ μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες της ...