Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Η ΟΝΝΕΔ στην Φωκίδα

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φωκίδας και Αντιπροσώπων για το 8ο Τακτικό Συνέδριο των Νέων στην Φωκίδα.
Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Βαρκούτας Ιωάννης και σύνεδροι οι: Καραπατούχας Γεώργιος και Σωτηρόπουλος Γεώργιος μαζί με τον ... πρόεδρο Ν.Ε.
Την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στον Νομό Φωκίδας και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ στην Άμφισσα.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στις 19.30 την Παρασκευή.
Μια μεγάλη περίοδος απουσίας-ανυπαρξίας της οργάνωσης θα την διαδεχθεί μια εκδήλωση εξαγνισμού, να δούμε θα πιάσουν τα ...ευχέλαια τώρα που δεν έχουν να μοιράσουν ούτε stage.

Ζωντανή μετάδοση των αγώνων του Mundial


H EBU μεταδίδει ζωντανά τους αγώνες του Μουντιάλ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους αγώνες στον υπολογιστή σας.

Από acarnania

Η εκδρομή του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας στο Άγιον Όρος

Φίλος της σελίδας μας έστειλε φωτογραφίες από την εκδρομή του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ορειβατών στο Άγιον Όρος.
Μια εκδρομή στην φύση του Αγίου Όρους είναι σίγουρα μια πολύτιμη ανάσα για όλους όσους ζούμε στις πόλεις
Ταυτόχρονα αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για επανακαθορίσει ο άνθρωπος την σχέση του με το περιβάλλον.
Δείτε τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συλλόγου ΕΔΩ και
συνεχίστε να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες....








Mυτηλιναίος - Ελληνική Πολιτεία: Σημειώσατε 1


Απλά μαθήματα για την κατανόηση της ΚΡΙΣΗΣ. Ας ξαναθυμηθούμε:

1. Η μονάδα του Αλουμινίου ρίχνει απόβλητα, (σχεδόν μισόν αιώνα), στον Κορινθιακό. Κατά προσέγγιση παράγει 800 χιλ.τόνους το χρόνο κόκκινης λάσπης . Οι νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του ίδιου ομίλου (Μυτηλιναίου) επιβαρύνουν δραματικά τον κόλπο της Αντίκυρας και την ευρύτερη περιοχή.




300.000 ευρώ καμπάνα για την Αλουμίνιο (δεν γνωρίζουμε αν πληρώθηκε)
Τι σημαίνει η χρήση του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή

2. Οι πολίτες της περιοχής, προσέφυγαν κατά της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο ΣΤΕ... και υποκίνησαν την πραγματοποίηση και δημοσιοποίηση ερευνών, (όπως θα όφειλε να είχε κάνει η Πολιτεία). Ενδεικτικά:
ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

3. Η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε ούτε τοπικά ούτε κεντρικά.
Ενδεικτικά:

4. Ο Μυτηλιναίος μήνυσε τους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και τους πολίτες που επικαλέσθηκαν τα στοιχεία της έρευνας!

Σχετικά:
Μήνυση κατά πολιτών, απο τον Μυτηλιναίο; (Ήταν ακριβές όπως αποδείχθηκε. )

5. Ο χορός των ενισχύσεων: Η Κρίση δεν είναι για όλους.
- Για την πρώτη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής εισέπραξαν 36 εκατ.ευρώ επιδότηση για να τροφοδοτεί το ενεργοβόρο Αλουμίνιο (6% της εθνικής κατανάλωσης). Μετά όμως ο Μυτηλιναίος άλλαξε γνώμη και η Πολιτεία -σκανδαλωδώς- συμφώνησε.

- Από τότε πουλά το ρεύμα σε τιμές πολύ υψηλότερες από όσο το αγοράζει. Επιπλέον η Μονάδα που ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από το 2008, πουλάει ρεύμα μέσω του ΔΕΣΜΗΕ αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Το θέμα έχει καταγγελθεί και στην Εισαγγελεία Λιβαδειάς.

- 11 εκατ. ο προυπολογισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης (κλάδος Μαυρονέρι- Αντίκυρα) με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΠΑ, ο οποίος προοριζόταν να καλύψει "αστικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές ανάγκες". Στην πορεία όμως άλλαξαν γνώμη και έστειλαν τον αγωγό κατευθείαν στον Μυτηλιναίο . Έτσι αντί να προμηθευόμαστε απευθείας φυσικό αέριο από τον αγωγό που πληρώσαμε, το δίνουμε σε μια ιδιωτική μονάδα που επιδοτήσαμε, για να το σπαταλήσει κατά τα 2/3 μολύνοντας το περιβάλλον, να το μετατρέψει σε ρεύμα το οποίο θα μας πουλήσει σε πολλαπλάσια τιμή απο ότι αν χρησιμοποιούσαμε απευθείας το αέριο ή αν το ρεύμα παραγόταν απο την ΔΕΗ.
Ποιός μίλησε για λιγότερο κράτος;

Ποιός μίλησε για λιγότερο κράτος;
Όσο για τους τοπικούς παράγοντες δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς και ιδιαίτερα ο κ. Μυτηλιναίος.

Δ.Σπ.

Από symparataxi

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ...»

Με το μήνυμα «η πορεία τους θα κριθεί από τη ζωή, όπως και η στάση του καθενός μας», ο Αλέξης Τσίπρας χαράσσει τη διαχωριστική γραμμή με την ομάδα των τεσσάρων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΝ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ως προαποφασισμένο (πριν το συνέδριο) (δεν λέει καλύτερα από δύο χρόνια πριν) το διαζύγιο των τεσσάρων και υπαινίσσεται ότι θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και στην ΑΜΦΙΣΣΑ λέμε εμείς) στις επικείμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας ... προβλήματα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ως άλλοθι την απόφαση της Ανανεωτικής πτέρυγας να εγκαταλείψει τον ΣΥΝ. "Άλλο πράγμα η συμμαχία μας που αντιμετωπίζει προβλήματα και πρέπει να διορθώσουμε και άλλο το κόμμα μας που είναι εδώ και 20 χρόνια το κοινό μας σπίτι. Δεν εγκαταλείπεις το σπίτι σου, επειδή οι διπλανοί κάνουν φασαρία. Εκτός και αν έχεις κάπου καλύτερα να πας", αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτηρίζει "άλμα στο κενό" την κίνηση των τεσσάρων και αποτιμά ως προσχήματα τα περί αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κόμματος που επικαλέστηκαν, καθώς -όπως αναφέρει - "θα όφειλαν προεκλογικά, μόλις οκτώ μήνες πριν, να μην μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ".
Επαναφέροντας την ηθική διάστση του θέματος, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει πράξη η άποψη του Φώτη Κουβέλη, για τη διεύρυνση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκείται για εγκατάλειψη των αρχών του αριστερού ευρωπαϊσμού ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται κατηγορηματικός: "Είμαστε με την ευρωπαϊκή Αριστερά και όχι με τον ευρωπαϊσμό της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας".
Τέλος υπεραμύνεται εκ νέου των κοινωνικών κινημάτων, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, και υπογραμμίζει πως"αν η αντίδραση του κόσμου είναι μαζική, θα κάνουν πίσω όσοι ονειρεύονται μία Ε.Ε φτώχειας και ανεργίας"

Συνοδοί Βουνού ....Ακολουθήστε τους γιατί διακοπές σημαίνει και βουνό και θάλασσα


Η τάση αυτή της τουριστικής ανάπτυξης καθώς και η ανάγκη διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συνετέλεσε στην δημιουργία νέων ειδικοτήτων στην παροχή των τουριστικών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, επειδή ο τουρισμός στην φύση σε όλες τις μορφές του κρύβει κινδύνους οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν μια απλή εκδρομή σε δυσάρεστη περιπέτεια όπως μαρτυρούν αρκετά περιστατικά που έχουν συμβεί κατά καιρούς στην χώρα μας, κατέστη ανάγκη για άρτια εκπαίδευση όσων επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού μέσω κάποιου αναγνωρισμένου κρατικού φορέα.

Έτσι, όσο αφορά το πεδίο του ορεινού τουρισμού ... δημιουργήθηκε η ειδικότητα των Συνοδών Βουνού οι οποίοι εξειδικεύονται στην ορεινή πεζοπορία. Καταρτίστηκαν σε κρατικό ΙΕΚ το οποίο ανήκει στον ΟΤΕΚ(Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι πιστοποιήθηκαν κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων από τον ΟΕΕΚ(Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

ΠΗΓΗ: http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Γιατί φτιάχνεται η μία μόνο πλευρά της Ιτέας;


Αναγνώστες παρατηρώντας τα έργα που γίνονται από την πλευρά της παραλίας που είναι προς το Μαϊάμι και την εγκατάλειψη των υπολοίπων παραλιών μας έστειλαν φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί και την παρακάτω ερώτηση.

"Γιατί φτιάχνεται μόνο η άλλη πλευρά της Ιτέας ,... ενώ η περιοχή της Ευαγγελίστριας είναι εγκαταλελειμμένη εντελώς;"

Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει ας το κάνει , ενώ αν κάποιος μπορεί να διορθώσει την κατάσταση θα ήταν ακόμα καλύτερο.