Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στο Λαρνάκι - Ιτέας

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου κλιμάκιο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) ήρθε σε επαφή με το σύλλογό μας και μετά από παραγγελία της εταιρίας S&B προέβη σε λήψη δειγμάτων θαλασσινού νερού και λάσπης από το βυθό στην περιοχή Λαρνάκι της Ιτέας προκειμένου να ελεγχθεί ιζηματολογικά η περιοχή.     
      Η τετραμελής ομάδα χρησιμοποίησε το καίκι «Άγιος Μηνάς» του κ. Πιπέλια. Πάρθηκαν δείγματα από διαφορετικά σημεία και περιμένουμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων που θα γίνουν. Υπάρχει ήδη μια διπλωματική διατριβή του κ. Εμμανουήλ Γεωργίου από την Ιτέα για την  ...

Ορκωμοσία στην Άμφισσα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελαία

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαίας "Ο Άγιος Ευθύμιος" σας 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οργανώνει , όπως κάθε χρόνο, στο καφενείο του Κου Σκρέκα μια μικρή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.
Για τους μεγάλους θα υπάρχουν παραδοσιακά γλυκά ενώ στους μικρούς μας φίλους ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει τα καθιερωμένα δώρα του.
Όσοι λοιπόν βρεθείτε τις ημέρες αυτές στο χωριό σας περιμένουμε !!!!!!!!!
Γιώργος Κούτρας
Πρόεδρος Συλλόγου

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος στις φυλακές. Μέχρι και την Άμφισσα τα μέλη του κυκλώματος

Μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών και διαφθοράς στις φυλακές της χώρας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 40 ατόμων _ ανάμεσα στα οποία αστυνομικοί, γιατροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι _ βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες με απόλυτη μυστικότητα περισσότερες από 100.000 συνομιλίες υπόπτων και έχει δημιουργήσει έναν ογκώδη φάκελο για τις διασυνδέσεις ποινικών κρατουμένων και κρατικών υπαλλήλων. Παράλληλα έχουν ανοιχθεί δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί ιδιωτών και κρατικών λειτουργών μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν τεράστια ποσά από παράνομες συναλλαγές.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί στο «Βήμα», «πρόκειται για τη ...

Στην 5η θέση η Ε.ΣΚ.Α. στα Τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας από 17 έως 19 Δεκεμβρίου.
Στην πρώτη συμμετοχή της η ομάδα της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, μεταξύ των 6 καλύτερων ομάδων της χώρας πραγματοποίησε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή αναπτυξιακή δουλειά η οποία γίνεται στο σύλλογο και προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Οι αθλητές έπαιξαν πολύ καλό σκάκι και κατά κοινή ομολογία δικαιούνταν σε δύο ...

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΦΩΚΙΚΟΣ 1-4 (Το ταξίδι συνεχίζεται)

Ιστορικές στιγμές για την ομάδα του Φωκικού σήμερα στα Γιαννιτσά. Με την συμπαράσταση 15 ηρωικών ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΩΝ, η ομάδα της ΑΜΦΙΣΣΑΣ, έφερε μαζί με τις αποσκευές της, μεγάλο διπλό από την πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Οι παίκτες της ομάδας, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι οι κυρίαρχοι στο ματς. Εξαιρετικό το στήσιμο του Λίβα, μάχες σώμα με σώμα και ηρωικές φωνές από την κερκίδα, συνέθεσαν το φιλμ του αγώνα.

Αναλυτικά: εξαιρετικό γυριστό του Χρήστου ...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Άμφισσα 19-12-2010

Στις 15-12-2010 συνεδρίασε χωρίς να συνεδριάσει το απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Νομού μας. Αναβλήθηκε για τη Τρίτη 21-12-2010 με τα ίδια θέματα. Μικρή λεπτομέρεια (!!!) αποτελεί το γεγονός ότι την Κυριακή 19-12-2010 ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με δήμαρχο πλέον τον νυν Νομάρχη. Αποτελεί επομένως σχήμα οξύμωρο το παλιό να επικαλύπτει το καινούργιο και μάλιστα όταν η πλειοψηφία του νέου Δ. Σ. ουσιαστικά ντύνεται με τα ίδια χρώματα, πράγμα που προοιωνίζει και τα ίδια αρώματα (ή μήπως ΟΧΙ και για αυτό το λόγο προσπαθούν να το επικαλύψουν με το ...

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας επιχειρεί να καθορίσει το μέλλον της περιοχής λίγες μέρες πριν εκπνεύσει

 Δελτίο Τύπου Αυτοδιοικητικού Κινήματος
Την περασμένη Τετάρτη, συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας, προκειμένου να συζητήσει πλήθος θεμάτων, ανάμεσα στα οποία 15 κρίσιμες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούν κυρίως εξορυκτικές δραστηριότητες και αιολικά πάρκα. Για το θέμα αντέδρασαν άμεσα κινήσεις πολιτών της περιοχής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητες που εκτείνονται σε μια τεράστια περιοχή της Φωκίδας. Το Αυτοδιοικητικό κίνημα απηύθυνε κάλεσμα και συμμετείχε στη συνεδρίαση. Η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Σπανούδη, στην παρέμβασή της τόνισε πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρές επεμβάσεις ιδιαίτερα αφού από τις προηγούμενες εξορυκτικές δραστηριότητες σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές στη Γκιώνα, που παραμένουν χωρίς αποκατάσταση. Όπως ανέφερε, «μέρος αυτών των δραστηριοτήτων αφορούν περιοχές
NATURA
για τις οποίες ισχύει απαγόρευση επιφανειακών εξορύξεων, ενώ απαραίτητο ...