Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΕΑ

ceb9cf83cf84ceb9cebfcf80cebbcebfceb9ceb13 ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΑ ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Η λέξη «Μαγευτικά» κυριάρχησε στις απαντήσεις των 29 νέων που έζησαν τα Ιστιοπλοϊκά τριήμερα που οργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Είκοσι εννέα αγόρια και κορίτσια από 18 έως 30 ετών, μεταξύ των οποίων άνεργοι νέοι και νέες ή άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ...

Ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Περιφέρειας Στερεάς: Πανεπιστήμιο δημόσιο και ανοικτό στις ανάγκες της περιφέρειας

Οι πολίτες της περιφέρειας της Στερεάς έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον «Καλλικράτη της Εκπαίδευσης». Οι προτεινόμενες αλλαγές θα πλήξουν αποφασιστικά την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου, καθώς στοχεύουν στην αντικατάσταση αιρετών οργάνων από μάνατζερ. Αντί για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, επιχειρείται η περαιτέρω υποβάθμισή τους και η επίσημη υπαγωγή τους σε κατώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι μια σειρά περιφερειακών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργήθηκαν με εξωακαδημαϊκά και ...

Υπόμνημα Δ. Δελφών προς τον Πρωθυπουργό


Επί τη ευκαιρία της Κυριακάτικης επισκέψεως του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους Δελφούς για την εξαγγελία των νέων αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση, ο Δήμος Δελφών και η ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου κα Λέλα Μπακολουκά, μαζί με τα εγκάρδια δώρα των Δελφών, έθεσαν στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις σπουδαιότερες αυτή τη στιγμή ...ανάγκες -σε κλίμακα μεγάλων δομικών παρεμβάσεων- που απασχολούν τους Δελφούς. Τα θέματα αυτά είναι:


1. Η Οδική Παράκαμψη Δελφών και η Ενοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών στα πλαίσια του έργου "Βελτίωση Οδικού Άξονα Λιβαδειάς-Δελφών-Άμφισσας".
2. Η Στερέωση των Βραχωδών πρανών της ευρύτερης περιοχής Δελφών - Αρχαιολογικού Χώρου.
3. Η Αναστήλωση, επισκευή και συντήρηση του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών.

Βεβαίως οι ανάγκες του Δ. Δελφών είναι σημαντικές και πολυποίκιλες, σε επίπεδο όμως Πρωθυπουργού αρμόζουν οι υψηότερες των προτεραιοτήτων σε βάση μακρόπνοου σχεδιασμού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ »ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Με αφορμή την άρνηση του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας» να πραγματοποιηθεί «ανιχνευτική συζήτηση από κοινού συνάντησης και συμφωνίας επί των προϋποθέσεων δημιουργίας κοινού εκλογικού εγχειρήματος», «συνάντησης και συμπόρευσης των δύο υπαρκτών οργανωτικών συλλογικοτήτων του πολιτικού μας χώρου, σε ένα ψηφοδέλτιο», όπως είχε προτείνει με ανοιχτή ...