Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΦΙΛΠΑ: 23ο Χειμερινό Ράλλυ, με άρωμα Φωκίδας

Ο χειμώνας μας βρήκε στη μέση της διαδρομής του «23ου Χειμερινού Ράλλυ»! Η Τεχνόπολις – Γκάζι μας παραχώρησε τον χώρο της για την εκκίνηση του αγώνα το ηλιόλουστο πρωινό της Αθήνας 4 Δεκεμβρίου. Τα πληρώματα απόλαυσαν ζεστό καφέ και θαύμασαν τις αντίκες τους στο προαύλιο μέχρι και τις 10:00 όπου ξεκίνησε το πρώτο όχημα παρουσία του προέδρου  της Τεχνόπολις – Γκάζι κ. Φώτη Ιγνατίου.

Με βόρεια κατεύθυνση περνώντας από την ...

ΦΩΚΙΚΟΣ - "Θα κάνουμε τέσσερις μεταγραφές"


Απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του Φωκικού δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο πρόεδρος της Σίμος Παπαδημητρίου. Παράλληλα τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τέσσερις μεταγραφές τον Ιανουάριο, ενώ υπογράμμισε ότι η ομάδα χρειάζεται τον κόσμο της περιοχής στο πλευρό της, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει φέτος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:...

Επιχειρηματίας(από την Καλοσκοπή) θύμα ληστών έξω από Τράπεζα.


Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και του πήραν 3700 ευρώ!!!
Ήρθε στην Λαμία για να πάρει χρήματα από τον Τραπεζικό του λογαριασμό αλλά έπεσε θύμα ληστών και όχι μόνο έχασε τα χρήματα του αλλά και τραυματίστηκε .
Πρόκειται για 50χρονο επιχειρηματία που το πρωί ήρθε με το φορτηγό του αυτοκίνητο από την Καλοσκοπή όπου διαμένει , στην Λαμία για να πάρει χρήματα. Πράγματι, κατευθύνθηκε σε τραπεζικό υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Βασιλικών όπου από ...

Κάτι προστάτεψε αυτή την πόλη (Αμφισσα)


Του Παναγιώτη Βούλγαρη

Τα σύννεφα είχαν απλωθεί βαριά στον ουρανό, χαμήλωσαν και κάλυψαν την πόλη με σταλαγματιές ζωής. Δυσκολεύομαι να δω καθαρά μέσα από αυτή την ηχηρή υποδοχή, είναι μια νέα πόλη που αποκαλύπτεται.
Το Ταξίδι ξετυλίγεται με μια κίνηση από τα βουνά καθώς αντικρίζω το ασημένιο πανόραμα που ξεχύνεται ως την θάλασσα, χαζεύω τις ελιές μέσα από το τζάμι του λεωφορείου, η ανυπομονησία μεγάλη για τον νέο τόπο. Το υλικό μου βρίσκεται παντού, ζωντανό, κατοικείται και δίνει ζωή, έχει υγρασία, περιμέν
ει το νερό από ψηλά. Αν και έχω μεγαλώσει κάτω από τα κλαδιά τους, οι ελιές με καθηλώνουν καθώς απλώνονται παντού, η φθορά του χρόνου μοιάζει να μη ξεσπά ποτέ πάνω τους, έφθασα στην πόλη, με ...

Το Σάββατο αρχίζει η εκπαίδευση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Άμφισσα

Στις 11 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Άμφισσας θα αρχίσει η εκπαίδευση για την απόκτηση του πτυχίου βασικών γνώσεων διάσωσης της Ε.Ο.Δ. και θα περιλαμβάνει σεμινάρια με θέματα:
• Πρώτες Βοήθειες - Τεχνικές μεταφοράς πολυτραυματία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
• Αεροδιάσωση τραυματιών -Τακτική διαδικασία κίνησης ελικοπτέρου
• Ορεινή διάσωση(τεχνικές αναρρίχησης-χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού)
• Επιβίωση -Χρήση GPS- Προσανατολισμός
• Ασφάλεια στο υγρό στοιχείο
• Νομικό πλαίσιο στο αντικείμενο της διάσωσης...

Τέρμα οι συμβολικές ενέργειες, επ' αόριστον κάτάληψη στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς

Την επ΄ αόριστον κατάληψη στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς αποφάσισαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς αλλά και πολίτες σε ευρεία σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας, ενώ αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις να πραγματοποιηθούν από κοινού με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Φορείς και πολίτες θεωρούν προκλητική την αύξηση κατά 40%...

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Φίλοι συμπολίτες
Με την αφορμή της συμπλήρωσης της τετραετούς θητείας μας, ως Δημοτική Αρχή, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την συνεργασία που είχαμε αυτή την περίοδο.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, με όλους τους συνεργάτες μου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για ένα καλύτερο αύριο, της αγαπημένης μας πόλης, της Άμφισσας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.
Να ζητήσω συγγνώμη αν πίκρανα κάποιους συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα ...

Aνοιχτή εκδήλωση στο ΑΜΦΙΣΣΕΟΥΜ απο τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» την Τετάρτη 15/12/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συντοπίτες & συντοπίτισσες

Η αυτοδιοικητική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 15/12/2010 – ημέρα γενικής απεργίας - με θέμα:
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; » Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΕΟΥΜ στην Άμφισσα και ώρα 6.30 μμ σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Α) Προβολή 30λεπτου περίπου ντοκυμαντέρ με τίτλο « Το χρήμα ως χρέος». Αναφέρεται στο τρόπο ...

Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ¨Φίλων Της Τέχνης¨ Ιτέας

1. 5/12/2010
Σεμινάριο latin – oriental 5-8μ.μ στην αίθουσα του συλλόγου μας.

2. 10/12/2010
χορευτική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας στις 9μ.μ

3. 12/12/2010
σεμινάριο salsa rueda & αργεντίνικο tango 5.30-9.30 μ.μ στην αίθουσα του συλλόγου μας.

4. 12/12/2010
στις 9.30μ.μ μεγάλο Χριστουγεννιάτικο party με χορούς ...

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την στεοπόρωση στο Γαλαξίδι

Μεγάλη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης στο Γαλαξίδι

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Γαλαξιδίου σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 18:00 με θέμα: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία», στο Παρθεναγωγείο.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή κ.α.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων ...