Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Το δημόσιο χρέος ως οικουμενικό πρόβλημα, Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

«Οι διευθύνουσες ελίτ -κεντρικοί τραπεζίτες, υπουργοί Οικονομικών, πολιτικοί που εμφανίζονται ως ταγοί της δημοσιονομικής αρετής- συμπεριφέρονται σαν ιερείς αρχαίας θρησκείας, αξιώνοντας ανθρωποθυσίες για να κατευνάσουμε την οργή αόρατων θεών (των αγορών ομολόγων)... Οποιος αμφιβάλλει για τα βάσανα που προκαλεί η περικοπή δημοσίων δαπανών σε μια ασθενή οικονομία, ας στρέψει την προσοχή του στα καταστροφικά αποτελέσματα των προγραμμάτων λιτότητας σε Ελλάδα και Ιρλανδία. Θα πει κανείς ότι οι χώρες αυτές δεν είχαν την πολυτέλεια της επιλογής. Είναι αξιοσημείωτο, όμως, ότι όλα αυτά τα βάσανα που επωμίστηκαν οι λαοί τους δεν φαίνεται να βελτίωσαν στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις κυβερνήσεις τους».
Οταν οι New York Times δημοσίευαν τις παραπάνω εκτιμήσεις του Πολ Κρούγκμαν, στα μέσα Αυγούστου, αρκετοί θεώρησαν ότι ο διάσημος οικονολόγος εζήλωσε δόξαν Κασσάνδρας. Εκείνη την εποχή τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα αγγλόφωνα και γερμανόφωνα, δεν φείδονταν επαίνων για τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μπράιαν Κάουεν: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν καρπούς, η οικονομία...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΑΙΑΣ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ελαίας για 2η χρονιά , προσκαλεί όλες τις κυρίες που κατάγονται ή έχουν συγγενική & φιλική σχέση με την Ελαία σε ένα απογευματινό τσάι το Σάββατο στις 18 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Electra Hotel, στον χώρο του εστιατορίου & ώρα 18.00 μ.μ (Ερμού 5, Αθήνα- στάση μετρό Σύνταγμα)
Η τιμή της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό 15,00€ (απογευματινο set up)
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση...