Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αμετανόητος ο σατανιστής

Το άτομο αυτό φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω τηλεφώνου, από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ανήλικα κορίτσια
Σατανικά σχέδια ακόμη και μέσα από τη φυλακή οργάνωνε και εκτελούσε ένα από τα άτομα, που έχει φυλακιστεί ως πρωταγωνιστής της ομάδας των σατανιστών.

Παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί μαζί με την παρέα του για την υπόθεση αυτή(αποκαλύφθηκε παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1994), η οποία άφησε άναυδη την κοινή γνώμη και για τους φόνους της Γαρουφαλιάς Γιούργα και της Δώρας Συροπούλου, το μυαλό δούλευε... σατανικά.

Όπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια Αττικής, το άτομο αυτό φέρεται ότι παρενοχλούσε ... σεξουαλικά μέσω τηλεφώνου, από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ανήλικα κορίτσια.

Μαζί με συγκρατούμενό του επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και σε καθημερινή βάση για ένα χρονικό διάστημα, με δύο αδελφές 11 και 12 χρονών και αφού προσποιούντο τους αστυνομικούς, ζητούν από τα κορίτσια να αγγίξουν σε απόκρυφα μέρη του σώματος τους, προκειμένου να τους κάνουν, μέσω τηλεφώνου, εξέταση DNA !

Ο πρωταγωνιστής και καταδικαστείς για συμμετοχή στην ομάδα των σατανιστών, φαίνεται ότι είχε... αδυναμία στην Ελληνική Αστυνομία, αφού τον αστυνομικό είχε προσποιηθεί και όταν, σε άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Μαλανδρίνου, αρπάξει νεαρή αλλοδαπή στην Ιτέα. Παράλληλα, με στολή αστυνομικού είχε εμφανιστεί και στην αρπαγή της άτυχης Γαρουφαλλιάς Γιούργα, η οποία ήταν ένα από τα θύματα της ομάδας των σατανιστών.

Τα κορίτσια είπαν στους γονείς τους τι ακριβώς συνέβαινε με τα δύο άτομα που τους τηλεφωνούσαν, οι οποίοι, εν συνεχεία μετέβησαν στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλαν το γεγονός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων διεπιστώθη ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις είχαν πραγματοποιηθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου και από συγκεκριμένη τηλεκάρτα.

Έγινε έρευνα σε όλους τους κρατουμένους και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την τηλεκάρτα με τα οποία πραγματοποιούνταν τα τηλέφωνα στις ανήλικες, χρησιμοποιούσαν το άτομο από την ομάδα των σατανιστών και συγκρατούμενός του. Ο τελευταίος, έχει ήδη αποφυλακιστεί.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα εν λόγω άτομα έχουν παρενοχλήσει τηλεφωνικά και άλλα κορίτσια. Πάντως, στην κατοχή του μέλους της ομάδας των σατανιστών, βρέθηκαν αρκετοί αριθμοί τηλεφώνων.

2005: Ως αστυνομικός άρπαξε νεαρή

Στις 28 Μαρτίου 2005 ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης των σατανιστών της Παλλήνης κατηγορήθηκε για αρπαγή νεαρής Aλβανίδας κοντά στην Iτέα Φωκίδας και για αντιποίηση Aρχής κατηγορείται, ο οποίος τότε είχε πάρει τη δεύτερη άδειά του από τη φυλακή.

Ειδικότερα, ενώ κινούνταν με ιδιωτικό αυτοκίνητο στην οδό Δεσφίνας-Iτέας, συνάντησε στον δρόμο την 23χρονη Aλβανίδα H.T., η οποία επέστρεφε στο σπίτι της από τη δουλειά της.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δραστης πλησίασε την Aλβανίδα και προσποιούμενος τον αστυνομικό ζήτησε να της κάνει έλεγχο. Aυτή του δήλωσε ότι δεν είχε μαζί της έγγραφα, οπότε ο ισοβίτης της ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να γίνει ο έλεγχος νομιμότητας, προφανώς στο Aστυνομικό Tμήμα της περιοχής.

H νεαρή Aλβανίδα πίστεψε στην αρχή ότι ο δραστης ήταν αστυνομικός. Oταν είδε όμως να απομακρύνεται από την Iτέα και να την πηγαίνει κοντά στο χωριό Xρισσό, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Aπό τον φόβο της η 23χρονη έχασε τις αισθήσεις της, οπότε εκείνος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Iτέα και να την εγκαταλείψει κοντά στο πρακτορείο του KTEΛ.

Oταν συνήλθε η νεαρή Aλβανίδα, αφηγήθηκε την περιπέτειά της στον σύζυγό της και αυτός ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές. Aπό την περιγραφή του αυτοκινήτου και του δράστη εντοπίστηκε, συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την 23χρονη.

Σπύρος Κουντούρης
Skountouris@pegasus.gr

Αιτήματα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών Αθηνών

Πότε θα γίνει κάτι για την “οικία Σταθόπουλου”;

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών Αθηνών απέστειλε στο Δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο την παρακάτω επιστολή που αφορά στην “οικία Σταθόπουλου” και στην μέχρι τώρα μη αξιοποίησή της από τον Δήμο Άμφισσας:

” Όπως σας είναι γνωστό, ο αείμνηστος Ευθύμιος Σταθόπουλος, εδώ και αρκετά χρόνια, δώρισε, εν ζωή, την πατρική του οικία στην Αγία Ευθυμία, στην τότε Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας, προκειμένου να μετατραπεί σε ξενώνα. Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά που δείχνει το ... μέγεθος της αγάπης του αείμνηστου Θύμιου για την γενέτειρά του.

Από τότε-κι έχοντας, πλέον, η Αγία Ευθυμία ενταχθεί στο Δήμο Άμφισσας- έχουν περάσει τρεις αυτοδιοικητικές τετραετίες (μαζί με τη δική σας που σε λίγο ολοκληρώνεται) και ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει. Αν εξαιρέσουμε την αντικατάσταση της στέγης, τόσο του κυρίου κτίσματος όσο και του βοηθητικού, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη τετραετία της Δημαρχίας του κ. Νίκου Φουσέκη, δεν έχει γίνει τίποτε άλλο.

Ο Σύλλογός μας, πριν μερικά χρόνια, πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά, προκειμένου, με το ποσό των 7.000€ το οποίο συγκεντρώθηκε, να συμβάλει στην πρόοδο των εργασιών. Δυστυχώς, αυτό το ποσό παραμένει στο ταμείο του Συλλόγου διότι αν και είχαμε απευθυνθεί, στο παρελθόν, στο Δήμο Άμφισσας προκειμένου ο Δήμος να μας γνωρίσει “αν υπάρχει σχετική μελέτη για τις εργασίες που απαιτούνται και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης να μας υποδείξει το τι μπορεί να γίνει με το ανωτέρω ποσό, πάντα με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου”, δεν λάβαμε καμιά απάντηση. Η αδράνεια αυτή του Δήμου, διαχρονικά, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το έργο αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητά του αλλά ούτε καν τον απασχολεί.

Την εντύπωσή μας αυτή ήρθε να ενισχύσει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ (φύλλο 956/21-4-2010) με τίτλο “Υπάρχει θέμα με το ΚΑΣ”. Σ’ αυτό, κύριε Δήμαρχε, φιλοξενούνται δηλώσεις σας σχετικά με έργα που θα προωθηθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πέραν του ότι για την Αγία Ευθυμία δεν βλέπουμε να έχετε προγραμματίσει κάποιο έργο προς ένταξη, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: “Επίσης ο κ. Ασημακόπουλος προτίθεται να εντάξει στο ΕΣΠΑ και δυο έργα για το Δημοτικό Διαμέρισμα Προσηλίου, την μετατροπή του Σχολείου της Σεγδίτσας σε κατάλυμα, καθώς και το δρόμο προς τη Βίνιανη”. Σας θυμίζουμε τι μας είχατε απαντήσει, πρόσφατα, όταν, μεταξύ άλλων, σας είχαμε ζητήσει να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις του Δήμου σχετικά με την “οικία Σταθόπουλου”: “Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν και ως ιδέα και ως όραμα όμως περιμένουμε κάποιο πρόγραμμα που να μας καλύπτει. Θα μπορούσε να είναι το πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ αλλά περιμένουμε ακόμη την εξαγγελία του”.

Κύριε Δήμαρχε,

Δεν θέλουμε άλλες ιδέες κι άλλα οράματα. Χορτάσαμε, τόσα χρόνια, από όλες τις Δημαρχιακές Αρχές. Θέλουμε έργα. Αν για το Σχολείο της Σεγδίτσας βρήκατε πρόγραμμα για να το εντάξετε-και καλά κάνατε-έχετε υποχρέωση να κάνετε το ίδιο και για την οικία Σταθόπουλου. Υποχρέωση απέναντι στον Θύμιο Σταθόπουλο, ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά αναστήματα του Νομού, αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο που κάνοντας μια τέτοια προσφορά πίστευε ότι μ’ αυτή θα επωφελείτο τα μέγιστα ο τόπος μας και που δεν ήξερε ότι θα ήταν αυτή η κατάληξη όταν την έκανε.

Κύριε Δήμαρχε,

Έστω και τώρα, σας κάνουμε έκκληση να δώσετε λύση σ’ αυτό το χρονίζον θέμα και να συνδέσετε το όνομά σας μ’ αυτό το σημαντικό έργο. Είναι κρίμα μια τέτοια προσφορά να μένει αναξιοποίητη”.

Καθυστερεί η αποκατάσταση της καθίζησης στο δρόμο Άμφισσας-Αγίας Ευθυμίας

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών Αθηνών, με αφορμή την καθυστέρηση στην αποκατάσταση της καθίζησης στο δρόμο Άμφισσας-Αγίας Ευθυμίας (χ.θ.3+400), απέστειλε στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου την παρακάτω επιστολή:

“Ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί περισσότερες από 800 οικογένειες καταγόμενων από την Αγία Ευθυμία Φωκίδας που διαμένουν στην περιοχή της Αττικής. Στους σκοπούς του Συλλόγου μας περιλαμβάνονται αφενός η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του και αφετέρου η κάθε είδους προσφορά προς την γενέθλια γη. Στα πλαίσια αυτά εκδίδουμε, από το 1991, την εφημερίδα ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ η οποία φτάνει σε περισσότερα από 1.650 σπίτια σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ασφαλώς είσαστε σε γνώση του προβλήματος που δημιουργήθηκε κατά τις βροχοπτώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου στο τμήμα Άμφισσας-Λιδωρικίου της εθνικής οδού υπ’ αρ. 48 και συγκεκριμένα στη Χ.Θ. 3+400 (δεξιά), όπου παρουσιάστηκε καθίζηση του οδοστρώματος σε μήκος 30μ. περίπου.

Η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατόπιν εντολής σας, προέβη στην απαραίτητη σήμανση προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και όπως ανέφερε, σε σχετική ανακοίνωσή της, έκανε “όλες τις απαραίτητες ενέργειες για άμεση αποκατάσταση της βλάβης”.

Μέχρι τώρα, αν και πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες, το σοβαρό αυτό πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί. Επειδή η κίνηση, στο συγκεκριμένο δρόμο, είναι μεγάλη κι όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου κι εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας, για το πότε πρόκειται να επισκευασθεί αυτό το τμήμα του δρόμου. Επισημαίνουμε ότι κάθε καθυστέρηση στην αποκατάσταση του προβλήματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος.

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα σας είμαστε ευγνώμονες αν μας ενημερώνατε για την πορεία ενός έργου, που ενδιαφέρει άμεσα τους συμπατριώτες μας, αυτού της κατασκευής του υπολοίπου του δρόμου Άμφισσας-Λιδωρικίου (τμήμα Αγία Ευθυμία-φυλακές Μαλανδρίνου) το οποίο, λόγω της εγκατάλειψής του από τον ανάδοχό του, ταλαιπωρεί σοβαρά και για πολύ καιρό τους διερχόμενους.

Με την βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε με κατανόηση τα αιτήματά μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.
Από agiathimia

Κλείσαμε τους δρόμους και ανοίξαν τις βάνες στην Ιτέα

Σήμερα η Ιτέα ήταν κλειστή μετά από πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Δεκάδες αυτοκίνητα Ιτιωτών περιπλανήθηκαν μέσα στον ελαιώνα στην προσπάθειά τους να πάνε στην Άμφισσα όπου εργάζονται και να γυρίσουν .
Mας έστειλαν φωτογραφίες με αυτοκίνητα του δήμου που έκλειναν τους χωματόδρομους εκεί που δεν το περίμεναν μέσα στον ελαιώνα αλλά και με τα ευρήματά τους από την περιπλάνησή τους, μιας και ανακάλυψαν να χύνονται στο ρέμα της Σκίτσας πάλι μαύρα ζουμιά.
Φαίνεται οτι μέσα στην αναμπουμπούλα που κάποιοι ... φωνάζουν για την πόλη τους κάποιοι άλλοι το βρίσκουν σαν ευκαιρία να ξεφορτωθούν τις βρωμιές τους. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να υποκρίνονται και οι δράστες οτι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης, αλλά μάλλον μόνο για το δικό τους ενδιαφέρονται και για την πόλη αδιαφορούν.

Στην Λαμία ο Παπανδρέου

Από το Lamianews: Αύριο στη Λαμία ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Ξαφνικά και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισε να βρίσκεται αύριο το απόγευμα στη Λαμία για να επισκεφθεί την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
Οι βουλευτές του κόμματος ενημερώθηκαν πριν λίγο και δηλώνουν έκπληκτοι από την ...επίσκεψη αυτή.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί μετά το μεσημέρι...

Για να δούμε τι θα του ετοιμάσουν οι Λαμιώτες!

Η πληροφορία ότι ήδη συγκενρώνονται ντομάτες, αυγά, γιαούρτια και άλλα προϊόντα της περιοχής για την υποδοχή, ελέγχεται ως ανακριβής. Ο λαός θα δείξει αυτοσυγκράτηση.
Από Ημερολόγιο ενός πατέρα

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ...

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Η χθεσινή κατάθεση του διευθυντή ιδιωτικού γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε ο Αλέξης, "απογύμνωσε" για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τα επιχειρήματα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που από την πρώτη ...στιγμή είχαν μιλήσει για "αντικοινωνική συμπεριφορά" του 15χρονου.
Ο διευθυντής του σχολείου περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια τον Αλέξη, χαρακτηρίζοντάς τον "καλό παιδί, συνεσταλμένο και ήπιων τόνων", όπως είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα από το βήμα του μάρτυρα και ο λυκειάρχης του σχολείου όπου φοιτούσε ο 15χρονος όταν δολοφονήθηκε.
Ο μάρτυρας χθες μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε για την αδελφή του ο Αλέξης και τόνισε ότι το μοναδικό παράπτωμά του ήταν ότι κάποιες μέρες καθυστερούσε 2 με 3 λεπτά, προκειμένου να έρχονται μαζί στο σχολείο.
Η στάση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, που μεταξύ άλλων ρωτούσε τον μάρτυρα εάν η συμπεριφορά του φίλου του Αλέξη (σ.σ.: ο 15χρονος που βρισκόταν μαζί του τη στιγμή που χτυπήθηκε από τη σφαίρα Κορκονέα) είχε χαρακτηριστικά αντιεξουσιαστή, προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου.
Η δίκη συνεχίζεται.
Από ΠρέζαΤιΒι

Οι επιδοτήσεις των αγροτών για το 2009

Ανακοινώθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν 2007 φυσικά ή νομικά πρόσωπα, έλαβαν αγροτικές επιδοτήσεις πάνω από 50000 ευρώ εκ των οποίων στους 100 πρώτους μόνο 4 είναι αγρότες οι 23 είναι επιχειρήσεις, οι ...36 ομάδες παραγωγών και οι 27 συνεταιριστικές οργανώσεις.
Μπορείτε να δείτε όλες τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στον Νομό Φωκίδας στην παρακάτω διεύθυνση και αυτούς που πήραν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις στον Νομό στην φωτογραφία δίπλα. dikaiomata.gr

Συλλαλητήριο και νέα 24ωρη γενική απεργία από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Με συλλαλητήριο -αύριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος- και με νέα 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία (που θα γίνει την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του νέου Ασφαλιστικού) αντιδρούν τα συνδικάτα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με ανακοινώσεις τους, χαρακτήρισαν ως «αντικοινωνικές και αντεργατικές» τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό. «Οι περίφημες αλλαγές εξαντλούνται σε παλιές χρεοκοπημένες συνταγές μείωσης των συντάξεων, χωρίς να ...αναζητούνται νέοι υγιείς πόροι και μεταθέτοντας τα περισσότερα βάρη στις νεότερες γενεές».

Οι ρυθμίσεις που προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι εκείνες που προβλέπουν μείωση συντάξεων κατά 7%-12% για εργασία έως 35έτη, το «παράθυρο» που ανοίγει για «πάγωμα» ή και μειώσεις με αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ο υπολογισμός των συντάξεων με βάση ολόκληρο τον εργασιακό βίο, ο περιορισμός της κρατικής συμμετοχής στις συντάξεις με την καταβολή μόνο της βασικής, η περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών, η κατάργηση έως το 2018 του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και η πρόβλεψη αυτόματης αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης πάνω από τα 65 (με βάση το προσδόκιμο ζωής).

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκτιμά ως θετικά βήματα την παροχή δυνατότητας συνταξιοδότησης με 37έτη και στην περίπτωση ύπαρξης διαδοχικής ασφάλισης. Ανησυχεί, ωστόσο, για την επάρκεια της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού από τον κρατικό προϋπολογισμό στο μέλλον.
Από imerisia.gr