Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ

Την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 στην καφετέρεια " ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ" στις 6:00μ.μ στο Τοπικό Διαμέρισμα Γραβιάς πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση για ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με το πρόγραμμα " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Η απήχηση του κόσμου ήταν μεγάλη και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χωροταξικό πρόβλημα σύμφωνα με τον διαχωρισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, τις αποφάσεις- ευθύνες της ΤΕΔΚ, της ... Βουλευτή του Νομού μας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση και παραγόντων.
Έπειτα απο την αναλυτική ενημέρωση του Δημάρχου Γραβιάς κ. Αθανάσιου Μανανά, τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων και δημοτών δόθηκε εξουσιοδότηση στο Δημοτικό Συμβουλίο ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια - δυναμική αντίδραση.

«Με επιτυχία η επιχείρηση καθαρισμού όρμου Αϊ Μηνά Δεσφίνας»

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η επιχείρηση ανάσυρσης διχτύων από την περιοχή όρμου Μακρύγιαλος θέση Αϊ Μηνά Δήμου Δεσφίνας από μέλη του συλλόγου μας και την συνεργασία του Υπολιμεναρχείου Ιτέας καθώς και των επαγγελματιών Αλιέων της περιοχής Ιτέας.
Παρά την επικινδυνότητα της επιχείρησης λόγω της μεγάλου βάθους που βρίσκονταν τα δίχτυα (από 30- έως 35 μέτρα) τα μέλη μας λειτούργησαν επαγγελματικά και μπόρεσαν να ... αποκολλήσουν από τους βράχους στον πυθμένα περί τα 150 μέτρα διχτύων, τα οποία εμπόδιζαν τα ψάρια να δημιουργούν τις φωλιές τους στην περιοχή αυτή, περιορίζοντας την βιοποικιλότητα και την ανάπτυξη της θαλάσσιας πανίδας. Σημειωτέον είναι ότι στην ομάδα που συμμετείχε για την ανάσυρση ήταν και η κα. Μαρίνα Γεωργούντζου σχεδιάστρια στην εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην περιφέρεια Ναυπάκτου.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας, την Βουλευτή ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ Αφροδίτη, τον Νομάρχη ΦΟΥΣΕΚΗ Νικόλαο, τον Αντ/ρχη ΙΝΤΕΡΝΟ Δημήτριο, τον Δήμαρχο Γαλαξιδίου ΑΓΓΟΥΡΑ Δρόσο, και Δεσφίνας ΜΑΝΤΖΩΡΟ Ευστάθιο για την ηθική τους συμπαράσταση καθώς επίσης τον Λιμενάρχη Ιτέας Υποπλοίαρχο Λ.Σ ΖΕΡΒΑ Ζήσιμο για την διάθεση του πλωτού περιπολικού σκάφους με πλήρωμα τους Κελ/στη Λ.Σ ΜΙΧΑΛΗ Σπυρίδων και Λ/Φ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Κων/νο και τα αδέλφια επαγγελματίες αλιείς ΒΑΛΣΑΜΗ Ευάγγελο και Κων/νο οι οποίοι διέθεσαν το αλιευτικό σκάφος τους καθώς επίσης και τα ψάρια για το γεύμα των συμμετεχόντων μετά το πέρας της επιχείρησης.
Τέλος, παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφερθούμε και να μην ευχαριστήσουμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε τα οποία μας πρόβαλαν μέσω των εντύπων τους εφημερίδες «Εν ΔΕΛΦΟΙΣ» και «Η Φωνή της Δεσφίνας» καθώς και την προβολή των ενεργειών μας από το τοπικό κανάλι LEPANTO.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφικό υλικό καθώς και ρεπορτάζ από την επιχείρηση μπορείτε να δείτε στο blog μας τις επόμενες ημέρες καθώς και σήμερα στο δελτίο ειδήσεων των 21.00 από την τηλεόραση στο τοπικό κανάλι LEPANTO.

Γαλαξίδι 13/5/2010
το Δ.Σ
Από krissaiosdive.blogspot.com/

Και ο Γ. Παπανδρέου στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!!

Tον Μάρτιο του 2008 φυσικά...

από "Η μνήμη ενάντια στη λήθη" Τετάρτη 12 Μαΐου 2010
... Τότε ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό. Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες ... είναι απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία. Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ! Για να περνάμε προφανώς την ώρα μας ως άνεργοι χαζεύοντας.
Από Βοιωτικά

Παραιτήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λιδορικίου

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 21:00 ώρα της 12/05/2010, αποφασίστηκε ομόφωνα (απόφαση 8/61/2010) η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιδωρικίου εκφράζοντας την απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την ανιστόριτη και πραξικοπηματική τοποθέτηση της έδρας του υπό σύσταση νέου Δήμου Δωρίδος στο Ευπάλιο στα πλαίσια του σχεδίου Νόμου για τον «Καλλικράτη», που βρίσκεται στο ακροτελεύτιο σημείο της τ. επαρχίας Δωρίδας, αγνοώντας την γεωγραφία της περιοχής και διαγράφοντας την ιστορία του Λιδωρικίου, που από συστάσεως του ... Ελληνικού κράτους ήταν πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της Δωρίδας.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ιωάννης Ν. Κρικέλας

Ελαφρύς τραυματισμός στο χθεσινό μπλόκο στην Ιτέα

Σύμφωνα με μήνυμα αναγνώστη μας, ελαφρύς τραυματισμός κατοίκου Ιτέας έγινε από άλλο κάτοικο Ιτέας. Αυτό συνέβη όταν στο μπλόκο το αυτοκίνητο αντί να σταματήσει επιτάχυνε και έπεσε επάνω σε άνθρωπο της περιφρούρησης.
Μας έστειλαν και ονόματα αλλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει λόγιος δημοσιοποίησης των στοιχείων τους.

Την ώρα που τα κρουαζιερόπλοια που έδεσαν χθες στο Λιμάνι δεν εμποδίστηκαν και οι τουρίστες μεταφέρθηκαν κανονικά με Πούλμαν στους προορισμούς τους, καλό είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και τους κατοίκους της πόλης μας ... και να μην αυξάνουμε κι άλλο την ένταση.
Η επιτροπή αγώνα καλό είναι να κλείνει την πόλη όταν έχει απεργίες και μπορεί να μαζευτεί ο κόσμος στα μπλόκα, ή όταν είναι Κυριακή για τον ίδιο λόγο, μιας και μεγαλύτερη μαζικότητα θα υπάρχει και δεν θα εμποδίζονται έτσι οι εργαζόμενοι από τις εργασίες τους.

Θέση εργασίας στην Άμφισσα


Απασχόληση με σύμβαση μίσθωσης έργου (ΣΜΕ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1Α/2010
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2665350030
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 11/5/2010
Διάρκεια Σύμβασης (Μήνες) 12

Προσφορές Ξενοδοχείων για τους Πανελλήνιους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Optimist 2010, που θα διεξαχθούν 23-28 Ιουνίου 2010 στην Ιτέα


Η Νομαρχία ζητάει προσφορές από τα Ξενοδοχεία για τους αγώνες Optimist 2010 που θα γίνουν στην Ιτέα

ΠΡΟΣ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΙΤΕΑΣ, ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ.
Μέσω e-mail.
Αξιότιμοι κύριοι,

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας αναλαμβάνει την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση των Πανελλήνιων Ιστιοπλοϊκών Αγώνων Optimist 2010 στην Ιτέα.
Αυτή η κορυφαία ναυταθλητική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε πέρυσι, με μεγάλη επιτυχία, με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, και τη συνεργασία του Δήμου Ιτέας και του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας.
Θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε ότι κ΄τη φετινή χρονιά οι Πανελλήνιοι Ιστιοπλοϊκοί ... Αγώνες Optimist 2010, θα διεξαχθούν 23-28 Ιουνίου 2010 στην Ιτέα
Οι αγωνιζόμενοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στα οποία θα κάνει κράτηση η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας (με το σκεπτικό να βρίσκονται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη θαλάσσια περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες – χώρος Μαρίνα Ιτέας).
Επειδή όμως υπάρχει μεγάλος αριθμός συνοδών και επισκεπτών η Νομαρχία Φωκίδας από την πλευρά της παρακαλεί οι τιμές των δωματίων να κινηθούν σε λογικά επίπεδα προκειμένου και όσοι βρεθούν στην περιοχή μας να αποκομίσουν θετικές εντυπώσεις στοχεύοντας σε μια νέα επίσκεψή τους στο μέλλον (πρόθεσή μας είναι η μόνιμη διεξαγωγή αυτών των Αγώνων στην Ιτέα).
Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων θα μπορούν να αναρτήσουν στα sites της Νομαρχίας, του Δήμου Ιτέας και της Ε.Ι.Ο. πληροφορίες και ειδικές τιμές δωματίων των ξενοδοχείων τους, για την περίοδο από 23-28/6/2010.
Ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή προσπάθεια-εξυπηρέτηση από μέρους σας.







• Προκειμένου να αναρτήσετε το ξενοδοχείο σας στο site της Ν.Α.Φ. επικοινωνήστε με τον κ. Ευάγγελο Σαλαμούρα, υπεύθυνο του Τμήματος Μηχ/σης & Πληροφορικής στα τηλέφωνα: 22650-79155, 22653-50511, Fax:22653-50666
Email: v.salamouras@fokida.gr και
t t.mihanografisis@fokida.gr

Η ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΛΑΪΝΗ-ΚΟΛΛΙΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Για να δείτε τις μέχρι τώρα ειδικές τιμές μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ

Aγώνας δρόμου Γραβιάς 2010

Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου Γραβιάς 2010. Ένας αγώνας ενταγμένος στις εκδηλώσεις του δήμου προς τιμή της μάχης στο χάνι της Γραβιάς, του Οδυσσέα Ανδρούτσου και των συντρόφων του.
Περισσότεροι από 120 δρομείς και περιπατητές έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου, απόστασης 15 χλμ. αλλά και πολλά παιδιά σε απόσταση 1000 μέτρων [...]

H διαδρομή είχε τα χαρακτηριστικά του δρόμου αντοχής ορεινού όγκου. Όλοι οι συμμετέχοντες απήλαυσαν το φυσικό περιβάλλον και τίμησαν με τον τρόπο τους, αυτή την ιστορική ημέρα.

Νικητές του αγώνα για τους άνδρες ήταν:
1) ΜΕΤΟΧΙ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 1970 με χρόνο 1:00:27 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
2) ΓΚΕΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 1978 με χρόνο 1:02:47 ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
3) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 1985 με χρόνο 1:02:51 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Για τις γυναίκες:
1) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ 1962 με χρόνο 1:18:32 Α.Ο. ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ
2) ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 1968 με χρόνο 1:21:06 Σ.Δ.Υ. ΠΑΤΡΑΣ
3) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 1965 με χρόνο 1:22:39 Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Από lamianews.blogspot.com

Διάσχιση μονοπατιού στην Γκιώνα από τον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας Κίρρας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ


ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Σάββατο 15/5/2010 διασχίζουμε το ορεινό ... μονοπάτι από Βουνιχώρα
μέσα αλώνια στην ΓΚΙΟΝΑ .

Αρχή διαδρομής έξω από Βουνιχώρα μονοπάτι εύκολο Β.Δ 1. Πορεία 4 ώρες

Δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ στον Σύλλογο τηλ. 2265032100 .

(Οι φωτογραφίες είναι από την εκδρομή στο Ακρινό νερό)


-----------------------------------------------------------------------------------------

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ
ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ , ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ .

Σακίδιο 40 έως 60 λίτρων ,αδιάβροχες αρβύλες , κάλτσες μάλλινες , γκέτες , αδιάβροχη μπέρτα ,γάντια αδιάβροχα , σκούφος , γυαλιά ηλίου , φαρμακείο ,
Φακός σπίρτα αδιάβροχα , ξηροί καρποί , σοκολάτα , σουγιάς , σφυρίχτρα .


Α Π Ο ΤΟ Δ . Σ . .

Γιάννης Μαυρής : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚEΣ οι δημοσκοπήσεις

Ο Γιάννης Μαυρής της PUBLIC ISSUE, δηλώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ :


“Βλέπω δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ δημοσκοπήσεις.Είναι πολύ επηρεασμένες προς μια κατεύθυνση εξυπηρέτησης κάποιων απόψεων.Νομίζω πως ειναι μεγάλος κίνδυνος για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να ... ΞΑΝΑμπούνε σ αυτή τη διαδικασία της ανοιχτής προπαγάνδας ……. Η αποδοχή των μέτρων δεν ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 20 με 25 τοις εκατό του εκλογικού σώματος ….. ενώ το 59 τοις εκατό του κόσμου λέει πως τα μέτρα δεν ειναι μονοδρομος παρά της πλήρους ομοφωνίας των ΜΜΕ περί μονοδρόμου”

Συνεχίζει παρακάτω λέγοντας πως οι 7 στους 10 είναι υπέρ των απεργιών, αλλά από αυτούς οι 6 στους 10 λένε πως δε θα πάρουν μέρος σε αυτές. Επίσης κάνει και έναν προσδιορισμό αυτών που θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις, και λέει πως το 80 % των δημοσίων και το 80 % των ιδιωτικών υπαλλήλων θα έπαιρναν μέρος ενώ αυτοί που δεν θα λάβουν μέρος είναι επί τω πλείστον οι νοικοκυρές και οι συνταξιούχοι !!!!

Δεν πρόκειται βεβαίως για κάποια φοβερή διαπίστωση , αλλά η δήλωση αυτη του κ.Μαυρή, έχει την δική της αξία !

http://redflyplanet.blogspot.com/2010/05/e.html

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 9 Μαΐου ολοκληρώθηκε το Ατομικό Πρωτάθλημα Ανδρών Ανατολικές Στερεάς και Εύβοιας, με νικητή τον Κωστή Μεγαλιό. Πολλά ... συγχαρητήρια από τα ΔΣ της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ στον Κωστή για τη μεγάλη του επιτυχία καρπός σκληρής και επίπονης δουλειάς που όλοι του ευχόμαστε να έχει τη δύναμη για να τη συνεχίσει.

Τελική κατάταξη (http://www.chess-results.com/tnr33072.aspx?art=1&lan=1&turdet=YES&m=-1&wi=1000)

Rk.

Name

Pts.

1

ΜΕΓΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

4,5

2

ΠΙΤΣΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

4

3

ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3,5

4

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3,5

5

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3

6

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3

7

ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3

8

ΑΡΟΥΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

3

9

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2

10

ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ

2

11

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2

12

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2

13

ΚΑΖΑΓΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ

1,5

14

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

1

15

ΞΗΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1

16

ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

1

Πρωταθλήτρια στις γυναίκες η μικρή αθλήτρια του Σ.Ο.Α. Κατερίνα Πουρνάρα. Θερμά συγχαρητήρια από τα ΔΣ της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ στην Κατερίνα και ελπίζουμε αυτή η επιτυχία της να τη βοηθήσει στη δύσκολη δουλειά που χρειάζεται το άθλημα αυτό.

Τα Δ.Σ. Ε.ΣΚ.Α. και Σ.Ο.Α.