Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκτροφή και διάθεση σαλιγκαριών (Helix Aspersa) στην Δεσφίνα

Η φάρμα Δεσφίνα είναι οικογενειακή μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών του γένους Helix Aspersa  Κρητικοί Χοχλιοί  Βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της Φωκίδος και δημιουργήθηκε για να καλύψει καταρχάς τις ανάγκες της τοπικής αγοράς αφού, εκτός οπό την Κρήτη, τα σαλιγκάρια ...
θεωρούνται και στη Ρούμελη εκλεκτός μεζές!

Σ’ ένα χώρο 1000m2, προστατευμένο από εξωτερικούς παράγοντες (θηρευτές, μολύνσεις, καιρός) και σε ελεγχόμενο περιβάλλον (θερμοκρασία, υγρασία) αναπαράγονται και μεγαλώνουν τα σαλιγκάρια μέχρι να είναι έτοιμα για κατανάλωση. Η σίτιση τους γίνεται με ειδικά ελεγχόμενες τροφές, 100% φυτικές, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν νόστιμο και υγιεινό κρέας όλο το χρόνο! Το μεράκι για τη δουλεία μας και η συνεργασία μας με γεωπόνους εξειδικευμένους πάνω στα θέματα του σαλιγκαριού εγγυώνται την ποιότητα του προϊόντος. Η μονάδα μας, εκτός από ιδιώτες, μπορεί να προμηθεύσει και εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, ξενοδοχεία αλλά και όποιον εκτιμά τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις!


Tα σαλιγκάρια εκτός από νόστιμα, αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, πλούσια σε βιταμίνες Α, Β1, Β6, Β12, C, Ε, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, ιδιαίτερα του Καλίου και του Μαγνησίου, ενώ περιέχουν 9 από τα δέκα ουσιαστικά αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος. Μάλιστα περιέχουν περισσότερο σίδηρο ακόμα και από το κόκκινο κρέας, ενώ το αλάτι και το λίπος τους είναι ελάχιστο και έχουν χαμηλές θερμίδες!

Τηλέφωνο:  6937 412882 - 6942 235354 - 6973 020175
Δεσφίνα Φωκίδος 330 50
farmadesfina@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου