Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΑΜΩΜΑ¨ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΙΑ


¨Μια επιτυχημένη διαδημοτική εκδήλωση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το ¨Αντάμωμα¨ στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα στη Γραμμένη Οξιά με την παρουσία των Δημοτικών Αρχών από τους Δήμους Δωρίδας , Ναυπακτίας και Σπερχειάδας, τριών Νομών Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας και δύο Περιφερειών , Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, και πλήθος πολιτών από τις παραπάνω περιοχές.

Μετά την θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι , ακολούθησε ρουμελιώτικο γλέντι, με χορούς και τραγούδια ενώ πολλοί συμμετείχαν στους χορούς με τις παραδοσιακές ρουμελιώτικες φορεσιές.

¨Αρχιτέκτονας¨ της ωραίας αυτής εκδήλωσης ο ...
δημιουργικός και ακούραστος ρουμελιώτης καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής ΩΡΛ του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ , Δρ Σπύρος Παπασπύρου , Πρόεδρος του Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών.

Τις επόμενες μέρες ο Σπύρος Παπασπύρου κάλεσε όλα τα παιδάκια της περιοχής και φύτεψαν στην περιοχή από ένα δένδρο , το οποίο θα είναι το δικό τους δένδρο , θα το φροντίζουν, θα το ποτίζουν τα καλοκαίρια και θα το περιποιούνται μέχρι να μεγαλώσει , έτσι που τα παιδιά να ¨ριζώσουν¨ την αγάπη τους για την περιοχή αλλά να αγαπήσουν και τον εθελοντισμό.

Στους Δημάρχους των τριών Δήμων που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Ανταμώματος , ο Σπύρος Παπασπύρου έστειλε επιστολή που τους ευχαριστεί και επισημαίνει …

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Εκ μέρους της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες των προσκυνητών και συμμετεχόντων στο Αντάμωμα της 30ης Ιουλίου 2011 για την επίσκεψή σας που ήταν συνάμα και βάλσαμο για το ηθικό των δημοτών που ζουν σαν συνοριοφύλακες των παραδόσεων και του οικολογικού θησαυρού που έχετε κληρονομήσει.

Σαν άλλοι "ακρίτες" προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην ξεριζωθούν και αποκοπούν από τον τόπο τους όχι μόνον οι παππούδες αλλά και τα παιδιά, τα εγγόνια, οι νύφες και οι γαμπροί τους.

Πιστεύω ότι για πολύ καιρό μέσα στο μυαλό σας θα μείνουν ανεξίτηλες οι άπειρες φυσιολατρικής ομορφιάς εικόνες που είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε έστω και για λίγο.

Αντιλαμβάνεσθε ότι με βελτίωση του δυσπρόσιτου οδικού δικτύου, η προσπέλαση στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα για το "Αντάμωμα" θα μετατραπεί σε καθολική Λαϊκή Σύναξη των "Ακριτών" του Δήμου σας.

Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε με μεγαλύτερο πάθος και συνέγερση αυτό το "Αντάμωμα" των τριών διαφορετικών Δήμων των τριών διαφορετικών Νομών και των δύο Περιφερειών που τελικά έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα τόσο για τα θεσμικά όργανα των Δήμων όσο και για τα αποκομμένα συνοριακά χωριά.

Με εκτίμηση και ευχαριστίες, σας περιμένουμε και πάλι την επόμενη χρονιά.

Σπύρος Παπασπύρου
Πρόεδρος Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου