Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αναπλάσεις Αγίας Ευθυμίας, ελπίζουμε η απόφαση να μην ήρθε αργά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Άμφισσας στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2010 αποφάσισε, με μεγάλη πλειοψηφία, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας που να δίνει το δικαίωμα σ’ αυτή (τη Ν.Α.Φ.) να δημοπρατήσει το έργο των Αναπλάσεων στην Αγία Ευθυμία. 
Όπως είναι γνωστό, για το έργο έχει γίνει μελέτη από τη Ν.Α.Φ. κι έχει ενταχθεί στο Νομαρχιακό Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 250.000 €. Η δημοπράτησή του, μέχρι τώρα, σκόνταφτε στον τύπο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφόταν και, ως εκ τούτου, στο ποιος θα πιστωθεί το έργο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Ευτυχώς, έστω και την τελευταία στιγμή, πρυτάνευσε η λογική και πάρθηκε η σωστή ...

Ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή με θέμα την εξόρυξη βωξίτη σε περιοχές του ορεινού όγκου Γκιώνα που ανήκουν σε προστατευόμενη ζώνη NATURA

Τις ανησυχίες και αντιδράσεις των οικολογικών κινήσεων για την προστασία του όρους Γκιώνα από την εξόρυξη βωξίτη κατάθεσε με μορφή ερώτησης στη Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
"Μετά τον τοξικό εφιάλτη που προκάλεσε το εργοστάσιο βωξίτη στην Ουγγαρία, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των οικολογικών κινημάτων για τη σωτηρία της Γκιώνας εξαιτίας των αδειοδοτήσεων για εξόρυξη Βωξίτη"

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στις ...

Η Γιώτα Γαζή ευχαριστεί το κόμμα της το ΠΑΣΟΚ που της έδωσε την υποψηφιότητα στην περιφέρεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συμπολίτες/σες,

Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον πολιτικό μου φορέα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, για την δυνατότητα που μου δίνει να συμμετάσχω στις εκλογές, στον νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να αναλάβω την ευθύνη της εκπροσώπησης, μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους, του Νομού Φωκίδας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους κατοίκους της Φωκίδας που στήριξαν και αγκάλιασαν αυτή την απόφαση.

Αγαπητοί Συμπολίτες/σες,

Όλοι ζούμε τα ίδια προβλήματα και όλοι δικαιούμαστε να έχουμε τις ίδιες ελπίδες....

Ανακοίνωση του υποψηφίου Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη, με αφορμή την συμπερίληψη του ονόματός του στην Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ

 Με ανακοίνωσή του ο Καπετζώνης υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του. Τι και αν είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φαίνεται ανεξάρτητος.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για τον νέο Δήμο Δωρίδας στηρίζεται και αγκαλιάζεται τόσο από την κοινωνία όσο και από στελέχη όλων των κομμάτων ως κοινός στόχος προοπτικής κι ελπίδας για τον τόπο.
Για τον λόγο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με βεβαιότητα ότι η όποια προσπάθεια να χτυπηθεί ύπουλα η μόνη υπερκομματική κίνηση στον Δήμο μας, είναι ...

ΓΚΙΩΝΑ: Το ξεκοιλιασμένο βουνό

Θεωρείται το σπανιότερο φυσικό οικοσύστημα της Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί έναν από τους δέκα χλωριδικούς παραδείσους της Μεσογείου, ενώ μεγάλο τμήμα της εντάσσεται στο Δίκτυο Natura 2000 λόγω των σπάνιων και προστατευόμενων ειδών που ζουν σε αυτή. Η Γκιώνα, όμως, ένα από τα ψηλότερα βουνά της χώρας, έχει και έναν άλλο μόνιμο
«κάτοικο», τον βωξίτη, η εξόρυξη του οποίου εδώ και περίπου επτά δεκαετίες έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της σε ...