Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Δέσποινα Σπανούδη υποψήφια Περιφερειάρχης με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”

Δελτίο τύπου

Υποψήφια περιφερειάρχης με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”
η Δέσποινα Σπανούδη

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” επέλεξε να εκπροσωπηθεί, στις εκλογές του Νοεμβρίου και από τη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη, με τη Δέσποινα Σπανούδη. Η επιλογή της έγινε μέσα από τις εργασίες της ανοιχτής συνέλευσης του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/9, στη Λιβαδειά.

Η Δέσποινα Σπανούδη είναι χημικός μηχανικός με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε ...

Καθαρισμός ακτών, στα πλαίσια του εορτασμού του ‘Έτους Βιοποικιλότητας


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010», ο Δήμος Ιτέας αφιερώνει ένα τριήμερο στον εορτασμό του «2010, Έτος Βιοποικιλότητας», συμμετέχοντας στην Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών Παράκτιων & άλλων Φυσικών Περιοχών «Καθαρίστε την Μεσόγειο 2010» σε συνεργασία με το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS».  Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον – Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP MAP).
Καλούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους φορείς και εθελοντές κάθε ηλικίας να πάρουν μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό για να δηλώσουμε με τον δικό μας ...

Απάντηση του Νομάρχη στην επιστολή Παπά

Αξιότιμε κύριε,
Σε απάντηση της επιστολής σας που δημοσίευσε η εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» στο φύλλο με αριθμό 1048 σας απαντώ τα εξής:
1. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άμφισσα. Ζω με τη γυναίκα μου και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην Ιτέα. Εργάστηκα ως πολιτικός μηχανικός από το 1988 μέχρι το 1998 που εξελέγην για πρώτη φορά Δήμαρχος Άμφισσας. Είχα την εξαιρετική τύχη και τιμή να εκλεγώ από τους συμπατριώτες μου Δήμαρχος Άμφισσας για πρώτη φορά το 1998 σε ηλικία 36 ετών ...

Βάζουν θέμα Περιφέρειας στο Ευπάλιο


Μπορεί ο Καλλικράτης να είναι ένα στάδιο πριν την εφαρμογή του, αλλά εκεί στο Δήμου Ευπαλίου δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν έτσι εύκολα όσα συνέβησαν και με την υπόθεση της αλλαγής της έδρας.
Στο και πέντε, λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση να κινηθεί νομικά το θέμα και με προσφυγή στο ΣτΕ, να επιδιωχθεί η ένταξη του Δήμου Ευπαλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Βέβαια μια τέτοια εξέλιξη μάλλον περισσότερο για την τιμή των όπλων γίνεται, παρά για να ...

Κλεινουν τα Κεντρα Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης;

Κλειστά τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Γιατί;

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Η κ. Πλακονούρη αναφέρει τα εξής:
Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ πάντα : Γιατί ήταν από τους πιο καινοτόμους θεσμούς στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Γιατί ήταν «πράσινα σχολεία», που οι μαθητές βιωματικά έξω στη φύση εξερευνούσαν, ανακάλυπταν, μάθαιναν και ενεργούσαν.
Γιατί είχαν όλη την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέσα, εξαιτίας της ...