Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ακεσώ: Το κοινωνικο-ψυχολογικό δίκτυο της Φωκίδας


Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την υγεία στο νομό Φωκίδας "Ακεσώ" δημιουργήθηκε για να ενισχύσει το άτομο, την οικογένεια και ευρύτερα την κοινότητα, φέρνοντας σε επαφή τον πολίτη με τους διαθέσιμους φορείς παροχής υγείας.

Κάθε αίτημα αξιολογείται και παραπέμπεται άμεσα ...

Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα βιασμού στην Δεσφίνα

Συνελήφθη ο 19χρονος Αλβανός που αποπειράθηκε να βιάσει μια γυναίκα σε ερημική περιοχή πλησίον του χωριού Δεσφίνα Φωκίδας.
Η γυναίκα αντιστάθηκε και απέτρεψε τον βιασμό της, υπέστη όμως σωματικές βλάβες στο πρόσωπο και στο σώμα.
Ο δράστης εντοπίσθηκε μία ημέρα αργότερα στον οδικό άξονα Άμφισσας-Λαμίας πλησίον της Άμφισσας. Ο 19χρονος εργαζόταν ως βοσκός και διέμενε παράνομα στην χώρα μας.
Συνελήφθη και ο εργοδότης του αλλοδαπού αφού όπως προέκυψε προανακριτικά, ...

Στην τελική ευθεία για το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ /Ινσταμπουλ, η ελληνική αποστολή


Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε Γερμανία και Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, το επόμενο κοινό ραντεβού των ευρωπαϊκών κινημάτων θα είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου από την 1η έως τις 4 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

Το φετινό Φόρουμ είναι αφιερωμένο (πώς θα μπορούσε να είναι άλλωστε διαφορετικά;) στην κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
Με κεντρικό σύνθημα “Να τους κάνουμε να πληρώσουν την κρίση τους”, το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο εφαλτήριο διεθνούς συντονισμού των ριζοσπαστικών αντιστάσεων, αλλά και εργαστήριο για την αναζήτηση διεξόδων από την κρίση, προς όφελος των εργαζομένων και των τμημάτων της κοινωνίας που ...

Συνεχίζεται η απεργία πείνας στις φυλακές Άμφισσας



Συνεχίζεται εδώ και έξι ολόκληρες ημέρες η απεργία πείνας των κρατουμένων στις φυλακές Άμφισσας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησής τους εντός αυτών.

Κύρια αιτήματά τους είναι να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς στα κελιά τους, αφού μέχρι...

Θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ Άμφισσας

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 3
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ...

Έκρηξη εισαγγελέα στη δίκη Γρηγορόπουλου για μια ακόμη απρόβλεπτη καθυστέρηση


Απρόβλεπτη τροπή χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας «ροκανίζει» εκ νέου τον χρόνο της διαδικασίας, λίγο πριν από τις απολογίες των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου προφυλάκισής τους.
Η δίκη αναγκαστικά διακόπηκε για σήμερα, προκειμένου να εξεταστεί από δημόσιο νοσοκομείο μία εκ των ενόρκων, η οποία αιφνιδιάζοντας το δικαστήριο δεν εμφανίστηκε χτες, αλλά μέσω του συζύγου της κατέθεσε αίτηση ...

Ανακοίνωση για την Συνάντηση για τα Αυτοδιοικητικά που έγινε την Κυριακή στην Ιτέα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Η προσπάθεια παρέμβασης στα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ συνεχίζεται, αν και γνωρίζουμε οτι το εγχείρημα είναι δύσκολο.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, βρεθήκαμε αρκετοί πολίτες απο διάφορες περιοχές της Φωκίδας, σε μια προσπάθεια να γνωριστούμε και να συζητήσουμε αν μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία παρέμβασης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.

Η αίσθηση κατά γενική ομολογία, ήταν οτι έγινε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Φωκίδας, ενώ στην ...

Γενική Συνέλευση Σωματείου ατόμων με αναπηρία Φωκίδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα 23-06-2010

ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 27-06-2010 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00΄ το πρωί (λόγω μη απαρτίας στις 20-06-2010) θα ...

Δελτίο τύπου του Δήμου Άμφισσας για το νερό στο Σερνικάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλες και φίλοι Σερνικακιώτες,
Μετά από αρκετές μέρες διακοπών παροχής ύδατος- εκνευρισμών και πολλές φορές χωρίς ψυχραιμία, φαίνεται ότι αποκαθίσταται σταδιακά το όλο σύστημα παροχής ύδατος.
Ήδη είναι η δεύτερη μέρα που το πρωί οι δεξαμενές βρίσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό πληρότητας, αφού αντιμετωπίστηκε η κατανάλωση της προηγούμενης ημέρας.
Σίγουρα θα χρειασθούν μερικές ακόμη ημέρες για τελική ρύθμιση ...