Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε να χιονίζει στα ορεινά της Φωκίδας

Η φωτογραφία από το

51ο χλμ Ε.Ο. Λαμίας-Άμφισσας


η θερμοκρασία έχει ήδη κατέβει κάτω από το 0 στο σημείο και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας και στα πιο πεδινά.

Καλό χειμώνα και καλές γιορτές

Καταργούνται και τα αθλητικά σχολεία

Ύστερα από 3 δεκαετίες λειτουργίας, τα αθλητικά σχολεία καταργούνται, καθώς κοστίζουν πολύ και κρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας ως «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση»
Επεσε ΔΝΤ και στα αθλητικά τμήματα, που κόβονται από φέτος. Το υπουργείο Παιδείας ονόμασε την κατάργηση «νοικοκύρεμα», στο οποίο προχώρησε άμεσα, λόγω «του πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας τους σε συνδυασμό με τη μαζικοποίηση των τμημάτων, την παντελή απουσία των αρμόδιων Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά τον σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους, αλλά και την υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων».

Η ειρωνεία είναι πως ταυτόχρονα με την αναγγελία της κατάργησής τους το υπουργείο ...

Σχολή Καλών Τεχνών: Όταν η τέχνη εξεγείρεται..

Αισιόδοξοι για τον αγώνα τους δηλώνουν οι φοιτητές της ΑΣΚΤ που τελεί εδώ και μία εβδομάδα υπό κατάληψη. Το μαρτυρά και το πανό στην είσοδο της σχολής τους, όπου με πινέλο αναγράφεται το σύνθημα: «Ακόμη και αν κόψουνε όλα τα λουλούδια δεν μπορούν να ξεφύγουν από την άνοιξη. Το παρόν ανήκει στον αγώνα και το μέλλον σε εμάς».

Η αγωνία για το μέλλον μέσα από τα έργα τους
 Ωστόσο, τα έργα των νέων αυτών καλλιτεχνών που αντικρίζουμε στα εργαστήρια της σχολής εκφράζουν, ακόμη περισσότερο και από τα λόγια, την απογοήτευση και την ...

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΤΕΑΣ


Αγαπητοί συμπολίτες.
Εύχομαι σε όλους σας, Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος παρά τις δυσκολίες που περνάμε να σας φέρει χαρά και ευτυχία.
Με την ευκαιρία αυτών των Άγιων ημερών, που έρχονται, ως πρώτος και τελευταίος Δήμαρχος του «Καποδιστριακού» Δήμου Ιτέας θα ήθελα να ευχαριστήσω:
Όλους τους συνεργάτες μου, υπαλλήλους και Δημοτικούς Συμβούλους, που όλοι μαζί αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά για την πρόοδο και ευημερία του Δήμου μας αλλά ...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Ι. ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Του Αποστόλου Αθ. Καραχάλιου ,πρώην Νομάρχη Φωκίδας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»στο νέο Δήμο Δελφών


Ο Απόστ. Καραχάλιος δήλωσε τα ακόλουθα :

- Επιβάλλεται να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. έτσι ώστε η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βρει το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας με διασφαλισμένη την πρώτη και αναγκαία ...