Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το φαρμακείο της γιαγιάς…


Βότανα, λεμόνι, μέλι, μαγειρική σόδα, αλάτι, ξίδι και σκόρδο επιστρατεύονται για να ανακουφίσουν από τον πόνο, να απαλύνουν τον βήχα, να απαλλάξουν από τις ψείρες στα μαλλιά και να ρίξουν τον πυρετό. Τα σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν αρκετά από τα γιατροσόφια της γιαγιάς μας.

Καταρράκτης

Μελέτες δείχνουν ότι το τσάι του βουνού μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην ...

Κινητοποίηση Φοιτητών στο Δουβλίνο - Αστυνομική βία και ξύλο - Δείτε φωτογραφίες

Η φοιτητική κινητοποίηση στο Δουβλίνο, 3-11-2010, με κεντρικό σύνθημα
"Δωρεάν παιδεία για όλους", δέχτηκε άγρια καταστολή. 
Οι φοιτητές
κλείνουν την ανακοίνωσή τους λέγοντας "γεγονότα σαν το σημερινό θα
συμβαίνουν στην κοινωνία όσο ο λαός θα δέχεται διαρκή επίθεση από το
πολιτικό κατεστημένο. Οι συλλήψεις και οι επιθέσεις που δεχτήκαμε σήμερα δεν θα αποτρέψουν το κίνημα".
 
Μεγάλος αριθμός φωτογραφιών ...

Ο Καλλικράτης η κοινωνία και τα οικονομικά του, απο τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ο Καλλικράτης η κοινωνία και τα οικονομικά του


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες διεξάγονται σ’ ένα έντονα συγκρουσιακό κοινωνικό και πολιτικό τοπίο. Οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες, όχι μόνο γιατί τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, & θα συνεχίσουν, οδηγούν στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες πολίτες, αλλά και γιατί η χώρα βρίσκεται σε «ελεγχόμενη πτώχευση».
Δυνάμεις της κοινωνίας βρίσκονται σε διαδικασία ανασύνταξης και κοινωνικής γείωσης, έκφραση της οποίας αποτελεί  η δημιουργία ανεξάρτητων Δημοτικών κινήσεων. Απ’ αυτή τη σκοπιά πρέπει να δούμε τις δεκάδες κινήσεις με το γενικό τίτλο «πολιτών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει αρχικά, ουδέτερο προφίλ στους συνδυασμούς των ...

ΔΕΝ στηρίζουμε υποψηφίους που είναι εξακριβωμένο ότι εξυπηρετούν τυφλά τα συμφέροντα Μεταλλευτικών Εταιριών



Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων δεν είναι πολιτικός φορέας και δεν εμπλέκεται στη διαδικασία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Σίγουρα όμως ΔΕΝ στηρίζουμε υποψηφίους που είναι εξακριβωμένο ότι εξυπηρετούν τυφλά τα συμφέροντα Μεταλλευτικών Εταιριών .
Στο παρελθόν, οι Μεταλλευτικές Εταιρίες με τις οποίες βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση, εμπλεκόντουσαν παρασκηνιακά , σχεδόν πάντα , στην Πολιτική και στις Εκλογές.
Με την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει ο Καλλικράτης, οι Εταιρίες θορυβήθηκαν. Ο Δήμαρχος , το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τα Τοπικά Συμβούλια έχουν πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες που αφορούν σοβαρά τις Μεταλλευτικές Εταιρίες μιας και με την νέα Περιβαλλοντική Νομοθεσία ,κανείς δεν θα μπορεί να επιβάλει σε ένα Δήμο μία Μεταλλευτική Δραστηριότητα που δεν επιθυμεί. Σε κάποιες περιοχές οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν εκφράσει ήδη ...

Rumors στο Roadhouse Blues Club στην Ιτέα


Οι Rumors ζωντανά στο Roadhouse Blues Club το  Σάββατο.

Οι Rumors είναι:
Nana (vocals) Stargazer (bass/vocals) Zou (keybords/vocals) Teo (guitar) Panos (guitar) Fivos (drums).

Σε ευχαριστώ ώ εταιρεία

Το τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου «Σ’ ευχαριστώ ώ Εταιρεία» με τα Μπουρμπούλια από τον Μπάλλο,1971, Lyra.

Μία αφιέρωση του Μαντριού και όχι μόνο, στη μοναδική εταιρία και τους λακέδες της, που διαφεντεύουν τον τόπο μας εδώ και 70 και βάλε χρόνια με κάθε τρόπο και από κάθε πόστο, με ‘στοργή και προδέρμ’.

Να ‘στε καλά βρε παιδιά και μη δίνετε σημασία σ’ αυτά που ακούγονται τελευταία για το πώς κάναν την ‘πρωταρχική συσσώρευση’ του κεφαλαίου τους τα παλιά αφεντικά – ταμπού. Καμιά δουλειά δεν είναι ...