Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πανεπιστημιακη μεταρρυθμιση: Μια σπιθα φοβαται η κυβερνηση..

Για «έκρηξη» στα πανεπιστήμια ανησυχεί η κυβέρνηση. Φοβάται ότι αν οι φοιτητές μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων μπορεί να γίνει «πυρκαγιά» η σπίθα των καταλήψεων που άρχισαν ήδη στα σχολεία (100 συγκροτήματα βρίσκονται κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα), με αιτήματα κατά του μνημονίου και όχι του τύπου «κενά στα σχολεία» ή «έλλειψη υποδομών». Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση δίνεται στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας και αν σε αυτό το υπουργείο Παιδείας επιμείνει στις προτάσεις περί διορισμένων ...

Ισόβια στον Κορκονέα, 10ετής κάθειρξη στον Σαραλιώτη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για πράξεις οπλοχρησίας, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στο συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη. Το δικαστήριο έχει διακόψει, για να αποφασίσει αν θα δοθεί αναστολή στο Βασίλη Σαραλιώτη.
Η υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορουμένου, υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Β. Σαραλιώτη, ενόψει της έφεσης που όπως δήλωσαν, θα καταθέσουν ακόμη και σήμερα – δήλωση που προκάλεσε ένταση στην αίθουσα.
Εν τέλη πάντως ο Βασίλης Σαραλιώτης θα οδηγηθεί κι αυτός στη φυλακή καθώς το ...